En Sıcak Konular

Ergun Göze
Konuk Yazar-Sanatalemi.net
Ergun Göze
1 Ocak 1990

Lapulapu



Globalleşmek İçin önce “Glob”u yani dünyayı tarihi ve coğrafyasıyla bilmek gerektir. Acaba biz neyi ne kadar biliyoruz. Globalleşmek, ihalelerle, bankalarla, borsalarla, olmaz sadece ve önce bilgiyle olur. Yoksa bize söylenen globalleşme bir tuzak olur.
Bunu Filipinlerden gelen akrabalarımın anlattıklarını hayretle dinlerken bir daha anladım. Yukarda Lapulapu diye attığım başlığı elbette kimse anlamamıştır.
Akrabalarımın anlattığına göre, Filipinlilerin Milli Kahramanının ismi imiş ve Lapulapu bir Müslümanmış. Zaten Filipinlerde büyük bir Müslüman kitlesi var. Neden millî kahraman olmuş meselesine gelince bu gerçek kahraman kendisini ve milletini zorla vaftiz etmek isteyen ve bize büyük bir insanmış gibi takdim edilen yobaz maceraperest Macellan’ı öldürmüş ve milletini İspanyol sömürgeciliğine karşı ayaklandırmış. Gerçi doksan küsur milyonluk Filipinlerde Müslümanlar ekseriyet değil ama, Hıristiyan Filipinlilerde, emperyalizmden nefret ettikleri için ilk istiklâl ateşini yakan ve egemenliğini çalmak isteyen yabancıyı öldüren Lapulapu’yu milli kahraman ilan etmişler ve Manila’da bir parka otuz metrelik büyük bir heykelini yapmışlar ve isminin altına yüce dininin ve peygamberinin ismini selatü selamla yazmışlar. Din ancak bir tek yerde istismar edilir. Ne siyaset ne ticaretde. Ancak vatan ve istiklal savunmasında şehit olmak için.
Bir Hıristiyan milli kahramanlarını da İspanyollar, sözde hapishaneden serbest bırakıp sokakta arkasından kahramanca(!) kurşunlamışlar. Emperyalizmin dini imanı yoktur. Ama o devirde yani 1524’te ve asırlarca sonra Kilise, şu bizim “Patrik Hazretlerinin” gıdığını okşayan Kilise emperyalizmin uşaklığını yapmıştır. Çünkü daha o zamanlar ilim karşısında hak ile yeksan olmamış ve bu günkü diyalog tuzağını kurmamıştı.
Bu dünya, beş altı bin yılda, tarihinde ve coğrafyasında neler geçirdi?
Ne maceralar?
Kimler neler yaptı? Bu gün kimler neler söylüyor? Onların ecdadı zamanında neler yapmışlardı? Bize kaşif diye tanıtılanlar, ipini koparmış canavarlar mıydı? Elbette öyleydi, Vasko Dö Gama denilen herif de, bir Arap gemisini limanda yakalayınca, Müslüman oldukları için içindeki kadın çocuk hepsiyle beraber çıra gibi yakmış keyfine bakmıştır. Otuz Hintli budrist balıkçıyı da öldürüp denize atmıştır, terör yaratmak için. Bunları bir araya getirmeden bir hedefe yürümenin, hatta bir hedef bulmanın yolu yoktur.
Batı kaynaklarında bütün bunlar vardır. Ama araştırmadan kendileri gün ışığına çıkarmazlar. Kedi pisliğini örter gibi zulümlerini, işkencelerini kan emiciliklerini saklarlar. Sadece teknolojilerini ve satacakları malları ortaya dökerler.
Benim kahramanlarımı ise haydut diye tanıtabilirler de.
Akrabalarım dediler ki, “Heykelinde bile yüzünden nur akıyordu.” Vatanını, imanını, egemenliğini yabancılara karşı koruyan bunun için canını ortaya koyan insanın yüzünden nur akmaz da kimin yüzünden akar?





Bu yazı 1,047 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 16 Eylül 2008 Affet Beni Şerif
    • 28 Temmuz 2008 PKK Savaşı
    • 30 Haziran 2008 Selâm! Selâm!
    • 19 Nisan 2008 Sarkozy’nin Irkçılığı
    • 13 Nisan 2008 En Büyük Suç, Düşünce Suçudur
    • 16 Mart 2008 Lapulapu
    • 11 Mart 2008 Sıvas Metropoliti
    • 16 Şubat 2008 Bayan filozofun çıplak resmi

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,799 µs