En Sıcak Konular

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLÜ KILIN

10 Ekim 2007 01:20 tsi
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLÜ KILIN Prof. Dr. Günhan Erdem, mevsim geçişleriyle birlikte rüzgarların arttığı bu dönemde bağışıklık sistemini güçlü kılan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

 ÇANAKKALE - Arife Yıldız Ünal - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Günhan Erdem, mevsim geçişleriyle birlikte rüzgarların arttığı bu dönemde bağışıklık sistemini güçlü kılan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Prof. Dr. Erdem, mevsim dönüşlerinin insanlarda çok sancılı adaptasyon süreçlerini oluşturduğunu belirterek, ''Çünkü vücut iklimsel değişiklere adapte olmak için birtakım hormonal düzenlemeler yapmak zorunda. Bu da bazı dokularımızı hücrelerimizi yoruyor ve hastalıklara karşı dirençlerini düşünüyor'' dedi.
Mevsim dönüşlerinde insanlarda yorgunluk, bitkinlik, halsizlik gibi belirtilerin ortaya çıktığına dikkati çeken Prof. Dr. Erdem, insan vücudunun bu dönemde enfeksiyonlara karşı savunmasız kalabileceğini ifade etti.
Prof. Dr. Erdem, havalarında soğumaya başladığını, bu nedenle de vücudun direncinin düşürülmemesi için bağışıklık sistemini güçlü kılan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, ''Beslenmemize dikkat etmemiz lazım. Doğal yollarla alacağımız vitaminle bağışıklık sistemimizi güçlü kılmayız. Aynı zamanda C vitamini takviyesi alınması da yararlı olur''diye konuştu.
Aşıların her yıl bir önceki yıla göre daha fazla virüs içerdiğini, bu nedenle de her yıl düzenli grip aşısı yaptırılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Erdem,''Grip aşısının yıldan yıla daha fazla koruyucu etkisi vardır'' dedi.

Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,772 µs