En Sıcak Konular

ERDOĞAN: DEMOKRATİK SİYASETİN ALTERNATİFİ OLAMAZ

20 Nisan 2008 20:28 tsi
 ERDOĞAN: DEMOKRATİK SİYASETİN ALTERNATİFİ OLAMAZ Erdoğan, "Demokratik siyaseti, sivil siyaseti, özgürlükçü siyaseti örselemeye çalışmak bir millete yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Demokratik siyasetin kabul edilebilecek bir alternatifi yoktur, olamaz" dedi.

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratik siyaseti, sivil siyaseti, özgürlükçü siyaseti örselemeye çalışmak bir millete yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Demokratik siyasetin kabul edilebilecek bir alternatifi yoktur, olamaz" dedi.
     AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'nın Abdi İpekçi Spor Salonunda gerçekleştirilen 2. Olağan Kongresine katılan Erdoğan, Türkiye'de demokrasiyi ve millet iradesini tam olarak içine sindiremeyen, hazmedemeyenler bulunduğunu ifade ederek, ''Çok partili hayata geçeli çok oldu, ama hala bazıları çok partili bir sisteme, çok partili demokratik bir hayata ayak uydurmakta zorluk çekiyor'' diye konuştu.
     Erdoğan, demokrasinin temelini farklı partilerin ve görüşlerin özgürce var olabilmesi, özgürce birbirleriyle rekabet edebilmeleri, temel hak ve özgürlüklerin, çoğulculuğun ve çok sesliliğin olması, siyasi hakların garanti altına alınmasının oluşturduğunu söyledi.
     Her türlü sorunun çözülme yeri, her türlü meselenin tartışılma zemini ve millet iradesinin tecelli yerinin siyaset olduğuna inandıklarını belirten Erdoğan, ''Siyaseti, demokrasiyi anlamsız hale getirmeye çalışmak kimseye bir yarar sağlamaz, bundan herkes zarar görür'' dedi.
     Millet iradesi ne yönde tecelli ederse etsin, milli irade karşısında boyunlarının kıldan ince olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bugün seçim sandığında milletimiz onlara söylediğini, bize söylemiş olsa, biz yarın köşemize çekilmiş oluruz. Millete rağmen burada değiliz. Millete rağmen yürüyor değiliz. Bulunduğumuz makamları millete rağmen işgal ediyor değiliz'' diye konuştu.
     Milletin gönlünde iz bırakanların listesinin maalesef diğerleri kadar uzun olmadığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Millete rağmen siyaset yapanlar, millet iradesini siyasetinin temeli sayanlara daima engel olmaya, önlerini kesmeye çalışmışlardır. Bunu yaparken maalesef zaman zaman demokrasi yıpranmıştır. Bu milletin vicdanında derin yaralar açılmıştır. Bunlar Türkiye'nin yakın tarihinin yüz kızartıcı dönemleridir. Siyasetin millet nezdinde itibarını, inandırıcılığını, anlamını yitirdiği dönemlerdir. Devlet ve milletin arasına duvarların örüldüğü dönemlerdir. Yine bu dönemler Türkiye'nin ağır krizlere, büyük sıkıntılara dar boğazlara girdiği, bu milletin omuzlarına ağır bedellerin yüklendiği dönemler olmuştur. Milletin kaybettiği hiçbir durumda Türkiye kazanmamıştır. Bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Eğer demokratik ve ekonomik istikrara aynı gölgeler düşerse, kaybeden yine Türkiye olacaktır.''


Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,036 µs