En Sıcak Konular

Yakup Musa

Hakikat
Yakup Musa
16 Nisan 2012

SUÇLAMANIN ESAS HEDEFİ TSK.'MI?



 

 

 

            İlker paşa internet andıcı suçlamasıyla tutulandı. Eski Genelkurmay Başkanı (E) Org. BAŞBUĞ’un avukatı İlkay SEZER yaptığı yazılı açıklamasında BAŞBUĞ hakkında yapılan suç duyurusunun ardandan ifadeye çağırılıp iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının kararını açıklamasını beklemeksizin İSTANBUL 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesinin dikkat çekici olduğunu vurguladı.  (E) Org. BAŞBUĞ’a yöneltilen suçlardan biri “Silahlı Terör Örgütü Kurma Veya Yönetme” olduğunu izah eden Av. İlkay SEZER; Genelkurmay Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin Komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanı namına yerine getirir. Bir kimseye aynı zamanda, hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Komutanı hem de Silahlı Terör Örgütü’nün yöneticisi demenin her şeyden önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve onun Komutanına yöneltilebilecek en ağır suçlama olduğu kanaatindeyiz. Bu suçlamanın kişisel sınırda kaldığını iddia etmek de düşünülemez. Çünkü suçlamalar müvekkilimizin yalnızca Genelkurmay Başkanlığı görevi süresini kapsamamaktadır” diye konuştu. Yine Av. SEZER’in açıklamasında “Diğer suçlama ise Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Veya Görevini Yapmasını Engellemesine Teşebbüs Etme” dir. Yürütülen bu suçlamaların temel nedenlerinden biri internet üzerinden hükümet aleyhine propaganda yapılması iddiası düşünülmektedir.

 

            Yalnız 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi 29 TEMMUZ 2011 tarihinde kabul edilen İnternet Andıcı iddianamesinde daha önceki yıllarda işletilmeye başlanmış internet sitelerinin kanuna uygun olmadıkları için ŞUBAT 2009 tarihinde kapatılmış yine iddianame eklerindeki raporlara göre 30 AĞUSTOS 2008 tarihinden itibaren de sitelerde güncellemeler yapılmadığı görülmektedir. Şu anda Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesi haricinde faaliyette bulunan bir site mevcut değildir.

 

            Yazıdan da anlaşılacağı gibi (E) Org. BAŞBUĞ görev süresince mevcut sitelerde güncelleme yaptırmadığı gibi faaliyette olan sitelerde kapanmıştır. Bu uygulamanın mahkemece yargılamada göz önünde alınması gerekir.

 

            TSK. personeline karşı iddianamede yöneltilen suçlamalar teker teker çürütülmüşken mahkemenin halen bunu dikkate almaması haklı olarak yargılamaya olan güvenin kaybolmasına, akıllara mahkemenin bir taraftan mı yönlendirildiği soruları sorulmasına neden olmaktadır. Basında bu yürütülen operasyonların dış kaynaklı, okyanus ötesi batılı Hıristiyan devletin eliyle yürütüldüğü iddialarını doğrular niteliktedir. Mevcut yargılama süreci TSK.’nın moral ve motivasyonunu sekteye uğratmıştır. TSK.’da başarının önemli bir payı karşılıklı dayanışma, güven ve motivasyondan kaynaklanmaktadır. Bu durumun ortadan kalkması Silahlı Kuvvetlerimizin savaş gücünü menfi yönde etkileyecek, tabi ki bundan da kaybeden yine biz Türk halkı olacağımız unutulmamalıdır.

 

            (E) Org. BAŞBUĞ görevde iken, “TSK.’ne karşı asimetrik psikolojik savaştan” söz etmiş ve bizde bildiklerimizi kamuoyu ile paylaşmak zorunda kalacağız” diye vermiş olduğu demeç ile yürütülen dış kaynaklı operasyon hakkında uyarmıştı. Bu uyarısı ile basının dış kaynaklı operasyon tespitleri bire bir örtüşmektedir.

