En Sıcak Konular

Hakverdi Murat Merdamert

Mefkure
Hakverdi Murat Merdamert
4 Haziran 2009

Farkında mısınız? Yavaş Yavaş Çürüyoruz...



Bu yazıyı hazırlarken,yazının konusuna uygun haber olacak,böyle sıcak bir gelişmeyi elbette tahmin edemezdim.
Adana’da aynı aileden 8 kişi katledildi.
Evin en büyük oğlu olduğu anlaşılan katilin,cinayetlere öğlen saatlerinde evin yatak odasında anne ve babasını öldürerek başladığı daha sonra eve gelen kişileri sırayla odalara çekerek gece geç saatlere kadar katlettiği belirlendi.Katliam zanlısının, 1996'da yabancı uyruklu bir kadınla evlendiği için astsubaylıktan atıldığı,öldürdüğü kişilerin içinde bulunan kardeşi'den alacağı olduğu için aileyi topladığı, daha sonra çıkan tartışmada cinnet geçirip, katliamı gerçekleştirdiği anlaşıldı.
Ne yazık ki bu vahşet ne ilktir,ne de son alacaktır.
Şu 8-9 sene içinde gazetelerin 3. sayfalarına veya aynı formattaki televizyon programlarına konu olan haberleri şöyle bir hatırlatırken,bunların ruh sağlığınıza zarar verebileceği uyarısını da peşinen yapalım:
*
2001'ın başları,İstanbul’da bir yıl içinde,polis kayıtlarına bazıları faili meçhul kalan 9 eşcinsel  cinayeti geçti.Cinayetlerin bir çoğu üç-dört kişilik gruplar tarafından işlendi.Katil ya da katiller cinsel ilişkiye girdikleri maktülleri, işkenceye tabi tutarak,-beyinlerini ezme,cinsel organını kesme,defalarca bıçaklama şeklinde- vahşice öldürdü.Bütün cinayetlerin bir ortak yönü de  soygundu.
*
Aralık 2001,Siirt'te evli ve dört çocuk babası 46 yaşında bir adam 62 yerinden bıçaklanmış olarak bulundu.Yapılan araştırmada adamın akrabası olan bir erkeğe 13 yaşındayken götürdüğü piknikle ilaçla uyuttuktan sonra tecavüz ettiği ve bu durumu 10 yıl sürdürdüğü,bu sebepten tecavüze maruz kalan gençle,arkadaşı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.1980'lerde birkaç kez küçük erkek çocuklara ve yetişkin erkeklere sarkıntılık yapmaktan ötürü sicili bozuk olan adam, bir kez de küçük yaştaki bir çocuğa tecavüz ettiği (fiili livatada bulunduğu) için mahkum olmuştu.
*
Aralık 2002,"Ümraniye Sapığı" diye anılan ve İstanbul`un çeşitli ilçelerinde küçük yaştaki 15 ayrı kız çocuğuna tecavüz eden veya tecavüz girişimininde bulunan zanlı yakalanandığında, İletişim Fakültesi`ni kazanıp, maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadığı ortaya çıktı
*
Aralık 2004,İstanbul Gültepe'de bir çocuk annesi kadın, öldürdüğü kaynanasının cesedini eşiyle uyudukları yatağın altına, üvey kızının cesedini ise çatıya sakladı. Eşiyle kayıp başvurusunda bulunan genç kadın çelişkili ifadeler verince yakalandı.
*
Haziran 2005,Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, 15 yaşındaki kızla ilişkiye girdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ağabey, enişte ve dayısının da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.Kızın 6 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.
*
Eylül 2005,Aydın`da yalnız başına yaşayan 75 yaşındaki kadınınn evine hırsızlık yapmak için giren kişiler, altın ve paralarını çaldıkları yaşlı kadına önce tecavüz etti, sonra da boğarak öldürdü.
*
Mayıs 2006,Ankara’da 16 yaşındaki lise öğrencisi genç kız,ailesinin ilişkilerine karşı çıktığı sevgilisi birlikte, babasını (döverek),annesini ve ablasını ise bıçaklayarak öldürdü.
