En Sıcak Konular

Muharrem Günay

Sıddıkoğlu
Muharrem Günay
19 Temmuz 2020

Allah Tuzak Kuranların Tuzaklarını Başlarına Geçirendir



Kur'an-ı kerimde geçen kelime ve kavramların en önemlilerinden birisi de "mekr" kavramıdır. Mekr hile, aldatma, tuzak, pusu, düzen kurma ve entrika gibi anlamlara gelir.

Bu kavram Al-i İmran suresinde şöyle geçer:
" Ve meker ve mekarallah (mekarallahu), vallahu hayrul makir”n (makir”ne)/Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır." (Ali İmran 54) Merhum Elmalılı Hamdi Yazır bu ayete şöyle meal vermiştir:
"Bununla birlikte (Yahudiler) hileye başvurdular, Allah da onların hilelerini boşa çıkardı. Allah, hileyi boşa çıkaranların en hayırlısıdır."

Müslüman Müslümana Tuzak Kurmaz

Yüce kitabımızdan anladığımıza göre tuzak kurmak, hile yapmak, insanları aldatmak bil cümle müşrik, münafık ve kâfirlerin işidir. Gerçek anlamda bir mü'min tuzak kurmak ve hile yapmak gibi işlerle uğraşmaz. Nitekim Sevgili Peygamberimiz:
"Bizi aldatan bizden değildir" [Müslim, ëman 164, Fiten 16] buyurmuştur. Buna rağmen bir Müslüman bir başka Müslümana tuzak kuruyor ve hile yapıyorsa, bir Müslüman devlet bir başka Müslüman devlete karşı tuzak kuruyor ve kâfir devletlerle bir oluyorsa o Müslüman’da ve o Müslüman devleti idare edenlerde münafıklara, müşriklere ve kâfirlere ait olan bir alamet var demektir.

Aldatmak; Hakkın, hakikatin ve adaletin zıddı demektir. Yalanla eş anlamlıdır. Yalan da hakkı, hakikati red etmek, örtmek demektir. Unutmayalım ki küfür kelimesi de sözlük anlamı olarak "gerçekleri örtmek, perdelemek" manalarına gelir. Yalan/Dolan/Hile/Tuzak, gerçekleri ört bas etmek münafıklarda bulunan üç büyük özelliğin birincisidir.

Nisa suresi 58. ayette emanetlerin ehline verilmesi; Nahl suresi 90. Ayette ise adaletle iş yapılması emredilmektedir. Birinin bir başkasını veya toplumu aldatması, aldatmak üzere plan ve hile kurması, bilerek hakikat dışı bilgi vermesi, yanıltarak kendi lehine hak etmediği birtakım menfaatler elde etmesi, bir başkasının hakkını gasp etmesi her şeyden önce Allah'ın en şerefli yaratığı olan insana büyük bir saygısızlıktır. Türklüğün adını tarih sahnesine altın harflerle yazdıran atalarımızın savaşta bile hileyi mubah görmediklerine cümle âlem şahittir.

İslam, doğruluk ve güven üzere kurulmuştur. Mü'min kelimesi Allah'ın en güzel isimlerinden birisi olup "Güven ve huzur veren" demektir ve bu ismi kullarına ad olarak veren Yüce Allah kullarından çevresine emniyet veren, güven ve huzur veren Mü'minler olmasını istemiştir.

Tarih boyunca başta Hz. Muhammed ve diğer peygamberler olmak üzere hak ve hakikat yolunda yürüyenlere birçok tuzaklar kurulmuştur. Yine İslam’ın bayraktarlığını, Allah'ın askerliğini yapmış olan Türk milletine karşı da birçok hile ve tuzaklar kurulmuştur; hâlen de kurulmaktadır.  Fakat Cenab-ı Hakk, her zaman tuzak ve hile kuranların tuzaklarını ve hilelerini başlarına geçirmiştir. Bundan sonra da böyle olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda sözü ve hükmü ålemlerin Rabbi'ne verelim:
"Onlar tuzak kurar, Allah da tuzaklarını başlarına geçirir. Allah, hileyi hile ile cezalandıranların en hayırlısıdır." (Enfal Suresi, 8/30)
"Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır." (Al-i İmran, 3/54)
"Onlar tuzaklar kurdular, ama Allah nezdinde de onlara tuzak var; isterse onların tuzakları dağları yerinden oynatacak olsun." (İbrahim, 14/46)
"Onlar böyle bir tuzak kurdular, biz de kendileri farkında olmadan onların planlarını altüst ettik." (Neml, 27/50)
"Ya İlah”, umudumuz Sensin, efendimiz Sensin; eğer bize tam isabet edecek bir ok atmak istemişlerse, Sen onların okunu yamult! (onlara dönsün!)"

