En Sıcak Konular

TKA 7. GENEL KURULU SONA ERDİ

2 Mayıs 2008 16:02 tsi
TKA 7. GENEL KURULU  SONA ERDİ Bakü'de yapılan Türkçe Konuşan Ülkeler Haber Ajansları Birliği (TKA) 7'nci Genel Kurul toplantısının son gününde TKA'nın adı "Türk Dilli Haber Ajansları Birliği" olarak değiştirilirdi.

BAKÜ - Bakü'de yapılan Türkçe Konuşan Ülkeler Haber Ajansları Birliği (TKA) 7'nci Genel Kurul toplantısının son gününde TKA'nın adı "Türk Dilli Haber Ajansları Birliği" olarak değiştirilirken, "Tatarinform" (Tataristan-Rusya), "Başinform" (Başkurdistan-Rusya) ve "Kırım Haberleri" (Kırım-Ukrayna) ajansları da birlik üyesi oldu.
Genel Kurulun Azerbaycan devlet haber ajansı Azertac'ın merkez binasında yapılan son gününde gündem maddeleriyle ilgili alınan kararlar tartışmaya açıldı.

Tataristan, Başkurdistan ve Kırım'dan ajansların üyelikleri çerçevesinde isim ve tüzük değişiklikleri konusunda görüş alışverişi sürecinde daha önce "Türkçe Konuşan Ülkeler Haber Ajansları Birliği" olan kuruluşun ismi, A.A Genel Müdürü Hilmi Bengi'nin önerisi doğrultusunda "Türk Dilli Haber Ajansları Birliği" olarak değiştirilirken, birliğin kısa adının TKA olarak kalması oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra, TKA'nın toplantılarına gözlemci olarak katılan Tatarinform, Başinform ve Kırım Haberleri ajanslarının üyeliği de oy birliğiyle benimsendi.

Genel Kurul çalışmaları kapsamında Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) desteğiyle A.A tarafından hazırlanan TKA'nın internet sitesinin sunumu da A.A İletişim Daire Başkanlığı Teknik Müdürü Alper Yücesoy tarafından gerçekleştirildi.

TKA başkanlığını devralan Azertac Genel Müdürü Aslan Aslanov da kapanış konuşmasında, Türk dilli ajanslar olarak bir araya gelmelerinin çağın gereği olduğunu belirtti, Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları arasındaki ilişkilerin sıklaştırılmasının önemini vurguladı.

A.A Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı'nın da katıldığı Genel Kurulda, TKA'nın bir sonraki toplantısının yapılacağı ülkenin daha sonra görüşmelerle belirlenmesi de kararlaştırıldı.

 



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,382 µs