*
Ekim 2006,Şirnakta 13 yaşında bir kız önce tecavüz edilip ardından başı taşla ezilerek öldürüldü.Bir ay sonra yakalanan katil zanlısının 6 küçük kıza daha cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.
*
Ocak 2008’de,Eskişehir’de 19 yaşındaki işitme engelli kız, kendisi gibi işitme engellisi olan 20 yaşındaki sevgilisi ile 21 yaşındaki arkadaşına, İlköğretim öğretmeni olan 44 yaşındaki annesini,-evlenmeye izin vermediği için- evinin yatak odasında 38 bıçak darbesi ile öldürtü.
*
Mart 2006 da,Ankara Kalecik’te cesedi boş arazide toprağa gömülü olarak bulunan uçak mühendisinın,otomobiline el konulmak için el ve ayakları bağlı bir şekilde canlı canlı gömülerek öldürüldüğü belirlendi.
*
Nisan 2006,Samsun’da bir şahıs, ahbabı olduğu  bir aileyi,bütün bireyleriyle içmeye götürdü. Dönüş yolunda bindikleri taksiyi kenara çekip,ailenin sarhoşluğunu fırsat bilerek, -tuvaletini yapmak için ormanlık alana giden- 13 yaşındaki kıza tecavüz etti.Sonradan adamın kızın annesiyle de ilişkisi olduğu ortaya çıktı.
*
Nisan 2006,iki yaşındaki çocuğun Çanakkale'de bir dinlenme tesisinde kaybolduğu duyuruldu.Çocuk ailenin ve polisin tüm çabalarına rağmen günlerce bulunamayınca bir özel ekip kuruldu.Bu ekip olayı çözdüğünde,annenin  aylardır sadece kamuoyunu değil,yıllardır kocasını da aldattığı ortaya çıktı.Kadın çocuğu kaybolduğu tarihten sonra televizyonlara çıkıp hiçkıra hiçkıra ağlıyor başbakana duygu yüklü  mektup yazıyordu.Bütün Türkiye'de onunla birlikte ağlıyor dua ediyordu.Fakat aslında çocuk kayıp değildi ve annesi yerini biliyordu.Kadının kocası  çocuğun gerçek babası değildi.Çocuğun babası 3 yıl önce tanıştığı başka bir adamdı ve kadın daha önceden anlaştıkları üzere, Çanakkale yolunda çocuğu kendi eli ile gerçek babasın teslim etmişti.Olay sonucunda bir yasak aşk yüzünden iki yuva yıkıldı.
*
Ekim 2006,Ramazan Bayramı'nda Türkiye ilk seri katil dehşetiyle irkildi.Gölbaşı`ndaki bir akaryakıt istasyonunda 2 kişiyi öldürdükten sonra kaçarken yakayı ele veren seri katiller,İzmit'ten Bursa'ya,Bursa’dan Sakarya'ya, Mersin’den Hatay'a,Hatay'dan Ankara'ya kadar uzanan bir güzergâhta tam 7 kişiyi katletti.2 kişi ise yaralı kurtuldu.
*
Kasım 2006,İzmir'de, annesi  ve aynı evde kaldığı üç kişinin işkencesine uğrayan ve kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan 17 aylık bebeğin yapılan adli tıp muayenesinde, defalarca tecavüze uğradığı belirlendi.Bebeğe tecavüz eden  şahsin 17 yaşındaki kendi kızına da aynı yerde fuhuş yaptırdığı belirlendi.
*
Aralık 2006, Ankara`da 2 bakkalı öldürüp birine de kurşun sıkan  27 yaşındaki seri katil yakalandı. Ramazan Bayramı`nda Türkiye`yi sarsan ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan seri cinayetlere atıfta bulunan katıl.''Bu bayramın yıldızı da ben olacaktım'' dedi.Katil, 10 bakkalı daha öldürmeyi hedeflemişti.
*
Nisan 2007, Mersin'de  yanmış halde cesedi bulunan adamın öz kızına cinsel tacizde bulunduğu için aile kararı ile bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.
