En Sıcak Konular

Rize - Artvin Havaalanı Açıldı

14 Mayıs 2022 16:22 tsi
Rize - Artvin Havaalanı  Açıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde bir araya geldi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ve  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde bir araya geldi.

Azerbaycan  Cumhurbaşkanı Aliyev şu ifadelerde bulundu:

"Yeniden kardeş Türk topraklarında olmaktan çok mutluyum.

Aziz kardeşim  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beni bu teröne davet ettiği için çok teşekkür ederim.

Türkiye'de çok hoş ve güzel projeler gerçekleşiyor.

Türkiye bu gün dünya çapında büyük söz sahibi bir merkezdir.

Dünya üzerinde en yakın iki ülke bizleriz. Kaderimiz büyük sınavlarla kesişmiştir. Atalarımızdan kalan mirasla onların yolun da ilerliyoruz.

İkinci Karabağ savaşı da bu birliği göstermiştir."

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Sayın MHP Başkanı Bahçeli, Sayın BBP Başkanı Destici ve Rizeli hemşerilerimi selamlıyorum, katılımları için teşekkür ediyorum.

Eser ve hizmet siyasetimizin son örneği bu havalimanımız sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz üzerinde inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Açılışını yapmakta olduğumuz Rize Artvin ile birlikte ikisi ülkemizdedir.

Ülkemizde 26 olan havalimanı 56 ya çıkmıştır.

Rabb'ime hamd ediyorum bu millete hizmet etme şerefini bizlere bahsettiğin için sana hamdolsun.5 yılda 4,4 milyar liralık bir yatırımla tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı 3000 metrelik pisti yıllık 3000000 yolcu kapasiteli terminali destek üniteleri ürünleri ile gerçekten gurur verici bir eser.

Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Şimdi buradan Rizeli hemşerilerime sesleniyorum. Boş gidip gelirse bu tabii ne Rizeliye yakışır ne Artvinliye yakışır.

Türkiye'nin kalkınmada ve özellikleri kolay yolu ulaşımında son 20 yılda kat ettiği mesafenin sembolü olarak gördüğüm bu eser ne dağların ne denizlerin bizim hizmet azmimizi önünde duramayacağının işaretidir.

Gerçekten zorlu inşa ettiğimiz Rize Artvin Havalimanı komşumuz Gürcistan'ın ulaşımını da kolaylaştıracak. Ülkemizin sınırlarının en üst noktasına kurduğumuz bu havalimanı insanımıza vakitten yakıta trafik kazalarından emisyon gaz azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır.

Artık Rize Artvin de türküler için ayrılık değil  kavuşmak için söylenecek.

20 yılda Rize'mize 25 milyar TL yatırım sağladık.

2000 adet yeni dersin yanında bugün 16000 öğrencinin öğrenim gördüğünü üniversitemizi şehrimize kazandırdık. Üniversite öğrencilerimiz için 5500 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Toplam 92 adet spor tesisi ihtiyaç sahibi hemşerilerimize toplam 1,1 milyar lira tutarında sosyal yardım sağladık.

Sağlıkta toplamda 911 yataklı hastanelerinde aralarında bulunduğu 28 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 4918 konut projesini hayata geçirdik.

Rize, Güneysu, Ardeşen, Fındıklı, Pazar pazarını doğalgaz arzını sağladık

Bölünmüş yolu  20 kilometreden 190 kilometreye çıkar Ovit Tüneli ve bağlantı yolları tünelleri ve bağlantı yollarıyla Salarha Tünelini tamamlayıp hizmete sunduk.

Kaçkar Dağları Milli Parkını halkımızın kullanımına açtık. Bölgemizi Karadeniz'in lojistik kavşak noktası ve üst bölgesi yapacak İyidere Lojistik Limanımızın de yapımı sürüyor.

20 yılda inşa ettiğimiz 68 Taşkın Koruma Tesisi ile 121 yerleşim yeri ve 17000 dekar arazi taşkınlardan koruduk. Sanayide şehrimize bir organize sanayi bölgesi 3 sanayi sitesi site olarak kazandırdık.

Artvin'e geçtiğimiz 20 yılda 40 milyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 750 yeni derslik inşa ettik. Çoruh Üniversitesini şehrimize kazandırdık. Yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 3600'e ulaştırdık. Şehrimizde 7 gençlik merkezi 21 spor tesisimizle gençlerimize hizmet veriyoruz.

TOKİ kanalıyla Artvin'de 2964 konut projesini hayata geçirdik.

Bölünmüş yol uzunluğu 22 kilometre 80 kilometreye çıkan en uzun ikinci çift tüplü tünelimiz olan Cankurtaran tünelini hizmetinize sunduk.

Ülkemizin en hızlı akan Nehri olan Çoruh üzerine Muratlı, Borçka, Deriner ve son olarak Yusufeli Barajlarını gerdanlıklar gibi taktık.