"Ya Rabbi, kesin olan iraden ile bütün zarar verenlerin tuzaklarını ve içlerinde sakladıkları kinlerini bizden çevir. Onların hile ve tuzaklarını başlarına geçir."
Ya Rabbi Türk ve İslâm davasına menfaatleri uğruna bağlanan ve çıkarları doğrultusunda çaba gösterenlerin çaba ve gayretlerini başlarına geçir. Senin rızan için çalışanlara zafer nasip eyle..

"Onlar, ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek isterler. Kâfirler istemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır." (Tevbe, 9/32; Saf, 61/8).

Türk milletine hile ve tuzak kurma sevdasında olanlar şunu iyi bilsin ki " Ve meker ve mekarallah(mekarallahu), vallahu hayrul makir”n(makir”ne)/Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır." (Ali imran 54)

Hazır Ol Cenge İstiyorsan Sulhu Salah

Tarih boyunca Türk milletine kurulan tuzaklar hiç bitmemiştir bitmez de..Bize düşen kurulan bu tuzaklara karşı bir, beraber ve hazırlı olmaktır. Nitekim yüce kitabımız Kur’an-ı kerimde Allah’ın ve bizim düşmanlarımıza karşı her zaman hazırlı olmamız gerçeğine dikkat çekilerek şöyle buyrulmuştur:

 

Allah’ın ve sizin düşmanlarınızı ve onların gerisinde olup sizin bilmediğiniz, ama Allah’ın bildiklerini korkutup caydırmak üzere, onlara karşı elinizden geldiği kadar güç ve savaş atları hazırlayın. Allah yolunda harcadığınız her şeyin karşılığı, zerrece haksızlığa uğratılmadan size tastamam ödenecektir” (Enfal 8/60).

Hz. Peygamberimizin zamanının en hızlı savaş araçları atlardı.. Günümüzün savaş atları ise savaş uçakları, füzeler, İnsansız Hava araçları İHA’lar  ve SİHA’lardır. Çağın en büyük gücü ise iyi yetiştirilmiş insan ve insan gücüdür. Kurulan tuzakları bozmak ve tuzakları tuzak kuranların başına geçirmek için hazırlıklı olmak, çok okuyan, araştıran, bilim ve teknoloji üreten, milli ve manevi değerleri koruyan, yaşayan dini, vatanı ve milleti için gerektiğinde canının fedadan çekinmeyen nesiller yetiştirmek gerekir. Bölgemizde ve yurdumuzda sürekli bir barışın olmasını istiyor ve dünya barışına katkıda bulunmak istiyorsak her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Bu gerçeği atalarımız “Hazır ol cenge istiyorsan sulhu salah” sözleriyle çok güzel bir şekilde ifade etmişlerdir.

Onlar tuzak kurar, Allah ta tuzak kurar. Çünkü Allah tuzak kuranların ve kurulan tuzakları boşa çıkaranların en hayırlısıdır. Bize düşen bu tuzaklara karşı her zaman hazırlıklı ve uyanık olmaktır. Unutmayalım ki su uyur düşman uyumaz..


Bu yazı 5,296 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 7 Ekim 2020 Mümin Nasıl Olmalı
    • 8 Ağustos 2020 Allah İnsanı Yarattı Ve Ülkülerle Donattı
    • 19 Temmuz 2020 Allah Tuzak Kuranların Tuzaklarını Başlarına Geçirendir
    • 20 Haziran 2020 Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşması'nda Yunus Emre'nin Rolü
    • 30 Mayıs 2020 Fatih'in Şahsiyeti Nizam-ı Alem ve İ'lay-ı Kelimetullah Ülküsü
    • 23 Mayıs 2020 Bayram Namazının Kılınışı ve Evde Kılınma Durumu
    • 23 Mayıs 2020 Lider ve Fikir Adamlarımıza göre Milliyetçilik (2)
    • 23 Mayıs 2020 İslam'da Millet ve Türk Milliyetçiliği (1)
    • 20 Mayıs 2020 Türkçülük Anlayışımız ve Bu Anlayışa Saldıranlar
    • 16 Mayıs 2020 Fıtır Sadakası
    • 3 Mayıs 2020 3 Mayıs Türkçüler Günü
    • 2 Mayıs 2020 Türk Tasavvuf Ekolünün Kurucusu Hacı Bayram-ı Veli?
    • 22 Nisan 2020 Piri Türkistan Hoca Ahmet Yesevi
    • 13 Nisan 2020 Osmanlı Devleti'nin Kuruluşu - Kuruluşta Tasavvuf ve Tarikatların Rolü
    • 7 Nisan 2020 Berat Gecesi
    • 3 Nisan 2020 Tarihin Haklı Çıkardığı Lider TÜRKEŞ
    • 27 Mart 2020 Satuk Buğra Han ve Hz.Muhammed
    • 20 Mart 2020 İsra Miraç ve Miraç Kandili
    • 1 Mart 2020 Cihad Her Müslümana Kıyamete Kadar Devam Edecek Bir Farzdır
    • 11 Şubat 2020 Köni Eğri Bolsa / Adalet Eğrilirse Kıyamet Kopar

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,541 µs