*
Mayıs 2007,Hatay'da  arkadaşları ile oyun oynayan 6 yaşındaki kız çocuğu kayıplara karıştı.5 gün sonra kızın cesedi, oturduğu site'nin bodrum katında bulundu. Tecavüz girişiminde bulunulup daha sonra başı duvara vurularak öldürüldüğü anlaşılan küçük kızın katil zanlısı olarak komşularının oğlu tutuklandı.
*
Temmuz 2007, Kayseri'de 12 yaşındaki bir erkek çocuk, tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldü.
*
Ekim 2007,Denizli’nin çivril İlçesi’ne bağlı bir Köyde yalnız yaşayan 59 yaşındaki bir kadına önce tecavüz edilip sonra öldürüldü.
*
Ekim 2007, Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı bir köyün muhtarı, tecavüz ettiği gelininden dünyaya gelen çocuğunu, gelinin annesine öldürttüğü iddiasıyla tutuklandı.3 çocuk annesi kadın, eşi İstanbul'da çalıştığı dönemde köy muhtarı olan 12 çocuk babası kayınpederi'nin tecavüzüne uğradı. Hamile kalan kadın hastanede doğum yaptı.Kayınpeder, gelini ve gelininin annesini bebeğini öldürmeye zorlayıp, tehdit etti.Gelinin annesi, torununu boğarak, Bendimahi Çayı üzerindeki Şeytan Köprüsü'nden aşağı attı.
*
Şubat 2008,Gaziosmanpaşa’da 60 yaşında bir kadının, oğlu tarafından ekmek bıçağıyla öldürüldükten sonra başının kesilip ikinci kat penceresinden sokağa atıldığı belirlendi.Katıl oğul,"Annemle birlikte içindeki şeytanı da öldürdüm" dedi.
*
Mart 2008,68 yaşındaki bir kadın, Kemer'deki ormanlık bir arazide tecavüz edilip başı taşla ezilerek öldürülmüş halde bulundu.
*
Mart 2008,Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Profesör anne,Bilkent Üniversitesi'nde okuyan kızı tarafından öldürüldü.Boğazından ve vücudunun bazı yerlerinden aldığı bıçak darbeleri yüzünden hayatını kaybeden kadının kızı, yaptığı açıklamada "kavga ettik öldürdüm" dedi.
*
Mart 2008,Konya'da 33 yaşında genç bir kadın, birlikte yaşadığı 51 yaşındaki annesini bıçakla öldürdükten sonra parçalayıp kutular içinde çekyatın altına koydu.Genç Kadının cinayeti işledikten sonra evi temizledi ve üzerindeki kanlı elbiseleri yıkayıp değiştirtirdi.
*
Mart 2008,Diyarbakır'da 9 yaşındaki bir erkek,çocuk hırsızlıktan sabıkalı 2 kardeş tarafından tecavüz edildikten sonra öldürüldü.Yapılan incelemede küçük çocuğun kafasına sert bir cisimle vurulduktan sonra tecavüz edildiği, boğazında kesik olduğu ve iple boğulmaya çalışıldığı belirlendi.
*
Nisan 2008,Sakarya'daki Çakıroğlu Köyü'nde yaşayan 29 yaşında bir adam (!) aynı köyde tek başına yaşayan 65 yaşındaki yaşlı kadına bıçak tehdidi ile tecavüz ederek dul-yetim aylığı aldığı banka kartını gasp etti.
*
Nisan 2008,Bursa'nın Mudanya İlçesi’nde,ömrünü İslam Davası’na adadığı görüntüsü veren 77 yaşındaki bir Yazar, 14 yaşında bir kıza  annesinin bilgisi dahilinde cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.Yazar halen tutuksuz yargılanıyor.
*
Mayıs 2008,Zonguldak'ta, 16 yaşında bir genç kız, sevgilisi olan taksiciyle birlikte annesini öldürdü.Anne eve geldiğinde kızını taksi şoförüyle uygunsuz şekilde yakaladı.Çıkan tartışmada taksi sürücüsü, anneyi darp ederken kız annesini sırtından bıçakladı.Arabayla ormanlık bir alana götürdükleri annenin cesedini üstüne tiner döküp yakmaya çalıştılar.
