En Sıcak Konular

''SAHTE ÇÜRÜK RAPORU'' DAVASINDA 10 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

29 Nisan 2008 22:00 tsi
''SAHTE ÇÜRÜK RAPORU'' DAVASINDA 10 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan 10 kişinin tahliyesine karar verdi.

ANKARA - Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan 10 kişinin tahliyesine karar verdi.
     Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığında kurulan mahkemede görülen davanın 5. duruşmasına sanıklar ve avukatları katıldı.
     Duruşmada, sanıkların yakınları da izleyici olarak hazır bulundu.
     Mahkemenin bugünkü duruşmasında ifade veren ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan bazı yükümlü sanıklar, ''askerliğe elverişsiz raporu almak gibi bir kastlarının olmadığını'' ileri sürdü.
     Suçsuz olduklarını savunan yükümlü sanıklar, tahliye talebinde bulundu.
     Bu sanıkların avukatları da müvekkillerinin uzun zamandır tutuklu bulunduklarını bu nedenle mağdur olduklarını ifade ederek, tahliye taleplerini yineledi.
     Duruşma sırasında ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek'' suçundan yargılanan bazı sanıklar da uzun zamandır tutuklu bulunduklarını ve bu durumun mağduriyetlerine neden olduğunu ileri sürerek tahliye talebinde bulundu.
     Bu arada, bazı sanıkların psikolojik durumlarına ilişkin görüş belirtmesi için Tabip Binbaşı Semih Dikkatli, duruşmada bilirkişi olarak dinlendi.
     Dikkatli, yükümlü sanıklarla yüz yüze yaptığı görüşmede aralarında DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da bulunduğu bazı sanıkların psikolojik olarak sağlam ve askerliğe elverişli olduğu kanaatine vardığını ifade etti.
     Yükümlü sanık Ramazan Batbay'ın avukatı Metin Klavuz, bilirkişi olarak asker bir kişinin dinlenmesine itiraz ederek, sivil bir doktor tarafından yeni bir bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.
     Askeri savcı, iştirak suçundan yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.
     Savcı, mahkemede sorgu ve savunmaları tespit edilen ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan sanıkların ise tahliye edilmeleri konusunda takdirin mahkemeye ait olduğunu belirtti.
     Mahkeme Başkanı Hakim Yüzbaşı Bedrettin Özgür de ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan ve mahkeme huzurunda sorgu ve ifadeleri tespit edilen yükümlü sanıklar Ahmet Çağlar, Husret Ayhan, Mehmet Özkan, Rahmi Solmaz, Serkan Tanrıkulu, Şahabettin Karabut, Şeyhmus Baytak, Vedat Kakus, Volkan Ablak ve Yalçın Çavuş'un tahliyelerine ve duruşmalardan vareste tutulmalarına karar verildiğini açıkladı.
     Hakim Özgür, yükümlü sanıklar Hasan Şimşek, Güven Kaymaz ve Ramazan Batbay'ın da psikolojik açıdan askerliğe elverişli olup olmadıklarının tespiti için 3 haftayı geçmemek üzere Gülhane Askeri Tıp Akademisinde gözetim altına alınmalarının kararlaştırıldığını söyledi.
     Mahkeme, ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek'' suçundan yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi.


Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,102 µs