 

            365 TSK. personelinin yargılandığı Balyoz Davası avukatları davadan resmen çekildiklerini geçenlerde açıkladılar. Eski 1’nci Ordu Komutanı Org. Çetin DOĞAN’ın avukatı Celal ÜLGEN; “Mahkemeye dava delillerinin sahteliğini kanıtlayan, yurt dışındaki ve TÜRKİYE’deki çeşitli merkezlerden  alınmış birçok bilirkişi raporu sunduklarını söyleyen ÜLGEN özetle; “Bu delilleri sunduk ve dedik ki mahkeme bu delilleri kabul ediyorsa gereğini yapsın yani beraat versin, etmiyorsa da TÜBİTAK ya da TÜRKİYE’deki istediği başka bir üniversiteye göndererek inceletsin ama istediğimiz kabul edilmedi. Bunun ardından iddianamede darbeyi önlediği belirtilen Aytaç YALMAN’ın ve Hilmi ÖZKÖK’ün tanık olarak dinlenmesini istedik ama bu da kabul edilmedi. Biz de, demek ki savunmanın bir gereği yok, dinlenmiyoruz. O halde davadan çekilelim dedik. Müvekkillerimiz de bu tutumumuzu desteklediler. Şu unutulmamalı bilimsel gerçekleri mahkeme karartamaz, bilim mahkemeyi karartır. Bu dava bundan sonra bütün vatan topraklarında görülecektir. Tüm TÜRKİYE’yi gezerek davayı halkımıza anlatacağız” diye açıklamada bulundu.

 

 Bana ulaşan bir e-postada iki emekli Tuğamiralin 05 TEMMUZ 2000 tarihinde vefat ettiği oysa verinin oluşturulma tarihi 08 OCAK 2003’dür. Özetle rahmetli Amirallerde darbeci yapılmıştır. Yine gelen e-postanın devamında; Donanma Komutanlığı’ndaki bir personelin eşine ait ıslak imzalı gerçek “Bireysel Emeklilik Ödeme Makbuzunun” tarihi 18 AĞUSTOS 2000’dir. Oysa kötü niyetli kişilerce çok acemice yapılan bir hata sonucu diğer sahte dijital verilerle karıştırılarak bu gerçek belgenin bilgisayara kayıt tarihinin 20 AĞUSTOS 2003 olarak değiştirildiği görülmektedir.

 

Özetlersek bana gelen bu bilgi ve diğer davaların seyrini etkileyecek şekilde iddianame delillerinin savunma avukatlarınca çürütülmesine rağmen bunların dikkate alınmaması kötü niyetli operasyonların diğer suçlama kanıtlarında da yapıldığı inancını daha da artırmıştır.

 

Gelişmeleri incelersek, TSK.’ne dış kaynaklı bir operasyon düzenlendiği artık şüphe taşımamaktadır. Unutmayalım ki zayıf düşürülmüş bir TSK. hepimiz için büyük bir eksiklik, tehlikedir.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

16.04.2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu yazı 1,391 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 28 Ekim 2015 TÜRKİYE'DE BAŞKANLIK SİSTEMİ
    • 16 Ekim 2015 BALYOZ DAVASI BİLİRKİŞİ RAPORLARI (3)
    • 2 Ekim 2015 TCG MUAVENET FACİASI!
    • 17 Ağustos 2015 AMERİKAN ÇOCUKLARI ÇUVALDA
    • 6 Haziran 2015 TÜRKİYE'DE BAŞKANLIK SİSTEMİ
    • 24 Mayıs 2015 BALYOZ DAVASI BİLİRKİŞİ RAPORLARI (2)
    • 19 Mayıs 2015 KÜRECİK RADARI İSRAİL İÇİN ÇALIŞIYOR!
    • 11 Mayıs 2015 BALYOZ DAVASI BİLİRKİŞİ RAPORLARI
    • 26 Nisan 2015 100. YILINDA ÇANAKKALE SAVAŞLARI
    • 13 Nisan 2015 İCRA VE İFLAS KANUNUNUN KABÜLÜ
    • 1 Nisan 2015 31 MART VAK’ASI
    • 18 Mart 2015 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ
    • 4 Mart 2015 28 ŞUBAT BELGESİ
    • 31 Ocak 2015 SOYKIRIM İFTİRASI
    • 28 Aralık 2014 EHLİ KÜFÜRE BENZEMEKTEN KAÇINMAK!
    • 22 Aralık 2014 DÜNYA HABERLERİNİ CIA YAPTIRIYOR!
    • 20 Kasım 2014 TCG. MUAVENET FACİASI
    • 15 Eylül 2014 27 MAYIS VE 12 EYLÜL DARBESİ
    • 10 Haziran 2014 27 MAYIS DARBESİ VE MASONLAR
    • 1 Haziran 2014 27 MAYIS DARBESİ GERÇEKLERİ

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,985 µs