*
Mayıs 2008,Keçiören'de,daha önce erken evlilik yapıp boşanmış olan 17 yaşındaki genç kadın bereber yaşadığı sevgilisi ile beraber annesini,”ya kocana dön yada bu adamla evlen” dediği için, çarşafla boğarak öldürdü.
*
Mayıs 2008,17 yaşında bir erkek Osmangazi ilçesinde, `patates kızartması` yüzünden tartıştığı annesini bıçakla öidürüp satırla parçalara ayırdı.Katil evladın internetin ünlü arkadaşlık sitesinde “annesini nasıl öldüreceğine” dair anket düzenlediği ortaya çıktı.
*
Haziran 2008,Adana'da yanan samanlarının intikamı için 55 ve 39 yaşlarındaki iki kadın,akrabalarının 5 yaşındaki kızını,çocuk yaştaki (13 yaşlarında) 2 kuzenine tecavüz ettirip, naylon iple boğarak öldürdükten sonra cesedini atık su kanalına attı.Zanlı çocuklardan biri ifadesinde, kadınların tehdidi ve tahriki sonucu,cansız haldeki kız çocuğuna tecavüz ettiğini söyledi.
*
Haziran 2008,Beykoz'da ortaya çıkartılan bir çetenin yaptıkları tüyler ürpertti. Tapu müdiresinden adreslerini aldıkları kimsesiz gayrimüslimleri önce tehdit eden ardından öldürerek cesetleri villaların bahçesine gömen ve mallarına el koyan 36 kişi gözaltına alındı.
*
Temmuz 2008,Üniversiteli bir genç Üsküdar’daki evinin önünde kurşun yağmuruna tutuldu. Öldürülmeden dokuz ay önce, Üsküdar Savcılığı’na başvurarak ailesinin kendisini ölümle tehdit ettiğini bildirmişti.Olay basına ilk eşcinsel töre cinayeti diye yansıdı.
*
Ağustos 2008,İstanbul Kartal`da kullanılmayan su kuyusunda 3 erkek cesedi bulundu.Üç cesedin arkasında kurbanlarını eşcinsellerden seçen bir seri katil çıktı.Kasım 2008'de yakalanan katil üç kişiyi daha öldürdüğünü itiraf ederken,"Onları paraları için öldürdüm.Zayıf, narin ve kibar kişileri tercih ediyordum. Tanışıp sohbet ediyor, öldürüp öldürmeyeceğime karar veriyordum" dedi.
*
Ağustos 2008,Çankırı'da,ailesinin günlerdir aradığı 14 yaşındaki kız çocuğu bir internet kafede bulundu.Kızın şikayeti üzerine,kendisine 10 gün boyunca tecavüz ettikleri iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.Yaşları 18 ile 40 arasında değişen şüphelilerin çocuk yaştakı kızı,10 gün boyunca “Çankırı-Ankara arasında gezdirdikleri”, zaman zaman evlerine götürerek cinsel ilişkiye girdikleri iddia edildi.
*
Eylül 2008,Muş'un Bulanık İlçesi’nde bir adam,kendisini kuzeni ile aldattığından şüphelendiği 6 çocuklu eşini alıp, kapı komşusu olan kuzeninin evine götürdü.Burada eşini, kuzenini,kuzenin ağabeyini ve o sırada evde olan bir kişiyi odaya toplayıp kaleşnikofla üzerlerine kurşun yağdırdı eşi, kuzeni ve kuzenin ağabeyi hayatını kaybetti.
*
Ekim 2008,Afyon'da 24 yaşındaki bir genç, öz annesine cinsel tacizde bulunmak, üvey kardeşine de tecavüz etmek suçlarından tutuklandı.Gencin,14 yaşındaki üvey kardeşi'ne çeşitli zamanlarda tecavüz ettiği, annesi ile diğer üvey kardeşine de zaman zaman cinsel tacizde bulunduğu belirlendi.
