En Sıcak Konular

TÜRKEL: TÜRK-İŞ OLARAK YARIN DOLMABAHÇE'DE OLACAĞIZ

30 Nisan 2008 15:35 tsi
TÜRKEL: TÜRK-İŞ OLARAK YARIN DOLMABAHÇE'DE OLACAĞIZ TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin ''TÜRK-İŞ olarak biz yarın Dolmabahçe'de olacağız. Sendikaları serbest bırakma temayülümüz var'' dedi.

İSTANBUL - TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin ''TÜRK-İŞ olarak biz yarın Dolmabahçe'de olacağız. Sendikaları serbest bırakma temayülümüz var'' dedi.
     Türkel, ''1 Mayıs 2008 Katılımcıları'' olarak DİSK Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ı karanfiller ile barış içinde kutlamak istediklerini bildirdi. Türkel, şöyle devam etti:
     ''Biz 1 Mayıs'ı, tabuların yıkılması, demokrasinin önündeki engellerden biri olarak duran 1977'deki kara şalın üzerimizden atılması, ülkemizin insanlarının demokratik hak ve özgürlüklerini kullanırken korku tüneli yerine, açık yollarda yürümesini sağlamak açısından önemsiyoruz. Taksim Meydanı'nın işçi ve emekçiler için önemi var. Bir kere olsun bu engelleri aşalım. Bu engel aynı zamanda ülkemiz demokrasisi önündeki engeldir. Bu engeli aşmak zorundayız. Herkese açık olan Taksim Meydanı'nın işçi ve emekçilere kapalı olmasını içimize sindiremiyoruz.''
     Türkel, 1 Mayıs'ı kardeşlik içinde kutlamak istediklerini, emniyet güçlerinin de ona göre davranmasını istediklerini söyledi.
     Sendikacılar, konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, yarın Taksim'e 3 kortejle gitme kararlarında bir değişiklik olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, bu kararda bir değişiklik olmadığını, hükümet yetkililerine götürülen tek kortej teklifi konusunda olumlu bir açılım sağlanamadığını anlattı.
     Taksim'de neden ısrar edildiğinin sorulması üzerine de Görgün, ''Biz alan fetişizmi içinde değiliz. Alan fetişizmini Vali yapıyor'' dedi.
     Tayfun Görgün, yarın yürüyüşün engellenmesi durumunda tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine de, ''Biz bunun olmayacağını umuyoruz. Yasa ihlali varsa mahkemeler vardır. Biz barışçı bir şekilde yürümeye çalışacağız. Bizim başka silahımız yok'' dedi.
     1 Mayıs kutlamalarının engellenmesi durumunda, 1 Mayıs'tan sonra dünyanın her yerindeki sendikaları tek tek dolaşacaklarını da ifade eden Görgün, ''Bu yasakçı hükümetin antidemokratik tutumunu anlatacağız. Ondan sonra hükümet gitsin daha önce kapı kapı dolandığı Avrupa'da Barroso'ya bunun hesabını versin. İç hukuk tükendiğinde de uluslararası hukuka başvuracağız'' dedi.
     KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir de, ''Geçen yıl 1 Mayıs kutlamaları sırasında olayların çıktığı ve bazı yasa dışı grupların yanıcı maddeler kullandığı, bu yıl da aynı olayların çıkmasının sorumlusunun kim olacağı'' sorusu üzerine, ''Bunlar, barışçı bir hakkın kullanılmasının önüne geçemez. Hakkın engellenmesi gayri hukuki bir durumdur'' diye konuştu.
     Daşdemir, ''Yarın provokasyon yapılacağı iddiaları var. Bu konuda duyumunuz var mı, ne gibi bir önlem alacaksınız?'' sorusuna, ''Somut bir duyumumuz yok. Bu trafik kazaları oluyor diye araçları trafiğe çıkarmamak gibi bir anlama gelir. Bu işçilere ve emekçilere gözdağı vermektir. 'Siz ancak bizim iznimize tabisiniz' diye kabadayılanmaktır'' yanıtını verdi.
     TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel de, ''TÜRK-İŞ'e bağlı bazı sendikaların yarın 1 Mayıs kutlamalarına katılmayacağını açıkladığını, böyle bir sıkıntının olup olmadığı''nın sorulması üzerine, bazı sendikaların ekonomik ve fiziki nedenlerle 1 Mayıs'a katılmayacağını söylediklerini belirtti.

Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,583 µs