En Sıcak Konular

UNAKITAN: VERGİ ARTIŞI SÖZ KONUSU DEĞİL

30 Nisan 2008 15:15 tsi
 UNAKITAN: VERGİ ARTIŞI SÖZ KONUSU DEĞİL Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi artışının söz konusu olmadığını belirterek, "Ama bu bütçe açıklarını artırmamak için elimizden ne gelirse onu yapacağız" dedi.

İSTANBUL - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi artışının söz konusu olmadığını belirterek, "Ama bu bütçe açıklarını artırmamak için elimizden ne gelirse onu yapacağız" dedi.
     Unakıtan, "Global Krizin Türk Kamu Maliyesine Yansımaları; Hedefler ve Beklentiler" konulu panelde yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinde yaşanan krize değinerek, dışarıda olanların Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade etti.
     Unakıtan, şöyle devam etti:
     ''Dışarıda büyüme oranları düşüyor, enflasyon artıyor, sermaye eskisi gibi bol değil. Bu Türkiye'yi de etkiliyor. Türkiye'de enflasyon hızlı bir şekilde düşüş göstermeyecek. Bunu iyi bilmemez lazım. Belki biraz düşer, biraz artar ama yüzde 4'ler falan hiç kimse beklemesin. Türkiye'deki büyüme eskisi gibi olmayacak. 7, 8, 9 yok öyle şeyler. Bütün dünya gibi bizde etkileniyoruz.''
     Unakıtan, Türkiye'nin makul sürdürülebilir büyümeyi devam ettirebilmesinin önemine işaret ederek, ekonomideki küçülmeyi önleyecek tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.
     Türkiye'nin mali disiplinde çok önemli yol aldığını, ekonominin korunaklılığının arttığını belirten Unakıtan, "Bütçe açıkları eskisi gibi olsaydı bu kadar türbülans olsaydı, gecelik faizler yüzde 5 binleri görürdü" dedi.
     Kemal Unakıtan, mali disipline biraz daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Vergi artışı falan asla söz konusu değil. Ama bu bütçe açıklarını artırmamak için elimizden ne gelirse onu yapacağız. Yapısal reformlara devam edeceğiz. Bunun başka çaresi yok. Dünyayı sürekli yakından takip edeceğiz. Bunu yapmazsak sonra yaya kalırız" diye konuştu.

Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,778 µs