*
Kasım 2008,Niğde'de, babalarıyla birlikte olan kadına tecavüz ettikleri iddia edilen 3 kardeş tutuklandı.İddiaya göre,50 yaşındaki baba ve 59 yaşındaki kadın arkadaşı evde sohbet ederlerken,adamın madde bağımlısı olan  15 ila 17 yaşlarındaki 3 oğlu geldi.Kardeşler,babaları'nin ellerini bağlayıp bir odaya kilitleyerek kadına tecavüz etti.
*
Kasım 2008,İstanbul Küçükçekmece'de Kayabaşı köyü'nde yakılmış iki çocuk cesedi bulundu. Birbirlerine sarılı olarak bulunan yanmış cesetlerin iki kardeşe ait olduğu ortaya çıktı.
*
Aralık 2008,Konya`nın Akşehir ilçesinde 40 yaşlarında bir adamın,bu tarıhten 3 yıl önce amcasını öldürüp, cesedini yaktığı ve çuvala koyup çöplüğe attığı ortaya çıktı.Vicdansız yeğen 3 yıl boyunca amcasının emekli maaşını bankadan çekip yedi,onun adına kredi almak isterken ise yakalandı
*
Aralık 2008,Avcılarda,kendilerine polis süsü vererek restoran basan zorbalar, saçlarından sürükleyerek kaçırdıkları 25 yaşındaki kadına 6 saat boyunca tecavüz etti.
*
Ocak 2009,Çorum'un Bayat ilçesine bağlı İleği köyünde ensest ilişki yüzünden tutuklanan 17 yaşındaki genç , tutuklu bulunduğu Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde aynı koğuşta bulunan tutuklular tarafından iple boğularak öldürüldü.
*
Ocak 2009,Manisa'da bir adam,kızı ile birlikte "akla ziyan" bir olayın failleri olarak yakalandı.İddiaya göre,bu tarihten 4 ay önce adam,eşi ve kızının yardımı ile kocası askerde olan ve resmi nikahı olmayan 18 yaşındaki gelinini aralarında çıkan anlaşmazlıktan dolayı ellerinden tavandaki bir kancaya astı.Kayınpeder gelininin kerpetenle dişlerini söktü, tecavüz edip,fiili livatada bulundu.
*
Ocak 2009,Rize'de ele geçirilen fuhuş çetesi mensuplarının,Gürcistan'dan meşhur etmek vaadiyle kadırıp getirdikleri Gürcü kadınları fuhuşa zorladıkları,kabul ermeyenlere ise Gürcistanlı bir kadının işkence edilerek canlı toprağa gömülürken çekilen görüntüleri izleterek, "Fuhuş yapmazsanız sizi de böyle gömeriz" diyerek tehdit ettikleri ortaya çıktı.
*
Mart 2009,Türkiye,vucudu Etiler’de bir çöp konteynerinin içine bırakılan bavulda, başı ise bavulun üzerine konmuş bir gitar kılıfında bulunan liseli genç bir kızın ölüm haberiyle sarsıldı.Katil ya da katilleri halen bulunamadı ama bir numaralı zanlı olarak ülkenin tanınmış ailelerinden birinin oğlu halen aranıyor.Bütün Türkiye'nin nefretle kınadığı bu cinayetinin bir numaralı katil zanlısının destekçileri ise internetin popüler arkadaşlık sitesinde grup kurdular
*
Mart 2009,İzmir'in Bornova ilçesinde,güzellik salonu sahibi kadın,olay gününden 1,5 ay önce işe aldığı ve anketörlük yapan 19-20 yaşlarında iki genç tarafından gasp amacıyla,ağzına çorap sokulup bağlandıktan sonra 19 yerinden bıçaklanıp öldürüldü.Cesedi yakılarak havalandırma boşlığuna atıldı.
*
Nisan 2009,Çorum'da özel bir araçla şehir dışına götürülen evli ve iki çocuk annesi kadın, ıssız bir arazide,kocasının arkadaşı olan iki kişi tarafından tecavüze uğradıktan sonra tekrar evinin önüne bırakıldı.
