En Sıcak Konular

''GIDA FİYATLARINDA ENFLASYON YÜZDE 15,2''

20 Nisan 2008 10:58 tsi
''GIDA FİYATLARINDA ENFLASYON YÜZDE 15,2'' Türkiye Kamu-Sen, ''TÜİK verilerine dayanarak yaptıkları araştırmaya göre, gıda fiyatlarındaki son bir yıllık enflasyonun yüzde 15,2 olduğunu'' savundu.

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen, ''Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak yaptıkları araştırmaya göre, gıda fiyatlarındaki son bir yıllık enflasyonun yüzde 15,2 olduğunu'' savundu.
     Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre, açıklanan yıllık enflasyonun yüzde 8-9 olmasına rağmen, vatandaşların gelirlerinden en çok pay ayırmak zorunda olduğu gıda harcamasındaki yıllık artışın yüzde 15,2 olduğu iddia edildi.
     Dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gerekli aylık gıda harcamasının, geçen yıl Mart ayında 498,75 YTL olduğu belirtilen açıklamada, bu yılın aynı ayında ise 574,62 YTL'ye yükseldiği kaydedildi.
     Bu dönemde limonun yüzde 158, mercimeğin yüzde 56, ayçiçek yağının yüzde 51, barbunyanın yüzde 40, kuru fasulyenin yüzde 28, ekmeğin yüzde 22, beyaz peynirin yüzde 21, tavuk etinin yüzde 20 ve yoğurdun yüzde 18 zamlandığı ifade edilen açıklamada, şu görüşler yer aldı:
     ''Bu rakamlara son aylarda özellikle tahıl ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının dahil edilmediği düşünüldüğünde, önümüzdeki aylarda fiyatlara yansıyacak olan artışlarla birlikte gıda harcamalarındaki ortalama enflasyonun yüzde 20-25 olacağı tahmin edilmektedir.
     Ücret artışlarında yalnızca enflasyon hedeflerine göre karar verilmesi uygulamasından bir an önce vazgeçilerek, gerçekçi kriterlerin kullanıldığı, asgari geçim endeksinin ve sendikaların taleplerinin temel alındığı toplu sözleşme sistemine geçilmesi, çalışanlarımız açısından artık hayati bir önem kazanmıştır.''

Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,056 µs