En Sıcak Konular

ANKARA'DA GEÇEN YIL BULUNAN BOMBALI MİNİBÜS...

2 Mayıs 2008 11:20 tsi
ANKARA'DA GEÇEN YIL BULUNAN BOMBALI MİNİBÜS... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sıhhiye'deki çok katlı otoparkta geçen yıl bulunan bomba yüklü minibüsle ilgili soruşturmasını tamamladı.

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sıhhiye'deki çok katlı otoparkta geçen yıl bulunan bomba yüklü minibüsle ilgili soruşturmasını tamamladı. Başsavcılık, olayın ardından yakalanan 4 kişiden 1'inin 19 yıl 6 aydan 37 yıla, 3 kişinin ise 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açtı.
     Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından açılan davanın iddianamesinde, emniyet güçlerinin, 11 Eylül 2007'de, New York'taki ikiz kulelere ve Pentagon'a uçakla gerçekleştirilen saldırıların yıldönümü olması nedeniyle meydana gelebilecek eylemleri önlemek için uygulama yaptığı anlatıldı.
     Bu kapsamda, Sıhhiye'deki çok katlı otoparkta da çalışma yürütüldüğü aktarılan iddianamede, otoparkın ikinci katındaki 06 VMP 11 plakalı Mercedes Vito minibüsün yanında bomba dedektör köpeğinin tepki verdiği belirtildi.
     Şüphe üzerine içine girilen minibüsün ''araç bomba'' olarak tasarlandığının anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, yapılan ayrıntılı incelemeler sonucu minibüste 555 kilo 36 gram bomba ana patlayıcı maddesi, 70 kilo 14 gram benzin, patlamanın etkisini artırmak ve parça tesiri oluşturmak için 24 adet dolu piknik tüpü, 63 metrelik infilaklı fitil, 20 infilak kapsülü ve anahtar sistemi olarak hazırlanan 3 cep telefonu tespit edildiği anlatıldı.
     ''Cep telefonuyla uzaktan kumandalı el yapımı bomba'' hazırlandığı bildirilen iddianamede, minibüsteki plakanın bir başka otomobil üzerine kayıtlı olduğunun, minibüsün ise olaydan 1 buçuk yıl kadar önce İstanbul'dan çalındığının tespit edildiğine yer verildi.
     Araç içindeki eşyalardan elde edilen verilerle DNA analizi yapıldığı ve sonuçta, araç içinde en az üç erkeğin aynı anda ya da değişik zamanlarda bulunduklarının tespit edildiği belirtilen iddianamede, minibüsteki cep telefonları ile SIM kartların da görüşmeye açıldıkları günden itibaren incelendiği, ayrıca otopark çalışanlarının da sorgulandığı aktarıldı.
    
     -TALEP EDİLEN CEZALAR-
    
     Terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in bugüne dek güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik birçok saldırı düzenlediğine işaret edilen iddianamede, örgütün, yakın zamanlarda gerçekleştirdiği ve içinde Mayıs 2007'de Ankara Anafartalar Caddesinde ve Ocak 2008'de Diyarbakır'da askeri servis otobüsüne yönelik saldırılarının da bulunduğu yakın tarihli bazı eylemlere de yer verildi.
     İddianamede, şüphelilerden Nakçi'nin, ''terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'e patlayıcı madde sağlamak, bu amaçla patlayıcı maddenin ülke içinde bir yerden başka bir yere naklini sağlamak, terör örgütüne üye olmak'' şeklindeki eylemleri nedeniyle, 19 yıl 6 aydan 37 yıla, diğer şüpheliler Alpaslan Özkan, Ali Sayan ve Mustafa Bayar'ın ise ''terör örgütü PKK/KONGRA-GEL üyesi olmak eylemleri'' nedeniyle, 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapse mahkum edilmeleri talep edildi.
     Şüphelilerin yargılanmasına, gelecek günlerde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,231 µs