En Sıcak Konular

Nurullah Aydın

Zulmetten Aydınlığa
Nurullah Aydın
9 Eylül 2013

İzmir İşgalden Kurtuluşa



Yıl 1081: İzmir, Çaka Bey liderliğinde Türkler tarafından fethediliyor.
Yıl 1919: ABD İşgal komutanlığı yönetiminde Yunanlar, İzmir’i işgal ediyor.
Yıl 1922: İzmir, 9 Eylül günü, Mustafa Kemal liderliğinde işgalden kurtuluyor.
Yıl 1952: NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı kuruluyor.
Yıl 2001: Afganistan işgalinde harekat üssü oluyor.
Yıl 2003: Irak işgalinde harekat üssü oluyor.
Yıl 2009: NATO Müttefik Hava Komutanlığı üssü oluyor.
Yıl 2011: Libya’nın bombalanma üssü oluyor. 
 
İzmir; 1071 Malazgirt zaferinden sadece 10 sonra 1081 yılında Türkler tarafından alınmıştı. Yani; İzmir, İstanbul’dan tam 372 yıl önce Türk olmuştu. İzmir’e, Gavur İzmir diyenler, gavur dediklerinin kanını taşıdıkları için bu tanımı yapıyorlar. Gavur İzmir diyenlerin torunları bugün İslamcı kimlikleri ile zehir kusmaya devam ediyorlar. O nedenle İzmir, tarih boyunca Türklüğün simgesi olmuş, en duyarlı kentlerden biridir.
 
İzmir; 1919 yılında Yunanlılarca işgal edilmişti. Bugünkü İslamcıların dedeleri, kentte yaşayan diğer halklarla birlikte Yunanlıları alkışlarla karşılamıştı. Ve bu işgale ABD Donanması da katılmıştı.
 
İzmir’in işgal edildiği o günde, ABD Donanmasının İzmir İşgal Gemilerinden, USS (ABD) MANLEY Savaş Gemisi raporu:
 
“15 Mayıs Perşembe günü sabah saat 08.de, Yunan Askerleri karaya çıktılar. Yunan Askerlerinin İzmir’e gelişi Helen toplumunda büyük heyecan yarattı. Kıyılardaki kayıklar, rıhtımdaki Müttefiklerin Askeri Gemilerini karşıladı. Rıhtımdaki Savaş Gemileri süslenmiş ve hepsinin sirenleri çalıyordu. İzmir’de her yerde Yunan Bayrakları görülüyordu. Karaya ayak basacak Yunan Askerleri güvertede silah çatmış bekliyordu."
 
Rapor devam ediyor: “Yunanlıların, İzmir’i işgali sırasında İzmir Liman’ında bir kaç Amerikan Savaş Gemisi’de vardı. Ve eğer “ARİZONA” Donanma Gemisinin Kaptanı Albay Dayton’un tavsiyeleri Müttefik Devletleri dinlenseydi. Büyük ihtimalle, Yunanlıların Türk katliamları daha az vukubulacaktı. Çünkü USS ARİZONA Donanma Gemisinin Kaptanı Albay Dayton ”İzmir’i önce İtilaf Devletlerinin işgal etmesini daha sonrada İzmir’i Yunanlılara teslim edilmesi gerektiğini teklif etti.”
 
Rapor devam ediyor: “İngiliz Kruvazör’ünün Kaptanı, bize Yunan Askerlerinin Türklere karşı yaptıkları vahşet ve saldırılarından duydukları rahatsızlığı iletti.(Bu ifadelerden de anlaşılacağı gibi demek ki İzmir işgal güçlerinin Başkomutanlığı ABD’dedir.) İzmir Körfezinde deniz üzerinde yüzen yüzlerce ceset vardı. Yunan Bayraklı küçük botlar; deniz üzerindeki bütün cesetleri kontrol ediyor. Cesetlerin elbiselerinin ceplerini kesiyor sonrada bu cesetlerin elbiselerini ve ayakkabılarını çıkarıyorlar.”
 
Rapor devam ediyor: “Yunan askerleri, esir aldıkları oldukça kalabalık ve içlerinde yüzlerce çocuk, kadın, genç, ihtiyar, Türkleri çember içine alarak yürütüyor. Türklerin tümünün elleri havada yada başlarının üstünde. Yunan Askerlerinin etrafında ve yanlarında da sivil Rumlar öfke içinde bağırıyorlar ve Türklere hakaret ediyorlar. Bu öfkeyle haykıran kalabalıklardan ürken çok yaşlı bir Türkün sırayı bozarak yana doğru kaymasına sinirlenen bir Yunan askeri silahının dipçiğiyle yaşlı Türkün kafasına vura vura ezdi. Sonrada kanlar içinde kalan yaşlı Türkü diğer Yunan askerleri tekmeyle denize yuvarladı. Bu olaya karşı gelen bir Türk subayı, Yunan askerlerince kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Arkadan gelen sivil Rumlar, öldürülen Türk subayının elbise ve ayakkabılarını aldılar, cesedini tekmelerle denize yuvarladılar.”
 
