En Sıcak Konular

ÇALIŞMA BAKANINDAN KONFEDERASYON BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

1 Mayıs 2008 14:37 tsi
ÇALIŞMA BAKANINDAN KONFEDERASYON BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayısta olumsuzluk yaşanmaması konusunda gayret gösteren başta DİSK olmak üzere diğer konfederasyon başkanlarına teşekkür etti...

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayısta olumsuzluk yaşanmaması konusunda gayret gösteren başta DİSK olmak üzere diğer konfederasyon başkanlarına teşekkür ederek, ''Türk-İş, Hak-İş ve DİSK Başkanları, gelecek 1 Mayıslar'ın 70 milyonun katılımıyla kutlanması konusunda bir kapı araladılar'' dedi.
     TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl başkanlığında toplandı. İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını görüşmek üzere toplanan komisyonda, Erdöl, ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' nedeniyle Bakan Çelik ve milletvekillerine söz verdi.
     Konuşmasına tüm emekçilerin, 1 Mayıs Gününü kutlayarak başlayan Çelik,sendikaların, 150 kişilik bir grupla Taksim'e çelenk koyma kararından vazgeçtiği yönünde kendisine bilgi ulaştığını aktardı. Çelik, şöyle konuştu:
     "Biz 1 Mayıs konusunda Hükümet olarak çok samimiyiz. 1 Mayıs konusunda bir açılım gerçekleşmiştir. Duyarlı davranan sendika başkanı ve yöneticilerine bugünü ayrı meydanlarda kutlayanlara teşekkür ediyorum. Bugün olumsuzlukların yaşanmaması konusunda gayret gösteren DİSK ve diğer konfederasyon başkanlarına sorumlu davranışlarından dolayı teşekkürü görev biliyorum. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK başkanları gelecek 1 Mayısların daha da arzu ettiğimiz, 70 milyonun katılımıyla kutlanması konusunda bir kapı araladılar.''
     CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de 1 Mayısın kutlandığı bir ortamda Komisyonun böyle bir yasayı görüşmesini eleştirerek, ''Emekçilerin Taksim'de 1 Mayısı kutlamasına olanak sağlasaydık, bundan sonraki süreçte Taksim ve 1 Mayıs olayı Türkiye'nin gündeminden çıkacaktı. Şu bir gerçek, Türkiye'de Taksim ile 1 Mayıs özdeşleşmiştir. İki isim sürekli yan yana anılacaktır'' dedi.
     Emniyet mensuplarının Şişli'deki göstericilere müdahalesini, ''Gestapoluk bir tavır'' olarak niteleyen Bingöl, şunları söyledi:
     ''Provokasyon olacak korkusuyla olay geçiştiriliyor. Bu ucuz yol. Emniyet güçleri Türkiye'de provokasyonları deşifre edebilecek önleyecek güçtedir. Asıl 'Provokasyon olacak' sözünün arkasına sığınmak acizliktir. Bugün İstanbul'da cereyan eden nahoş hadiseler, provokasyonun nereden kaynaklandığının göstergesidir. Provokasyona teşvik eden, günün ilk saatlerinde biber gazı kullanan, cop kullanan, emniyet güçlerine bu talimatı verenlerdir. Provokasyona neden olan bu davranıştır.''
     CHP İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız ise Şişli'deki polis müdahalesinde CHP İstanbul Milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat ve Çetin Soysal ile bazı ilçe başkanlarının şiddete maruz kaldığını ileri sürerek, milletvekillerinden birinin kalp spazmı geçirdiğini ve hastanede olduğunu söyledi.
     MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş da İstanbul Valisi ve Emniyetinin kendi görüntüsünü kurtarmak için Taksim'e girişe engel olabileceklerini, ancak sivil toplum örgütlerinin merkezlerinin önünde müdahale yapılmasını eleştirdi.
     ''Gönül ister ki devlet kuralsız toplananlara dahi bir çember içine alır, kırıp dökmeden, gösterisini yaptıktan sonra dağılmasını sağlar'' diyen Durmuş, İstanbul'da kanunsuz emirlerin uygulandığını ileri sürdü.

Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,744 µs