*
Nisan 2009,Konya'da markete ekmek almaya gittikten sonra kaybolan 4 yaşındaki kız, boğularak öldürüldükten sonra yakıldı.Minik yavruyu komşuları olan bir kadının öldürdüğü tespit edildi.1.5 ay önce mahalleye taşınan 23 yaşındaki Kadın,cinayeti tüm ayrıntılarıyla itiraf ederken,yaklaşık 5 ay önce, 3.5 yaşında ölen çocuğunun oyuncaklarıyla oynamayı reddettiği için,küçük kızı öldürdüğünü söyledi. 
*
Mayıs 2009,İstanbul’un ünlü okullarından birinde 7’nci sınıfta okuyan bir erkek öğrenci, 4’üncü sınıfta okuyan kız öğrenciye tuvalette zorla …….. yaptırdı. Olayı öğrenen okul yönetimi erkek öğrenciyi okuldan attı. Rezalet, tacizi izlemek zorunda kalan 11 yaşındaki başka bir kızın,yaşadıklarını annesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Kızlar da okuldan uzaklaştırıldı.
*
Mayıs 2009,Mardin’de eşine rastlanmamış bir katliam yapıldı.Aynı aileden oldukları sonradan anlaşılacak olan yüzleri maskeli 5-6 kişi,arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet besledikleri akrabalarına, kadın ve erkeklerin ayrı odalarda namaza durduğu sıralarda ellerinde Kalaşnikof  tüfeklerle,evdeki kalabalığın üzerine ateş açtı. Katliamda 6’sı çocuk, 16’sı kadın toplam 44 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.Ölen kadınlardan üçü hamile,ölen erkeklerden biri ise köyün genç imamı idi.
*
Mayıs 2009,Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde,babası ve üvey annesi 3 yaşındaki çocuğu döverek öldürdü .
*
Mayıs 2009,Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir kişi, para yüzünden anlaşmazlığa düştüğü babasının başını defalarca duvara vurarak öldürdü.
*
Mayıs 2009,Samsun'da evinde fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 77 yaşındaki şahıs, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
*
Mayıs 2009,Konya’da 60 yaşımdaki ablası tarafından, kaybolan bir teneke mazotu çalmakla suçlanan 44 yaşındaki adam, Kuran’a el basarak yemin etti. Buna rağmen ablası ve eniştesinin kendisine inanmamasına sinirlenerek, evden ayrılıp ruhsatlı av tüfeğiyle geri döndü.Ablasını, ablasının gelini ile torununu öldürdü.Kuzeni olan enişte yaralı kurtuldu.
*
Mayıs 2009,Sakarya’nın Geyve İlçesi’nde 76 yaşındaki bir adam, komşusu 14 yaşındaki erkek çocuğa ahırda ellerini bağlayarak tecavüze kalkıştığı iddiasıyla tutuklandı.
*
Mayıs 2009,Çorlu'da 45 gündür kayıp olan ve  bir tarlada cesedi çürümüş halde bulunan 6 yaşındaki çocuğun,annesini ve sevgilisini ilişkiye girerken gördüğü, bu yüzden dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı.Televizyon kanallarına çıkıp,oğlunun babası tarafından para karşılığı evlatlık verilmiş olabileceğini ileri süren genç kadın,savcılıktaki ifadesinde komşularının evinde, sevgilisiyle ilişkiye girdikleri sırada çocuğun kendilerini gördüğünü söyledi.Çocuğu gördüklerini anlatmaması için korkutmak amacıyla dövdüklerini anlatan canavar ruhlu anne, bu sırada çocuğun düşerek başını yere çarptığını ve öldüğünü iddia etti.Daha sonra cesedi komşusunun. çocukları ile birlikte boş bir araziye attıklarını itiraf etti.
*
Mayıs 2009,Ankara polisi,26 yaşındaki bir travesti'yi, bilgisayarının başında 43 kez bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüş halde buldu.Türkiye'nin en çok okunan bazı gazetelerin siteleri cinayete dair habere erotik galeri koydu.Cinayeti araştıran dedektiflerin delil olarak incelemeye aldığı fihrist ve randevü defterinde bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçi ile çok sayıda bürokratın isminin de bulunduğu öğrenildi.Ailesinin reddettiği travesti'nin Çankaya'da 5 lüks apartman dairesi ile 2 otomobil sahibi olduğu belirlenince,ailesi miras için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.
