En Sıcak Konular

TÜRKİYE ABD KONGRESİNDEKİ SİYAHLARLA DOSTLUK ARAYIŞINDA

30 Nisan 2008 08:45 tsi
TÜRKİYE ABD KONGRESİNDEKİ SİYAHLARLA DOSTLUK ARAYIŞINDA Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy, ABD Kongresindeki siyah milletvekillerinden oluşan Dostluk Grubu Vakfı (CBCF) için,bir resepsiyon verdi.

WASHİNGTON - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy, ABD Kongresindeki siyah milletvekillerinden oluşan Dostluk Grubu Vakfı (CBCF) için, yenileme çalışmaları kısa süre önce tamamlanan rezidansta bir resepsiyon verdi.
     CBCF'in Demokrat Partili başkanı Carolyn Cheeks Kilpatrick ve Demokrat Parti Florida Milletvekili Kendrick Meek, Texas Milletvekili Sheila Jackson Lee gibi isimlerin de yer aldığı resepsiyonda, ABD Kongresinin siyah üyelerinden oluşan vakfın, bir süredir oturdukları binayı satın alması da kutlandı. Böylece CBCF üyeleri, ABD başkentinde birçok yabancı ülkenin büyükelçilik ve diğer temsilciliklerinin bulunduğu binalar arasında yer bulmuş oldu.
     Büyükelçi Şensoy, resepsiyonda yaptığı konuşmada, büyükelçilik rezidansı hakkında bilgi verirken, Türkiye'nin, Afrika kökenli Amerikalılar ile tarihi geçmişine de değindi.
     Rezidansın 1915'te inşa edildiğini belirten Şensoy, başından beri binanın bir ''müzik evi'' olduğunu ve haftalık müzikli eğlencelerin düzenlendiğini anlattı. Türk Büyükelçiliğinin 1932 yılında binaya taşındığını ve 1936 yılında da satın aldığını belirten Şensoy, dönemin Türk Büyükelçisi Münir Ertegün'ün, siyahlara karşı ayrımcılığın olduğu bir dönemde Afrika asıllı Amerikalıların caz müziğine kucak açtığını anlattı.
     Atlantic Records'ın sahibi olan ve birbuçuk yıl önce hayatını kaybeden Ahmet Ertegün'ün, Büyükelçi Münir Ertegün'ün oğlu olarak gençliğinin bir bölümünü rezidansta geçirdiğine işaret eden Şensoy, Ertegün için ''Ray Charles, Aretha Franklin gibi isimleri müzik dünyasına takdim eden isim'' değerlendirmesinde bulundu.
     Türk Büyükelçiliğinin o yıllarda ''pazar günü cazlı branç'' kavramını da getirdiğini anlatan Şensoy, ''belki biz de bunu yeniden canlandırabiliriz'' dedi.
     CBCF'in üyelerinden Kendrick Meek de, Büyükelçi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy'a, kendi binalarına sahip olmalarını kutladıkları resepsiyona ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.
     Meek, ''ilişkilerimizin caza dayalı çok güzel bir tarihi var. Caz dostları olarak bu ilişkileri ilerde daha da geliştirmeyi umuyoruz. O dönemde Afrika asıllı Amerikalılara Türk Büyükelçiliğinde müzik yapma fırsatı verilmesi muazzam bir şeydi'' diye konuştu.

Bu haber 242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,995 µs