En Sıcak Konular

EKER HAKKINDAKİ GENSORU ÖNERGESİNİN GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANDI

29 Nisan 2008 19:10 tsi
 EKER HAKKINDAKİ GENSORU ÖNERGESİNİN GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANDI TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelere başlandı.

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelere başlandı.
     Önerge sahibi milletvekili olarak söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, dünyada yaşanan küresel ısınmayla birlikte çiftçilerin büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.
     Son aylarda pirinç ve buğday başta olmak üzere gıda fiyatlarındaki artışların halkı sıkıntıya soktuğunu dile getiren Paksoy, ''Buna karşın, Tarım ve Köyişleri Bakanı görevini yerine getirmemiş ve gerekli tedbirleri almamıştır'' dedi.
     CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Türkiye'nin tarımda ciddi bir tıkanıklıkla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, ''Bu tıkanıklığın ana nedeni, 1999 yılında IMF ile imzalanan stand-by anlaşması ve 2001 yılında Dünya Bankasıyla imzalanan Tarım Reformu Uygulama Projesi ile Türkiye'deki Tarım Politikalarını belirleme yetkisinin Ankara'nın elinden çıkıp, Uluslararası kuruluşların eline geçmiş olmasıdır. Bu tarihten sonra gelen tüm hükümetler tarımda ne yapılacağını belirlemede kesinlikle karar dışında kalmış, yalnızca kendisinden isteneni kayıtsız, koşulsuz yerine getirmeyi marifet bilmiştir'' diye konuştu.
     CHP'li Ergin, son yıllarda sürekli küçültülen, tarımla ilgisi olmayan yöneticiler tarafından yanlış yönetilen TMO'nun, üreticiden ancak 630 bin ton buğday alabildiğini, aracının, spekülatörün eline geçen buğdayın hızla pahalılanmaya başladığını belirtti.
     Ergin, ''Türk tarımının bugünkü Sayın Bakanın başında bulunduğu Bakanlıktan umudu kalmadığı gibi, başka bir çıkış yolu da kalmamıştır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Sayın Bakana, Sayın Bakan Tarım ve Köyişleri Bakanlığına yük olmaktadır. Bu gensoru önergesinin kabul edilmesi, ülkenin de, iktidar partisinin de, Sayın Bakanın da yararınadır'' diye konuştu.


Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,225 µs