En Sıcak Konular

ATO'DAN ENFLASYON ARAŞTIRMASI

2 Mayıs 2008 11:35 tsi
ATO'DAN ENFLASYON ARAŞTIRMASI ATO, yaptığı ''Enflasyon Araştırması''yla,resmi enflasyon rakamları ile piyasadaki gerçek enflasyon arasındaki ''uçurumu" ortaya koydu.

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO), En son Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz'ın 'tahmini' yüzde 9,3 olarak açıkladığı yıllık enflasyon rakamına karşın, halkın en çok kullandığı 100 mal ve hizmetten 77'sinin fiyatında son bir yılda yüzde 261'e varan oranlarda artış yaşandığını bildirdi.
ATO, yaptığı ''Enflasyon Araştırması''nı, yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, resmi enflasyon rakamları ile piyasadaki gerçek enflasyon arasında ''uçurum'' olduğu vurgulandı.
ATO'nun araştırmasında, çoğunluğunu gıda maddelerinin oluşturduğu ve halkın en çok kullandığı 100 mal ve hizmetten 77'sinin fiyatlarının, bir yılda yüzde 11 ile yüzde 261 oranında arttış gösterirken, 16 mal ve hizmetin fiyatının düştüğü, 7 mal ve hizmetin fiyatının ise değişmediği belirtildi.
Araştırma sonuçlarına göre, yüzde 261 artışla kırmızı mercimek zam şampiyonu olurken, kerevizdeki artış yüzde 257, limonda yüzde 180, dolmalık biberde yüzde 147, pirinçte yüzde 141, makarnada yüzde 135, ayçiçek yağında yüzde 130'u buldu.
ATO'nun araştırmasına göre, vatandaşın bütçesi içinde önemli bir kalem olan ulaştırma ücretlerine de, Nisan 2007-Nisan 2008 döneminde 'enflasyonun üzerinde' zam geldi.
Muayene, ameliyat, doğum ve hastane yatak ücretleri ile ilaç fiyatlarına gelen enflasyonun üzerindeki zamlar vatandaşın sağlık harcamalarını artırdı.

Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,707 µs