En Sıcak Konular

OXFORD BUSINESS GROUP: IMF İLE ANLAŞMA SİGORTA OLUR

1 Mayıs 2008 10:32 tsi
OXFORD BUSINESS GROUP: IMF İLE ANLAŞMA SİGORTA OLUR Oxford Business Group, küresel dalgalanmanın sürdüğü, enflasyonun hedefin üstünde gittiği bir ortamda Türkiye'nin; IMF ile mali destek içeren bir anlaşma yapmasının, faydalı bir 'sigorta' olacağını bildirdi.

LONDRA/ANKARA - Ekonomik ve siyasi konularda araştırma yapan İngiliz yayın kuruluşu Oxford Business Group, küresel dalgalanmanın sürdüğü, enflasyonun hedefin üstünde gittiği bir ortamda Türkiye'nin; IMF ile mali destek içeren bir anlaşma yapmasının, faydalı bir 'sigorta' olacağını bildirdi.
     Oxford Businesss Group tarafından hazırlanan rapordan derlenen bilgiye göre Türkiye, 10 milyar dolarlık mevcut Stand-By anlaşmasının 10 Mayısta sona ermesinin ardından, otomatik olarak program sonrası izleme sistemine girecek.
     Küresel dalgalanmanın devam ettiği bir ortamda, IMF ile yapılacak bir anlaşmanın, ekonomiyi sigorta edeceği kaydedildi.
     Bu süreçte, IMF'nin, Türkiye ekonomisindeki performans gelişmelerini ve kamu maliyesi politikasını yakından izleyeceğini belirten Oxford Business Group, yine bu süreçte ihtiyaç duyulması halinde, Türkiye'ye acil kredi sağlanabileceğini kaydetti.
     Türkiye'nin, IMF'nin mali destek sağladığı 64 ülke içinde en çok kredi çeken ülke olduğunun vurgulandığı raporda, IMF'nin Türkiye'yi izleyeceği süreçte, Türkiye'nin ''ihtiyati stand-by'' alternatifi üzerinde düşüneceği vurgulandı.
     Program sonrası izleme sürecinde, IMF heyetlerinin Türkiye'ye gelmeye devam edeceği ve gelişmelerin yakından izleneceğinin belirtildiği raporda, bu süreçte bile IMF'nin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkisinin süreceği ifade edildi.
     Oxford Business Group raporunda, 2001 yılında çöken Türkiye ekonomisinin, yeniden toparlanmasında, IMF'nin sağladığı mali desteğin de etkisinin bulunduğu belirtildi.
     Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna dikkat çekilen raporda, ABD kaynaklı kredi krizinden nispeten korunmayı başarabilen Türkiye ekonomisinin önünde, bazı ekonomik ve siyasi belirsizliklerin bulunduğu ifade edildi.
     Yıllık bazda yüzde 10'a yaklaşan enflasyonun ve artan işsizliğin önemli bir sorun olduğuna dikkat çekilirken, İMKB'nin de, küresel hisse senedi satış dalgasından olumsuz etkilendiği kaydedildi.

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,927 µs