En Sıcak Konular

VAKİT GAZETESİ YAZARI HÜSEYİN ÜZMEZ TUTUKLANDI

26 Nisan 2008 23:25 tsi
VAKİT GAZETESİ YAZARI HÜSEYİN ÜZMEZ TUTUKLANDI 'Çocuğa Cinsel İstismar' İddiasıyla gözaltına alınan yazar Hüseyin Üzmez ve istismara uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki kız çocuğunun annesi tutuklandı.

MUDANYA - Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, ''Çocuğa Cinsel İstismar'' iddiasıyla gözaltına alınan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez ve cinsel istismara uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki kız çocuğunun annesi tutuklandı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, ''Çocuğa Cinsel İstismar'' iddiasıyla gözaltına alınan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez ve cinsel istismara uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki kız çocuğunun annesi tutuklandı.
Livaze Ç'nin fuhuş yaptığı ve 14 yaşındaki kızı B.Ç'yi ''cinsel istismar amaçlı'' kullandığı yönündeki ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Livaze Ç'yi takibe aldı.

Güvenlik güçleri, yaklaşık bir ay süren takip sonucunda, Livaze Ç'yi, kızı B.Ç. ile Mudanya'da Hasanbey Mahallesindeki bir evden çıkarken gözaltına aldı.

Mudanya Emniyet Müdürlüğüne kızıyla birlikte götürülen kadının ifadeleri doğrultusunda, evde oturduğu tespit edilen Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez de, küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gece yarısı gözaltına alındı.

Livaze Ç'nin eşi Bekir Ç. ise İnegöl ilçesindeki evinden alınarak Mudanya'ya getirildi.

Hüseyin Üzmez ve Livaze Ç, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, Bekir Ç, Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra ''Çocuğa Cinsel İstismar'' suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hüseyin Üzmez ve Livaze Ç, tutuklandı.

Tutuklama kararının ardından ceza evine götürülmeden önce parmak izinin alınması ve fotoğraf çekimi için Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirilen Üzmez, Emniyet Müdürlüğü binasına girerken, ''Olayla ilgili ne diyeceksiniz'' diye soran gazetecilere, ''Mahkeme sonuna kadar bekleyeceksiniz. Bu, büyük bir komplodur'' dedi.

Livaze Ç'nin sorgusunda, babasının bir süre Ankara'da Hüseyin Üzmez'in yanında kapıcılık yaptığını, bu nedenle Üzmez'i uzun süredir tanıdığını söylediği öğrenildi.

Annesiyle birlikte getirildiği Mudanya Emniyet Müdürlüğünde ifadesine başvurulan 14 yaşındaki B.Ç'nin işlemlerin tamamlanmasının ardından Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındığı bildirildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, devlet koruması altına alınan kız çocuğunun yurda yerleştirildiğini, gereken her şeyin yapılacağını bildirdiler.
 



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,321 µs