En Sıcak Konular

ERDOĞAN: MİLLETİN UMUDUNDAN BAZILARI RAHATSIZ OLUYOR

29 Nisan 2008 13:30 tsi
 ERDOĞAN: MİLLETİN UMUDUNDAN BAZILARI RAHATSIZ OLUYOR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin heyecanından, milletin umudundan, milletin yüksek moralinden bazılarının rahatsız olduğunu belirtti...

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin heyecanından, milletin umudundan, milletin yüksek moralinden bazılarının rahatsız olduğunu belirterek, ''Bunların kim olduğunu söylememe gerek yok, bunların kim olduğunu sizler de milletim de çok iyi biliyor'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, morallerin yüksek olmasının, iyimserliğin, beklentilerin, umutların ekonomi için, ekonominin geleceği için hayati derecede önemli olduğunun bildirdi. Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Gelin görün ki milletin heyecanından, milletin umudundan, milletin yüksek moralinden bazıları rahatsız oluyor. Bunların kim olduğunu söylememe gerek yok, bunların kim olduğunu sizler de milletim de çok iyi biliyor. 5.5 yıl boyunca, Türkiye ekonomisi ilerledikçe, büyüdükçe, Türkiye kalkındıkça, bunu engellemek, bunu yavaşlatmak için olumsuz söylenti yaymak için ellerinden geleni yaptılar.
     Milleti tedirgin etmek, esnafı, sanayiciyi, yatırımcıyı, çiftçiyi, işçiyi, memuru tedirgin etmek için her yola başvurdular. Bunlar kazansın, bunlar rant elde etsin, bunlar kar elde etsin, bunlar çıkar elde etsin, siyasi kazanç elde etsin de Türkiye'ye ne olursa olsun... Bunlar kazansın da Türkiye kaybederse kaybetsin. Şimdi en iyi fırsatı yakaladıklarını zannediyorlar.
     Uluslararası dalgalanmanın, kuraklığın üzerine, Türkiye'deki istikrar ve güvene darbe vurmak için her türlü imkanı, her türlü fırsatı değerlendirmenin peşindeler. Açık söylüyorum: Başaramayacaklar. Türkiye'ye bedel ödettiremeyecekler. Türkiye'nin huzurunu bozamayacaklar.''
     Erdoğan, bu kesimlerin, Türkiye'nin esnafına, çiftçisine, işçisine, memuruna, sanayicisine yine ağır faturalar yükleyemeyeceğini ifade ederek, ''Çok şükür buna izin vermeyecek, bunun karşısında dimdik duracak bir iktidar işbaşında'' diye konuştu.
     ''Bin Artı Bin KOBİ Yatırım Destekleme Programı''nı dün devreye soktuklarını hatırlatan Erdoğan, bu programla tam 2 bin KOBİ'nin, makine teçhizat alımları yoluyla yatırımlarının destekleneceğini bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, Katar, Suriye, Suudi Arabistan, Kuveytli işadamlarının, dünyanın her tarafında yatırım yaptığını ancak bu yatırımlar Türkiye'ye yönelince, farklı tavırlar gösterildiğini belirterek, "Nedir bu hazımsızlık, neden bu alerji? Bu açıkça ayrımcılıktır, sermaye ırkçılığıdır" dedi.
     Erdoğan, "'Suriye'ye gitme, Araplar tarihte şunu yaptı', 'İsveç'e gitme, gözünün üzerinde kaşı var', 'Katar'a, Yunanistan'a, Bulgaristan'a, Avustralya'ya gitme...' Gitmeyince olmuyor, bunu artık anlamak lazım. Gitmeyince, ihracatımız 36 milyar dolarda kalıyor, 114 milyar dolara çıkmıyor, bunu artık görmek lazım" şeklinde konuştu.
     Aynı "alerjinin", Türkiye'ye gelen uluslararası yatırımlar karşısında da nüksettiğini gördüklerini vurgulayan Erdoğan, "Bazı ülkeler baş tacı, bazı ülkeler sakıncalı. Küreselleşen dünyada böyle bir ayrım yapılabilir mi" diye sordu.

"İLLEGAL ÖRGÜTLERİN TAHRİKLERİNE KARŞI HERKESİ UYARIYORUZ"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs öncesinde, ''İllegal örgütlerin tahriklerine, provokasyonlarına, kanunsuz eylemlerine karşı herkesi uyarıyoruz. Lütfen oyuna gelmeyin, istismarlara izin vermeyin. Lütfen bugünü yasaların belirlediği yerlerde kardeşlik ve dostluk içinde kutlayın, kutlayalım'' çağrısında bulundu.
     Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs konusuna değindi.
     Başbakan Erdoğan, geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, 1 Mayısı ''Emek ve Dayanışma Günü'' olarak ilan ettiklerini anımsattı. ''İstiyoruz ki bu anlamlı gün Emek ve Dayanışma'nın güzel örneklerinin ortaya konulduğu özel bir gün olarak kutlansın. İstiyoruz ki bu kutlamalarda yeni bir sayfa açılsın, dostluk ve kardeşlik içinde birlik ve bütünlüğümüz perçinlensin'' diyen Erdoğan, bu yüzden, İçişleri Bakanlığı ve valiliklerin, sendikaların miting taleplerine olumlu yaklaşımlarını şu ana kadar sürdürdüğünü söyledi.
     Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Hukukun üstünlüğüne uygun bir şekilde yönetilmek durumundasınız. Biz şu anda hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapmak için uğraşıyoruz. Demokratik hakların önüne asla set çekme gayretinde olamayız, bu mümkün değil. Bu konuda demokratik haklar neyse, bu siyasi partiler için de, sendikalar için de budur, bütün sivil toplum örgütleri için de budur. Bunu hep beraber aynı şekilde yapmak durumundayız. Bizler siyasi partiler olarak, her ilde mitingimizi yapacağımız zaman bize o ilde mülki idare nereleri alanlar olarak ilan etmişse o alanlara gider mitingimizi yaparız.
     Bunun dışında, 'Ben şurayı istiyorum, mitingimi orada yapmam gerekir' demeyiz. Yürüyüş yapacaksak, bize hangi güzergahı tayin ederlerse biz o güzergahta gideriz yürüyüşümüzü yaparız. 'Hayır, ben burada yapacağım' asla demeyiz, diyemeyiz. Neden? Hukukun üstünlüğüne inanmışız. Çünkü ülkemiz bir kanun devletidir ve bu kanun devletinde de bu yasalara uymak zorundayız.''
     Sendikaların yetkililerinden, iyi niyetin dışında farklı bir şey beklemediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Ama gerek emeğin temsilcisi olan işçi kardeşlerimiz de bizim hangi noktada olduğumuzu, neyle görevli olduğumuzu çok iyi düşünmeleri lazım. Olay sadece, oradaki sendika temsilcilerinin yapacağı, bir yasadışı adım olamaz, olmamalı. Sendikalar bizim yasal örgütlerimiz, demokratik kurumlarımız. Ama şunu unutmayalım ki illegal örgütler, bu tür zemini koklar. Bu tür zeminde de legal örgütlerin iyi niyetle yapmak istedikleri girişimleri, maalesef iyi niyetten olumsuz neticelere doğru kanalize ederler ki ondan sonra onun altından tabi ki legal örgütlerimiz de leke almış olarak çıkarlar. Bu, hem onları üzer hem bizleri üzer. Onun için buna da fırsat verilmeyecektir. Bir dayanışmayla bu iş çözüme kavuşturulur diye düşünüyorum.''



Bu haber 247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,277 µs