Rapor devam ediyor: “H.M.S Adventure Donanmasının (İngiliz Kraliyet Donanması) Albayı bize gelerek Yunanlıların yaptıklarından tiksindiğini söyledi. Hadiseler ABD’nin İzmir’deki İstihbarat Temsilcilerine ve ABD Yetkililerine duyuruldu. Yunan Katliamı anlatan epey uzunca olan bu bildirim, 17 Mayıs 1919 da yapıldı. Ancak katliam yetkililerce ve Türk Hükümetince epey süre kamuoyuna bildirilmedi. Aylar sonra İstanbul’daki İtilaf Devletleri Komisyonu, bölgede bir inceleme yaptıktan sonra, İstanbul’a döndü. İtilaf Devletleri Komisyonunda Amerika, İngiltere, Fransa ve İtalya’yı temsil eden dört delege ile yirmi sekreter ve tercümandan oluşuyordu. Amerika’nın İstanbul’daki Yüksek Komiseri Amiral M.L.Bristol bu soruşturmada Amerika’yı temsil ediyordu.” (18 Mayıs 1919 USS MANLEY Donanma Gemisi, İzmir-Anadolu)
 
İzmir katliamları; İstanbul Hükümeti ve İstanbul İşgal Kuvvetlerinin İşbirliğiyle aylarca Dünya Kamuoyundan gizlenmişti. Hatta Avrupa Basınında katliamlar; iğrenç bir iftira kampanyasıyla Türklerin İzmir’de vahşice hem yerli Rumlara hem de yerli Ermenilere saldırdıklarını, asayişi bozduklarını yazıyor. İzmir valisi İzzet ‘de Avrupa ve İstanbul Basınının bu kahpe iğrenç iftiralarına demeçleriyle katılıyordu.
 
Valilik olarak asla “asayişi bozan Türklere müsamaha edilmeyecek” diyerek İşgal güçleriyle işbirliği yapıyor…İstanbul Hükümeti’nden aldığı talimatlarla katliamcı, işgalci Yunan askerlerine her türlü kolaylığı gösteriyor.
 
Yıl 2013. İzmir, çağdaş Türkiye’nin aydınlık yüzü.
 
Günün Sözü: İnsanın sözü aklının terzisidir.


Bu yazı 1,072 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Ekim 2018 İKTİDAR SAVAŞI VE PROPAGANDA
    • 9 Ekim 2018 SİYASAL/EKONOMİK ŞEKİLLENDİRME
    • 1 Ekim 2018 ABD-NATO VE TÜRKİYE
    • 4 Aralık 2017 ÖVÜLENLER, ELEŞTİRENLER, SUÇLANANLAR KİM NE?
    • 29 Ağustos 2017 Mikrodalga ile Beyin Kontrolü
    • 21 Ağustos 2017 Kimler Neleri Tartışıyor
    • 14 Ağustos 2017 Egemenlik Duygusu Stratejik Aldatma ve Yanıltma
    • 7 Ağustos 2017 Sinsi Hainler ve Robotlaştırılanlar
    • 31 Temmuz 2017 Mürteciler Yobazlık ve Kimlik Parçalanması
    • 24 Temmuz 2017 Sapkın İslamcı araplarçıların Çığırtkanlığı
    • 17 Temmuz 2017 Ders Almasını Bilmek
    • 10 Temmuz 2017 Güveni İstismar Edenler
    • 3 Temmuz 2017 Kirletilen Solan Adalet
    • 29 Haziran 2017 Küresel Odaklar ve Türkiye
    • 19 Haziran 2017 Çığırtkanlar Güven ve Umut
    • 12 Haziran 2017 Yalan Rüzgarı, Kin, Nefret Fırtınası
    • 5 Haziran 2017 Vahhabi Selefi Haşhaşiler Zihniyeti ve Türkiye
    • 29 Mayıs 2017 Bilgi Algı Medya Hukuk
    • 22 Mayıs 2017 Duyarlı Olmak Ama Neden Nelere?
    • 15 Mayıs 2017 Kuklalar Görevliler ve Karar Vericiler

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,730 µs