En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''301. MADDEYİ REFERANDUMA GÖTÜRELİM''

29 Nisan 2008 13:40 tsi
BAHÇELİ: ''301. MADDEYİ REFERANDUMA GÖTÜRELİM'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mecliste görüşülecek olan TCK'nın 301. maddesinde yapılacak değişikliklerle ilgili olarak, ''Referandum'' önerisinde bulundu.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mecliste görüşülecek olan TCK'nın 301. maddesinde yapılacak değişikliklerle ilgili olarak, ''Referandum'' önerisinde bulundu.
     Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, ''Türklük değerlerine ve şerefli Türk tarihine hakaret edilmesini isteyip istemediğini ve 301. maddede yapmaya çalıştığınız değişikliği içine sindirip sindirmediğini büyük Türk milletine soralım'' dedi.
     MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TCK'nın 301. maddesinde yapılması öngörülen değişiklik teklifinin, partilerinin muhalefetine rağmen, sayısal çoğunluğa sahip AKP tarafından Meclis Genel Kuruluna getirildiğini söyledi.
     MHP'nin bu konudaki düşüncesi ve duruşunun belli olduğunu belirten Bahçeli, Meclisten çıkacak olumsuz neticenin vebali ve sorumlusunun, ''Tarihi yanlışa imza atanlar ve destek verenlerin'' olacağını bildirdi.
     Devlet Bahçeli, ''Bu mihraklar, eminim ki o talihsiz günden sonra, telafi için yapacakları nafile hamlelerle bile Türk milletinin vicdanında asla aklanamayacaklardır. Bu kapsamda olmak üzere, aylardır dile getirdiğimiz görüşlerimizi, henüz çok geç olmadan iktidar partisi milletvekillerinde bir uyanışa ve kıpırdanmaya vesile olacağı umuduyla kez daha tekrarlamak istiyorum'' diye konuştu.
     Milletvekillerinin, Türklüğün ve Türk devletinin şeref ve haysiyetini koruyacak ve kollayacak olan kişiler olduğunu vurgulayan Bahçeli, tavır, tutum ve duruşlarıyla Türklüğe zarar verecek olan bütün gelişmeleri önlemek, caydırmanın bu büyük millete aidiyet duyan herkesin hem görevi, hem de ödevi olduğunu ifade etti.
     Devlet Bahçeli, ''Bunun yanı sıra, Türklüğün mukaddesatına ve Cumhuriyetimizin değerlerine ve kurumlarına yönelecek hakaretlerin, cürümlerin ve saldırıların önünü açacak, bunu bir fırsat olarak görecek mihrakları cesaretlendirecek adımların atılmasına engel olmak da her Türkün vazgeçilmez namus borcudur'' dedi.
     Değiştirilmeye çalışılan 301. maddenin koruduğu kavramların da AK Parti'nin değerler sistemi içinde bir önem ve ağırlık taşımadığının yaşanan gelişmelerden anlaşıldığını dile getiren Devlet Bahçeli, ''Bu itibarla, bugün 301. madde değişikliği olarak karşımıza çıkan sorunun öncelikli kaynağı olarak yabancı dayatmaların yanı sıra, Başbakan Erdoğan'ın sakat ve çürük millet algısı ve bu zihniyetin düştüğü kimlik kargaşası yer almaktadır. Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimi Türk milletine yönelik bu özürlü yaklaşımlarıyla; Türkiye üzerinde emelleri olan bütün çevrelerin, en büyük cesaret kaynağı ve dayatma paketlerini sunacakları vazgeçilmez odak haline gelmiştir'' dedi.
     Bahçeli, 301'in yasalaşması halinde, TBMM'deki AK Parti çoğunluğunun AB'nin dayatmalarını karşılamak için sipariş kanun hazırlayan bir mekanizma haline geleceğini savundu.
     Konuşmasında, ''Buradan Sayın Başbakan'a seslenmek ve bir öneride bulunmak istiyorum'' diyen Bahçeli "Sayın Başbakan, eğer cesaret sahibi iseniz ve milletin iradesine gerçek anlamda inanıyorsanız, halk oylamasına ilişkin bir yasal düzenlemeyi Meclis olarak yapalım. Türklük değerlerine ve şerefli Türk tarihine hakaret edilmesini isteyip istemediğini ve 301. maddede yapmaya çalıştığınız değişikliği içine sindirip sindirmediğini büyük Türk milletine soralım" diye konuştu.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çalışanların 1 Mayısı kutlama talebinin polemik konusu yapılmasını da eleştirerek, ''Beklentimiz, bir çatışmaya neden olmadan Taksim Meydanında toplantı ısrarının günümüzün hassasiyeti de dikkate alınarak önümüzdeki yıllara ertelenmesidir'' dedi.

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,058 µs