En Sıcak Konular

KARABEY: ''KARİYERİMİN EN ÖNEMLİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDIM''

3 Mayıs 2008 09:35 tsi
KARABEY: ''KARİYERİMİN EN ÖNEMLİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDIM'' Yönetmen Hüseyin Karabey, ''Gitmek- My Marlon and Brando'' adlı filmine New York Tribeca Film Festivali tarafından ödül verilmesini kariyerinin ''en önemli ödülü'' olarak nitelendirdi.

NEW YORK - Yönetmen Hüseyin Karabey, ''Gitmek- My Marlon and Brando'' adlı filmine New York Tribeca Film Festivali tarafından ödül verilmesini kariyerinin ''en önemli ödülü'' olarak nitelendirdi.
     Film, ABD'nin en önemli film festivallerinden Tribeca'da ''En İyi Yönetmen'' ödülü kazanmasının ardından New York'ta düzenlenen bir panelle tanıtıldı.
     ABD'de Türk kültürünü tanıtmak için faaliyet gösteren ''Moon and Stars Project'', ''Amerikan-Türk Cemiyeti-American Turkish Society'' ile New York Üniversitesi ''Sanatçılar ve Küresel Değişim Enstitüsü'' işbirliğinde ''Sınırları Geçmek: Batıdan Doğuya Sinematik Bir Yolculuk'' adlı panele, filmin yönetmeni ve senaristi Hüseyin Karabey, yapımcısı Lucinda Englehart, başrol oyuncusu ve senaristi Ayça Damgacı ve eleştirmen-gazeteci Bilge Ebiri katıldı.
     Yönetmen Karabey, panelin ardından, Tribeca Festivali'nde ''En İyi Yönetmen'' ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Filmin 2000 film arasından ilk 12'ye kalıp festivalin yarışmalı kısmına seçildiğinde büyük heyecan duyduklarını anlatan Karabey, filmin festivalde güzel bir ilgi gördüğünü, gösterimine ait tüm biletlerin satıldığını söyledi.
     ''Aldığımız ödül benim kariyerimin en önemli ödülü'' diye konuşan Karabey, ödülün Türkiye sineması için de çok önemli olduğuna inandığını belirtti. Daha önce Türkiye'nin belgesel film dalında Pelin Esmer'in ''Oyun'' adlı filmiyle ödül aldığını anımsatan Karabey, kendisinin de Türkiye'den ilk kez ''kurmaca'' dalında ödül alan yönetmen olduğunu söyledi. Karabey, festivale geçen yıllarda ''Takva, Beş Vakit'' gibi Türkiye'den son derece iyi filmlerin geldiğini anımsatarak, ''Demek ki Türk sineması New York'ta seviliyor'' diye konuştu.


Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,453 µs