Yıllık 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretecek Yusufeli Barajı'ndan İnşallah su tutma aşamasına kadar geldik.

Yaptığımız yatırımlarla artık bölgemizde insanlarımızın hayat standartlarını batıdaki şehitlerimiz seviyesine hatta onların da ötesine geçirdik.

Artık hiç kimsenin eğitim için sağlık hizmeti için geçim derdi için başka yerlere gitmesine gerek kalmadı. Sıla özlemi ile yaşayanların geri dönmesi için gereken her şeyi hazırladık. Böylece bölgemizin asırlık tercih olan göç sorununun çözümü yolunda ihtiyaç duyulan imkanları sağlamış olduk.

Tarımdan turizme her alanda bölgemizin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek artık sizlerin elindedir. Karadeniz insanının çalışkanlığı kabiliyeti yenilikçiliği bu imkanlar ile bir araya geldiğinde burada değil, bölge tüm Türkiye'nin ufkunu açacak geleceğini şekillendirecek işler başarılı olacağına inanıyorum.

Baba yadigarı ata topraklarını iyi etmek için harekete geçen kardeşimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz.

İnşallah bölgemiz büyük ekonomisi ile Türkiye'yi, 2053 vizyonunuzu evlatlarımıza bırakacağımız aydınlık geleceğin lokomotiflerinden biri haline dönüşecektir.

Türkiye'nin Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 affettiğimiz hedeflerine ulaşmasını engelleme çabalarını beraberce izliyoruz.

Yalanın çarpıtmaların kol gezdiği bir iklimde ülkemizin geleceğine hazırlıyoruz.

Küresel yönetim ve ekonomi sistemin kökünden sarsıntılı bir dönemde biz yatırımla, istihdamla, üretimle ihracatla gördüğünüz gibi ülkemizi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz.

Medeniyetimizde ve kültürümüze taban tabana zıt bir şekilde yabancı düşmanlığı tohumlarını bünyemize ekmek için her türlü ahlaksızlığı sergileyenlere rağmen bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız.

Yeminli Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşımayı siyaset sananların gafletlerine ve hatta ihanetlerine rağmen bu bayrağı hep daha yukarıya dikmek için yolumuza devam edeceğiz.

Milletimizin asırlık geri kalmışlığının ihmalinin yoksulluğunun hak ve özgürlük arayışını dermanını nasıl biz buluşsak bugünkü sıkıntılarını yine biz çözeceğiz.

Bunun için bizden başka kimsenin vizyonu programı projesi en önemlisi de niyeti yok.

Tek vaatleri Türkiye'yi her şeyiyle eskiye döndürmek kavga etmek kaos çıkarmak yıkmak emperyal düzene uydurmak  olanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

Teneke gürültüsünden öte anlamı olmayan patırtılarla gündeme gelmeye çalışanların mükteseplerini de çaplarını da gerçek yüzlerini de en iyi sizler biliyorsunuz.

Her alan yaptığımız kalkınmayla, altyapılarla, gelişmelerle  ve hayatın her alanda yaptığımız reformlarla Türkiye çağ atlatmanın huzuruyla karşınızdayız.

Eksiklerimiz yok mudur? Elbette vardır. Elbette olmuştur. Ama Türkiye yaşattığımız asırlık atılımların yanında bunlar devede kulak misali. Dünya ve bölgemiz siyasi ekonomik askeri ve sosyal krizlerine yol açtı. Bir ateş çemberinden geçerken biz ülkemizi en üst seviyeye çıkartma sorumluluğunun hakkını vermeye çalışıyoruz.

Dün yaptık bugün de yapacağız. Dün başardık bugün de başaracağız.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı kilogramda 3,87 liraydı. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak fiyatı yüzde 73'ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa toplamda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da %30'un üzerinde atışla 30 kuruşa çıkartıyoruz.

Böylece üreticilerimiz çaylarını geçen yıla göre ile birlikte ortalaması % 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek.

Yeni yaş çay alım fiyatımızın bölgemize siz değerli hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum.

Bir müjde de İkizdere ve Çamlıhemşinli çay üreticilerini vermek istiyorum.

Günde yüzer ton kapasiteli İkizdere ve Çamlıhemşin Çay Fabrikalarının inşaatları şu anda projeleri ile birlikte başladı. Bu fabrikalarımız inşallah önümüzdeki kampanya döneminde üretimine başlayacak.

Yeni çay fabrikalarımız hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Artvin Arhavili vatandaşlarımız uzun süredir bekledikleri Organize Sanayi Bölgesi alanının kamulaştırması ile ilgili bir müjde vermek istiyorum.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırması çalışmalarını süratte tamamlanması talimatını verdik.

Organize Sanayi Bölgemizi hızla ayağa kaldırarak bölgemizin en önemli üretim merkezlerinden biri haline getireceklerini inanıyorum." (Hibya Haber Ajansı)

 Fotoğraflar: Mustafa Albay

Fotoğraf: Zeki Ataman 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,664 µs