*
Mayıs 2009,Adana'da, sokak ortasında eşiyle kavga edenleri ayırmak isteyen 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki kadın, kocasını bırakıp kendisine saldıranlarca sopa ve tekmelerle dövüldü.
*
Mayıs 2009,Adana’da 32 yaşındaki bir adam, kendisiyle aynı yaşta olan  6 çocuklu karısı ile komşusu 45 yaşındaki kadını,başlarından tabanca ile vurarak öldürdü.Olay yerinden biraz ilerde 34 yaşında başka bir adam yaralı olarak bulundu.Vahşete tanıklık eden 9 yaşındaki oğullarının savcılığa verdiği ifadeye göre,saldırıdan  yaralı olarak kurtulan  adamı,çocuğunun gözleri önünde eşiyle uygunsuz durumda yakalayan koca,eşini ve bu ilişkiye aracılık yaptığını düşündüğü komşu kadını da  öldürmüştü.
*
Milenyum çağının ilk 9 yılında,ülkemizde şahit olduğumuz rezillikler,vahşetler, ibretlik vakalar tabiki sadece bunlar değildir.
Takdir edersiniz ki hepsini bu köşeye taşımanın imkanı yoktur.
Burada daha çok toplumda infiâle sebep olan ve aklımızda kalan hadiseleri  naklettim.
Hep sorulur ya Türkiye nereye gidiyor?
Annesi tarafından öldürülüp tarlada “çürümeye” terk edilen minik yavrunun bize hal diliyle anlattığı bir gerçek var:
Çürüyen sadece onun günahsız bedeni değil.
Farkında mısınız?
Biz de yavaş yavaş çürüyoruz?
Bunca olayı göz önüne getirince,"idamın bir insanlık suçu olduğuna" hala inanıyor musunuz?
Son günlerde ülkemizde oldukça tartışılan "Evrim Teorisi" var ya,sırf  bunlar bile Evrim'in koca bir yalan olduğuna ispattır.
Bunca caniliği,bunca vahşeti,bunca rezaleti,bunca alçaklığı,hangi hayvan başka bir hayvana yapar ki,insan o hayvandan evrim geçirerek bu güne gelmiş olsun?
Bu çok ötelerden gelen bir mesajdır aslında:
“Hani Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak, kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz" dediler; Allah "Ben şüphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi.(Bakara 30)

 



Bu yazı 5,580 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2023 Başbuğum Size Bir Maruzatım Var!
    • 26 Mart 2023 ''Işıklar İçinde Yatsın'ın Dayandığı Kaynak
    • 13 Şubat 2023 Yıkıldım Depremde Enkazda Kaldım
    • 1 Eylül 2022 Karakoç'u Umuttun mu Mihriban?
    • 2 Mayıs 2022 Munik Ana
    • 19 Mart 2022 ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' Nasıl Olacak?
    • 11 Şubat 2022 Fazıl Merdamert Destanı
    • 19 Aralık 2021 Devlet Babadır Banka Değil
    • 29 Mart 2020 Cuma Namazı Bundan Sonra Farzı Kifaye mi Oldu?
    • 20 Mart 2020 Hürriyet Olmayan Yerde Cuma Namazı Kılmak Caiz Değildir
    • 13 Mart 2020 Salgın Hastalık Olan Yerlerde Cuma Namazı Kılınamaz!
    • 9 Mart 2020 Allah Belamızı Çoktan Vermiş de Farkında Değiliz!..
    • 24 Şubat 2020 Neden İlle de Su Manzarası?
    • 5 Ocak 2020 9 Işık'ı 1 Ampule Bağlamak
    • 6 Aralık 2019 Müslümanın 12 Ödevi
    • 27 Kasım 2019 Anlarsın yalan Dünyayı
    • 19 Şubat 2019 Göçtü Gitti Ozan Arif -Sagu-
    • 15 Şubat 2019 ''Çağrımız İslam'da Dirilişedir'' ve OZAN ARİF
    • 12 Ocak 2018 Beyin Yetmezliği
    • 1 Eylül 2017 Aldığı Nefese Hükmedemeyen İnsan

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,173 µs