En Sıcak Konular

ANKARA'DA POLİS GÖZ YAŞARTICI GAZ KULLANDI

1 Mayıs 2008 16:50 tsi
ANKARA'DA POLİS GÖZ YAŞARTICI GAZ KULLANDI 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Sıhhiye Meydanı'na girişler sırasında, bazı gruplarla polis arasında gerginlik yaşandı. Polis miting alanına göz yaşartıcı bombalar attı.

ANKARA - Türk-İş'e bağlı sendikaların Ankara şubeleri, KESK Ankara Şubeleri Platformunun öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri üyelerinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Sıhhiye Meydanı'na girişler sırasında, bazı gruplarla polis arasında gerginlik yaşandı. Polis miting alanına göz yaşartıcı bombalar attı.
     Katılımcılar, miting için Ulus'taki Opera Binası önünde öğle saatlerinden itibaren toplandılar.
     Çağrıcı kurumlar arasında olmamasına rağmen korteje girmek isteyen Birleşik Kamu-İş konfederasyonu üyelerine tertip komitesi tarafından izin verilmedi. Konfederasyon üyeleri bunun üzerine, kortejin en önünde yer alan Türk-İş pankartının önünde bir süre beklediler. Birleşik Kamu-İş üyelerinin kortej önünden ayrılmaması nedeniyle yürüyüş planlanandan geç başladı. Birleşik Kamu-İş üyeleri ise kortejden ayrı olarak meydana alındı. Grup üyeleri, yapılan açıklamanın ardından alandan çıkarıldı.
     Bu arada, mitinge katılmak üzere Sıhhiye Meydanı'na gelen bazı gruplar ile polis arasında arbede yaşandı.
     Halkevleri üyeleri alana girerken, polisle tartıştı. Emniyet güçlerinin müdahalesi üzerine pankart sopalarını ve plastik su şişelerini polise fırlatan gruptakiler, barikatlara yüklendi. Grubun bir bölümü meydana girerken, bir bölümü arama noktasının dışında sloganlar atarak bir süre bekledi. Gruptakiler daha sonra, polis tarafından alana alındı.
     Kontrol noktasına gelen ÖDP üyeleri de meydana girmeden önce ABD bayrağını ateşe verdi. Alana giriş sırasında ÖDP'li grup ile polis arasında arbede çıktı. Olaylar nedeniyle polis ve göstericilerden yaralananlar oldu. Olayların büyümesi üzerine polis, göz yaşartıcı bomba atarak gruba müdahale etti. Bundan etkilenen bir kameraman da fenalaştı. CNN Türk'te çalıştığı belirtilen kameraman, diğer basın mensupları tarafından bölge dışına çıkarıldı.
     Arbede sırasında arama noktalarındaki barikatlar devrildi. Bu sırada, meydandakiler polislere pankart sopalarını ve su şişelerini fırlattılar. Polis de miting alanına göz yaşartıcı bombalar attı.
     Miting alanındaki gerginlik sürüyor.


Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,341 µs