En Sıcak Konular

BAYKAL: ''ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞ KAYGI VERİCİ''

3 Mayıs 2008 12:50 tsi
 BAYKAL: ''ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞ KAYGI VERİCİ'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, enflasyonda kaygı verici bir yükselişin söz konusu olduğunu bildirdi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, enflasyonda kaygı verici bir yükselişin söz konusu olduğunu bildirdi.
     CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan 32. Olağan Kurultayı'nda belirlenen Parti Meclisi genel başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Toplantıda, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile genel sekreter ve genel sayman belirlenecek.
     PM toplantısı örcezi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Merkez Bankası Başkanı'nın kapsamlı bir değerlendirme yaparak, izlenen ekonomi politikasının gerçekleşmeyeceğini ifade ettiğini belirterek, ''Dün yayınlanan enflasyon rakamları da bu gidişin bir somut örneği olarak tabloyu ortaya koydu. Gerçekten öyle anlaşılıyor ki enflasyon çok kaygı verici bir düzeyde artış sergilemeye başlamıştı'' diye konuştu.
     Baykal, şöyle devam etti:
     ''Düşünün yıllık yüzde 4 hedefti, sadece Nisan ayına ilişkin üretici fiyat endeksindeki artış 4.5 olmuştur. Yani, bu bir enflasyon politikasının tamamen iflas etmiş olduğunu ortaya koyan bir tablodur. Sadece Nisan ayıyla ilgili artış oranı 4.5 olmuştur, yıllık öngörülen hedef yüzde 4 iken... Ve bugün geldiğimiz noktada maalesef 12 aylık hesap alındığı zaman üretici fiyatlarındaki artışın 14.56 düzeyine çıktığını, yani 2 rakamlı enflasyonun oldukça ileri bir aşamasına geldiğini, artık sınırda dolaşan 9-9.5 bir enflasyonun çok ötesine geçildiğini, üretici fiyatları açısından ortaya koymuştur.
     Tüketici fiyatları da 9.66 düzeyine çıkmıştır. Bu tabii çok vahim bir manzaradır.''
     Enflasyonun tekrar yükselmeye başladığını söyleyen Baykal, ''Kaygı verici düzeyde bir yükseliş söz konusudur'' diye konuştu.
     Enflasyonun beklenenin çok üzerinde bir artış gösterdiğini, Türkiye'de izlenen ekonomi politikasının ise enflasyonun yükselişine endeksli olduğunu ifade eden Baykal, ''Bu hükümet 2002'de devraldığı Türkiye tablosunu her alanda ekonomide de çok ciddi sorunlarla, biriktirilmiş yapısal sorunlarla devretme hazırlığı içindedir. Türkiye tekrar 2002 tablosuna hızla yönelmeye başlamıştır'' dedi.
     Üretici fiyatlarındaki artışın tüketici fiyatlarına henüz yansımadığını, son günlerde kamuoyunda tartışılan gıda, bakliyat fiyatlarındaki artış dolayısıyla tüketici fiyatlarının artmadığını belirten Baykal, üretici fiyatlarındaki bu artışın yansıması halinde tüketici fiyatlarının ciddi düzeyde yükseleceğini, yansımaması halinde de gelecek dönemde reel sektörde çok ciddi iflaslarla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,503 µs