En Sıcak Konular

ÇETİN: GELECEK CELSE KAPALI YAPILMAYACAK

28 Nisan 2008 19:04 tsi
ÇETİN: GELECEK CELSE KAPALI YAPILMAYACAK Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya müdahil avukat olarak katılan Fethiye Çetin, gelecek celsenin sanık O.S'nin 18 yaşını doldurması nedeniyle kapalı yapılmayacağını ifade etti.

İSTANBUL - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya müdahil avukat olarak katılan Fethiye Çetin, gelecek celsenin sanık O.S'nin 18 yaşını doldurması nedeniyle kapalı yapılmayacağını ifade etti.
     İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın ardından açıklama yapan müdahil avukatlardan Fethiye Çetin, bugünkü duruşmada sanıklardan Coşkun İğci, İrfan Özkan ve Numan Şişman'ın duruşmaya katıldığını söyledi.
     Çetin, İğci'nin avukatı olmadığı ve üzerine atılan suç nedeniyle avukatsız dinlenemeyeceği için ifade veremediğini söyledi.
     Mahkemenin de İğci'ye bir avukat temin edilmesi için Baro'ya yazı yazılmasına karar verdiğini ifade eden Çetin, Numan Şişman ve İrfan Özkan'a da sorular sorulduğunu belirtti.
     Çetin, duruşmaya gelmeyen tanıkların dinlenmesinin sonraki celse için karara bağlandığını kaydetti.
     Sanık İğci'nin bir sonraki duruşmaya yeniden getirilmesine karar verildiğini aktaran Çetin, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildiğini dile getirdi.
     Kendilerinin de taleplerinin olduğunu ifade eden Çetin, ''Ayrıca dosyada çeşitli kurumlara yazılan yazıların cevapları gelmemişti. Bu cevapların yeniden istenmesi yolunda taleplerimiz vardı. Bu taleplerimizin pek çoğu kabul edildi'' şeklinde konuştu.
     Trabzon davaları ile ilgili dosyaların birleştirilmesine ilişkin soru üzerine de Çetin, ''Hayır Trabzon ve İstanbul Cumhuriyet savcılığına vermiş olduğumuz dilekçelerin mahkemece akıbetinin sorulmasını talep ettik. Mahkeme bunu kabul etti ve bu dilekçeler ve bununla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulmasına karar verdi'' dedi.
     Trabzon Emniyet Müdürlüğünden gelen telefon görüşme kayıtlarına ilişkin bir soru üzerine Çetin, "Trabzon Emniyeti'nde zaten daha önce soruşturma safhasında, savcılara birtakım bilgiler gönderdikten sonra kayıtların imha edildiğine ilişkin dosyada zaten bilgi vardı. Biz tekrar bunu talep ettik. Bu sadece Mustafa Öztürk ile ilgili olarak geldi. Şimdi Mustafa Öztürk ile ilgili kayıtların imha edildiğine ilişkin bilgi geldi" diye konuştu.
     Erhan Tuncel'le ilgili telefon kayıtlarına ilişkin bilgi gelip gelmediğinin sorulması üzerine avukat Çetin, Tuncel'le ilgili daha önce geniş bir talepte bulunduklarını ve İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan bilgi istendiğini hatırlattı.
     İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan gelen cevabın naip hakimce incelenerek mahkemeye sunulacağını belirten Çetin, bu konuda henüz bir sonuç bulunmadığını ifade etti.
     Bir gazetecinin, gelecek duruşmanın açık yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna da Çetin, "O.S, 18 yaşını dolduruyor 28 Haziran'da. Zaten bu kapalılığın gerekçesi çocuk olma, 18 yaşını doldurmamış olmasıydı. 18 yaşını doldurduğu andan itibaren zaten bu gerekçe ortadan kalkıyor" yanıtını verdi.
     Veli Küçük ile Yasin Hayal'in görüştüğü iddiaları konusundaki taleplerinin nasıl sonuçlandığının sorulması üzerine Çetin, Yasin Hayal'in cezaevindeyken bazı kişiler tarafından ziyaret edildiğine ilişkin basında bilgiler çıktığını hatırlattı.
     Yasin Hayal'i cezaevindeyken kimlerin ziyaret ettiğine ilişkin kayıtların istenmesini talep ettiklerini anlatan Çetin, şunları kaydetti:
     ''Şimdi bu eksik geldi. Örneğin, Trabzon Cezaevi'nden istendi bu bilgiler, o geldi. Ancak, Yasin Hayal bir dönem Bayrampaşa'da da kaldı. Bayrampaşa'dan yanıt gelmedi. Onun için bunu yeniden talep ettik. İkincisi, cezaeviyle ilgili gelen, daha doğrusu cezaeviyle ilgili bilgilerin bulunduğu harddiskin emniyette incelenmesi sırasında şifresinin kırılamadığı tespit edilmişti. 'Şifre bilinmediği için açamadık ve kıramadık' diye yazılmıştı. Biz de o zaman 'sorun' dedik. Çünkü bunu gönderen bir kurumdur. 'Cezaevine şifreyi sorarsınız ve açarsınız' dedik. Bu yönde bir talebimiz var.''


Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs