En Sıcak Konular

Aziz Dolu

Atabey
Aziz Dolu
19 Kasım 2013

Halep, Yiğidini Kaybetti



       

Halep, Yiğidini Kaybetti

Suriye'de süren özgürlük mücadelesinde Beşşar Esed gü çlerine karşı mücadele veren en büyük muhalif oluşumlardan biri olan Halep Tevhit Tugayı (Birliği) komutanı Abdulkadir Salih şehit oldu.

Suriye Türkmenlerinin sevilen ve sözü dinlenen önderlerden olan Abdulkadir Salih, Halep'in Mera kasabasından olup; savaştan önce saygın bir işadamı idi. Suriye'de savaş başladığında ticarî faaliyetlerini bir yana bırakarak, başta Halep Türkmenleri olmak üzere mazlum Suriye halkının canını, namusunu korumak için bütün varlığı ile direnişe katıldı. Esed güçlerinin Halep'te katliam yapmasına mâni oldu.

Esed birliklerinin Halep'e yönelik başlattığı hava destekli saldırılara karşı savunma stratejisini oluşturmak için komutanları ile toplantı halindeyken 14 Kasım 2013 tarihinde suikaste uğrayan Abdukadir Salih, Esed'e bağlı savaş uçakları tarafından bulunduğu binaya varil bombası atılması sonucu ağır yaralandı. Halep'ten, Gaziantep'e getirilen Abdulkadir Salih bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İki ay önce Özgür Suriye Ordusu Genekurmay Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek İslâm Cephesi ile ittifak yapan Abdulkadir Salih için, Esed yönetimi 200 bin dolar ödül koyduğunu duyurmuştu.

Cenazesi Gaziantep'ten alınarak memleketi olan Mera'ya götürülen Abdulkadir Salih, burada toprağa verildi. Abdulkadir Salih'in yerine, aynı saldırıda hafif yaralanan Tevhit Birliği'nin siyasî başdanışmanı Abdülaziz Seleme'nin geçtiği bildirildi. 10 binden fazla silahlı askeri bulunan Tevhit Birliği'nin varlığı, -başta Halep olmak üzere- Suriye'nin kuzeyindeki Türkmenler ve diğer muhalif unsurlar için güvence kabul ediliyor.

Velhâsıl Halep, yiğidini kaybetti. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Aziz Dolu Atabey
Serik-19.11.2013

 

Yazarlar

En Çok Okunan Haberler

Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ

7,090 µs