En Sıcak Konular

ERDOĞAN: 1 MAYIS'IN KUTLANMASINI HİÇBİR ZAMAN YANLIŞ BULMADIK

30 Nisan 2008 15:34 tsi
ERDOĞAN: 1 MAYIS'IN KUTLANMASINI HİÇBİR ZAMAN YANLIŞ BULMADIK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'ın kutlanmasını ve işçi bayramına dönüştürülmesini hiçbir zaman yanlış bulmadıklarını belirterek, ''Yeri konusunda, bu işe yaklaşımımız farklı olmuştur'' dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'ın kutlanmasını ve işçi bayramına dönüştürülmesini hiçbir zaman yanlış bulmadıklarını belirterek, ''Yeri konusunda, bu işe yaklaşımımız farklı olmuştur'' dedi.
     Erdoğan, Litvanya Başbakanı Gediminas Kirkilas ile görüşmelerin ardından gazetecilerin soruları yanıtladı.
     Sendikaların, 1 Mayıs'ı, Taksim'de kutlamalarına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Bununla ilgili açıklamalarımızı arkadaşlarım yaptı, ben yaptım. Son olarak Çalışma Bakanım bir basın toplantısıyla yaklaşımımızı ortaya koydu. Yalnız ben bir hedef saptırmayı görüyorum. Onun için burada tekrar milletime duyurmak istiyorum. Bunu tüm işçi, memur kardeşlerime duyurmak istiyorum. Biz bugünün kutlanmasını, bugünün bir işçi bayramına adeta dönüştürülmesini hiçbir zaman yanlış bulmadık. Yeri konusunda, bizim biliyorsunuz, bu işe yaklaşımımız farklı olmuştur. O nedir? Geçen yıla kadar böyle bir şey hiç gündemde yokken bunun gündeme getirilerek ısrarla Taksim meydanında yapılması bizim buna olumsuz yaklaşımımızı gündeme getirmiştir."
     Bu yıl sendikalara, 'Bir temsili heyet yine Taksim'e gitsin, anıta çelengini koysun' şeklinde öneri de getirdiklerini anımsatan Erdoğan, çelenk koymayı temsili bir olay olarak gördüklerini belirterek, "Nitekim biz bile çeşitli milli bayramlarımızda çelengi gidip farklı yerlerde koyuyoruz. Çelenkten sonra eğlence vesaire gidip stadyumlarda yaparız" şeklinde konuştu.
     İçişleri Bakanı ve Vali'nin konuya ilişkin açıklamalar da yaptığını anımsatan Erdoğan, mitinge karşı çıkmadıklarını, Ankara'da Tandoğan meydanı ve Shhiye'de miting yapılmasına karşı çıkmadıklarını ifade ederek, "Karşı çıkmıyoruz. Niye İstanbul'da karşı çıkalım ki? Ama maalesef farklı bir yaklaşımla, bunu ısrarla 'Biz nereyi istiyorsak orada yaparız' mantığıyla bir dayatmanın olması, kamu düzenini bozmaya yönelik bir yaklaşımdır. Güncel yaşamı olumsuz etkilemeye yönelik bir yaklaşımdır. Biz, bunu çirkin buluyoruz" dedi.
     Daha önceden belirlenen miting alanları olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs'ın bu alanlarda kutlanmasını önererek, şöyle devam etti:
     ''Buyurun oralarda yapın. Niye oralarda yapmıyorsunuz? Günlük yaşamı niçin olumsuz etkilemenin gayreti içindesiniz? 'Efendim diyorlar biz kontrol altına alırız'. Alamazsınız. Hiçbir zaman kitle psikolojisi buna müsaade etmez, kitlesel eylemler buna müsaade etmez. Olay, orada bir provokatif yaklaşıma bağlıdır. Bir provokatif yaklaşım olduğu zaman bütün o alan karışır. Bizim de bu noktada can güvenliği, mal güvenliği, devlet olarak burada sorumluluğumuz var, mesuliyetimiz var. Yapılıyorsa bu, bundan dolayı yapılıyor. Yoksa biz işçi kardeşlerimizin en doğal hakları olan bu tür bir kutlamayı kabul etmemek gibi bir yaklaşımın içinde değiliz.
     İşte ilk defa Bakanlar Kurulu olarak, karar aldık ve 1 Mayıs'ı, 'Emek ve Dayanışma Günü'' ilan ettik. Bugüne kadar kimse bunu ilan etmedi. Bu adımı da attık. Asla kimse bizi olumsuz bir yaklaşım içerisinde gösteremez. Biz olumlu yaklaşım içerisindeyiz. Taksim ile ilgili de şu ana kadar tutumumuz neyse aynı tutum içerisindeyiz. Valilik ve güvenlik güçlerimiz de gerekli tedbirleri bu istikamette almışlardır."


Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs