En Sıcak Konular

ÇİÇEK: BU TARTIŞMALARI BİTİRMEK LAZIM

5 Mart 2008 15:55 tsi
ÇİÇEK: BU TARTIŞMALARI BİTİRMEK LAZIM Çiçek, ''Bu tartışmaları bitirmek lazım. Ola ki yarın tekrar benzeri faaliyetlerde bulunmak, yeni kararlar almak gerekebilir'' diye konuştu.

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi harekatın ardından sürdürülen tartışmalarla ilgili olarak, ''Açık bir toplumuz, çok şeyi tartışabiliriz, tartışmalıyız. Ama tartışmak ne kadar önemliyse tartışmayı bitirmek de o kadar önemlidir'' dedi.
     Çiçek, ''Bu tartışmaları bitirmek lazım. Ola ki yarın tekrar benzeri faaliyetlerde bulunmak, yeni kararlar almak gerekebilir'' diye konuştu.
     NTV'nin canlı yayınına katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Cemil Çiçek, harekatın bitişinde ABD'nin etkisine yönelik tartışmalara dikkat çekilmesi üzerine, ''Genelkurmay Başkanı diyor ki 'bu kararı biz verdik'. 'Yok canım, siz söylüyorsunuz ama böyle değil'... Bu kadar şüphe üzerine bir devlet hayatı, toplum hayatı olabilir mi? Birbirimize güvenmemiz lazım. Niye koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, oradan buradan emir alan durumda olsun ki. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na, Genelkurmay Başkanı'na güvenmeyeceğiz veya bir başka kuruma güvenmeyeceğiz. Güvensizlik üzerine bir toplum hayatı olabilir mi?'' dedi.
     Toplumun kafasında yapılan açıklamalardan sonra bazı tereddütler oluştuğunu, harekatın yarıda kesildiği yönünde izlenim yaratıldığını kaydeden Çiçek, ''Yapılan açıklamalar esasen yanlış değerlendirmelere, bilgilere dayandığı için bunu tashih etmek, kamuoyunu tatmin etmek maksadıyla yapılmış olan açıklamalardır. Bunu bu şekilde değerlendirmek lazım. Çünkü ithamlar 'siz filancadan emir aldınız, çekildiniz'' tarzında olunca, işin içerisinde olanların da ne kadar zorlukla bu harekatı yürüttüklerini inandırıcı bir üslupla ortaya koymaları gerekti'' diye konuştu.
     Devlet Bakanı Çiçek, sınır ötesi harekat sebebiyle hükümetle TSK arasında tam anlamıyla özlenen bir uyum sergilendiğini belirtti. Çiçek, ''Herkes kendisine verilen yetkiyi biliyor, direktifi biliyor. Direktif çerçevesinde kime ne zaman hangi şartlarda bilgi verilmesi gerekiyorsa, bu bilgiler verilmiştir'' dedi.
     Çiçek, TSK'nin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi harekatın sona erdirilmesiyle ilgili hükümetin zamanında haberdar olup olmadığı yönündeki soru üzerine, hükümetin tamamının bu tür operasyonlardan bilgisi olması gerekmediğini, ancak bilmesi gerekenlerin bildiğini söyledi.
     Çiçek, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin soru üzerine de Türkiye'nin Irak'ta yaşanan karışıklıklardan en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu söyledi. Terör sorununun Irak'la Türkiye arasındaki ilişkilerin önünü tıkadığını belirten Çiçek, ancak Irak'la ilişkilerin bundan ibaret olmadığını ifade etti.
     Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu vurgulayan Çiçek, Türkiye'nin bu ülkede yaşanan gelişmelerin uzağında olamayacağını söyledi.

Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,581 µs