En Sıcak Konular

Balıkesir'de Deprem Mağduru Vatandaşlar Yalnız Değil

11 Mart 2023 16:05 tsi
Balıkesir'de Deprem Mağduru Vatandaşlar Yalnız Değil Bandırma Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği geniş katılımlı çalıştayda, Balıkesir ili geneline yerleşen deprem mağduru vatandaşlar için gerçekleştirilecek projeler ele alınıyor.

BALIKESİR’DE DEPREM MAĞDURU VATANDAŞLAR YALNIZ DEĞİL 

Bandırma Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği geniş katılımlı çalıştayda, Balıkesir ili geneline yerleşen deprem mağduru vatandaşlar için gerçekleştirilecek projeler ele alınıyor.

Bandırma Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle organize edilen, “Balıkesirliler Federasyonu İlçe Çalıştayı,” Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. İki gün boyun sürecek çalıştayda, deprem afeti sonrası Balıkesir ili geneline yerleşen deprem mağdurları için gerçekleştirilmesi gereken projeler ele alınırken katılımcı sivil toplum kuruluşlarıyla çizilecek yol haritası istişare ediliyor. Ayrıca Bandırma’nın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ön plana çıkaracak çeşitli argümanlar masaya yatırılıyor, bu değerlerin korunması ve gelişimine katkı sağlayacak fikir alışverişleri yapılıyor.

Bandırma Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelinen çalıştayın ilk gününde; Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan, İzmir Balıkesirliler Derneği, Başkanı Erkan Uzun , Bursa Balıkesirliler Derneği Başkanı İrfan Göktaş, Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Hasan Derneli, İstanbul Balıkesirli Bürokrat İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Dinçer, İstanbul Havranlılar Derneği Başkanı Belgüzar Öğüt, Manisa Balıkesirliler Derneği Başkanı Muharrem İşbilir, Karacabey Balıkesirliler Derneği Başkanı Musa Altın, Mustafa Kemalpaşa Balıkesirliler Derneği Başkanı Hayati Yılmaz, Bal-Güç Vakfı Balıkesir Genel Sekreteri Tarık Erülgen, Balıkesir Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Akpınar, Bodrum Balıkesirliler Derneği Başkanı Halim Ceylan, BALDEF Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Balıkesirliler Birliği Merkez Başkan Yardımcısı İsmail Önay ve Bal-Güç Vakfı Denetim kurulu Suat Zerengil yer aldı.

Çalıştay Bandırma’nın kısa bir tanıtımını içeren bilgilerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Açılış konuşmasını ev sahibi olarak Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Konuşmasına başlarken deprem bölgesine yaptığı ziyaret ile ilgili tecrübelerini aktaran Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bölgenin çok zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bandırmalı hemşehrilerimizin de desteğiyle maddi ve manevi olarak afet bölgesindeki yurttaşlarımız için seferber olduk ve olmaya devam ediyoruz. Diğer yandan ilimizde ağırladığımız depremzede yurttaşlarımızın kendilerini yabancı hissetmemeleri noktasında adımlar atıyoruz. Onlar kendilerini bir misafir gibi değil, bizlerden biri gibi hissetmeliler. Bu noktada yapılacak tüm çalışmaları da destekliyoruz,” dedi.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, deprem afeti özelinde Bandırma’da yapılan çalışmalar ve Bandırma’da hayata geçirilen çeşitli projeler ile ilgili de bilgi aktarımında bulundu. Bandırma’yı tüm dinamikleriyle deprem afetine hazır bir kent haline getirebilmek için düğmeye bastıklarını ve radikal kararlar aldıklarını belirten Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Göreve geldikten yaklaşık 3 ay sonra, Bandırma Belediye Meclisi’nin tarihinde ilk kez Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’nu kurmuştuk. Şimdi deprem öncesi ve sonrası için hazırlıklar yürütüyoruz. Kentsel dönüşümü destekleyecek projeler önceliğimiz olacak.

Bandırmamız kültür, sanat, spor, tarih ve doğal güzellikleri de içinde barından çok yönlü bir kenttir. İşte tüm bunlar, Bandırma’yı Güney Marmara’nın en önemli merkezlerinden biri haline getiriyor. Biz de bu bilinçle projeler üretip hayata geçiriyoruz. Doğrudan insana dokunan çok sayıda projelerimizi hizmete aldık. Gündüz Bakım Evlerimizi, Destek Eğitim Kurs Merkezimizi, Engelsiz Yaşam Kampımızı ve çok sayıda projemizi söz verdiğimiz tamamladık,” ifadelerine yer verdi.



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,301 µs