En Sıcak Konular

TTB BAŞKANI GÜRSOY GÖZALTINA ALINDI

3 Mayıs 2008 10:50 tsi
TTB BAŞKANI GÜRSOY GÖZALTINA ALINDI Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Ankara'da gözaltına alındı.

ANKARA -Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Ankara'da gözaltına alındı.
     TTB'den alınan bilgiye göre, Ankara Tabip Odasının genel kurul toplantısı için Ankara'da bulunan Gürsoy, sabah erken saatlerde kaldığı otele gelen emniyet güçleri tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
     Gürsoy'un gözaltına alınmasından sonra, TTB avukatları ve yöneticileri de emniyet müdürlüğüne geldiler. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet suçundan arandığı bildirildi.
     Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılandığı Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında "yakalama" emri bulunduğu kaydedildi. Ankara Tabip Odası'nın genel kurul toplantısı için başkente gelen ve İç Kale Otel'de kalan Gürsoy, sabah erken saatlerde İnfaz Büro Amirliği ekiplerince hakkındaki yakalama emri kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.
     Gürsoy'un Cumhuriyet Savcılığında ifade vereceği bildirildi.

TTB'DEN GÜRSOY'UN GÖZALTINA ALINMASINA KINAMA

     Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Ülkemizin en önemli meslek/demokratik kitle örgütlerinden olan TTB'nin Başkanına yönelik bu muameleyi kabul etmediğimizi, bizlere bu demokrasi utancını yaşatanlardan sorulacak bir hesabımızın olduğunun bilinmesini isteriz'' denildi.
     Açıklamada, Gürsoy'un, bu sabah saat 05.00'de Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği Ankara'da kalmakta olduğu otelde gözaltına alındığı belirtildi.
     Gürsoy hakkındaki gıyabi tutuklama kararının, 2004 yılında Basın Kanunu'na muhalefetten açılan bir davada 4 yıldır ikamet etmekte olduğu İstanbul'da bulunamaması üzerine ifadesi alınmak üzere Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığınca çıkartıldığı kaydedilen açıklamada, Gürsoy'un ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılacağı bilgisinin verildiği belirtildi.
     Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkililerle temasa geçilerek, ''demokrasi ayıbı olan bu durumun bir an önce düzeltilmesi'' yolunda görüşmelere başlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     ''Ayrıca 1 Mayıs günü İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde emniyet kuvvetlerinin hastaların da bulunduğu ortamda gaz bombası kullanması üzerine İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında 2 Mayıs 2008 günü yapmış olduğumuz suç duyurusunu takiben böyle bir olayın yaşanmış olmasını anlamlı bulduğumuzu belirtiriz.
     Ülkemizin en önemli meslek/demokratik kitle örgütlerinden olan TTB'nin Başkanı'na yönelik bu muameleyi kabul etmediğimizi, bizlere bu demokrasi utancını yaşatanlardan sorulacak bir hesabımızın olduğunun bilinmesini isteriz.''



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,313 µs