En Sıcak Konular

Yem pahalandı, çare boş arsalardaki otlaklar

24 Nisan 2022 16:30 tsi
 Yem pahalandı, çare boş arsalardaki otlaklar Çanakkale'nin Ezine ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir üretici, yem fiyatlarındaki artışla başa çıkamayınca, çareyi hayvanlarını her gün yüklediği kamyonetiyle boş arsa ve bahçelerdeki otluk alanlara götürüp, getirmekte buldu

Yem pahalandı, çare boş arsalardaki otlaklar

MEHMET BAYER - 24.04.2022 - HİBYA - Çanakkale'nin Ezine ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir üretici, yem fiyatlarındaki artışla başa çıkamayınca, çareyi hayvanlarını her gün yüklediği kamyonetiyle boş arsa ve bahçelerdeki otluk alanlara götürüp, getirmekte buldu.

İlçede 2017 yılından bu yana küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Veli Emiroğlu, son dönemde artan yem fiyatları nedeniyle zor duruma düştü.

 

 

Emiroğlu'nun aklına, baharın gelişiyle boş arsa, arazi ve bahçelerde doğal yetişen otlarla hayvanlarının besin ihtiyacını gidermek geldi. Araştırmaları sonucunda bulunduğu yerden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki bir tanıdığının arsasını belirleyen Emiroğlu, aldığı izinin ardından, hayvanlarını her sabah kamyonetine yükleyip buraya götürüyor, akşam ise yeniden ağıla dönüyor.

HİBYA muhabirine konuşan Emiroğlu, ufak tefek alım satım işleri yaptığını, bu yıl bayağı zorlanmaya başladığını söyledi.

Yem fiyatlarındaki yükselişin bellerini büktüğünü dile getiren Emiroğlu, ''Girdiler, canımızı yakmıyor değil. Bu işi sevdiğimiz ve baba mesleği olduğu için, çeşitli işler yaptıktan sonra yine bu alana döndüm. Fakat zorlanmaktan öte gidemiyoruz.'' dedi. 

Emiroğlu, bu zorluğu aşmak için bulduğu çareye ilişkin şunları söyledi:

''Koyunları kamyonetimle otun bol olduğu boş arazilere götürüyorum. Bunu masraflardan kısmak adına yapıyorum. Bu yıl bahar mevsimi de çok güzel. Kul yardım etmese de Allah yardım ediyor. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bir ağabeyimin boş arsası vardı. Orası mevsimle birlikte otlanmış. Aradım, izin istedim o da kırmadı. Bu hayvanları nasıl yaparız, nasıl götürürüz derken bir iki gün zorlandık. Şimdi koşa koşa kamyonete kendileri biniyor. Akşam da ağıla dönüşte, hiç zorlanmadan tek başıma 'hadi kızım eve' dediğimde tekrar araca biniyorlar. Bunu bilen bilir. Bir hayvanı araca bindirmek kadar zor bir şey yoktur. Ama bizimkiler maşallah hevesli çıktılar, bize de yardımcı oluyorlar inme binme konusunda. Bakımını yaptığım 14 koyun beni bile zorluyor. Bunun yanında 100'lerce hayvanı olan arkadaşlarımız var. Allah onlara kolaylık versin. Bu sıkıntıları benim gibi üretici olanlarla her gün konuşuyoruz. Yapabileceğimiz pek birşey de yok.''

Emiroğlu, içinde bulundukları zor süreçte, en çok etkilenenin çiftçi ve üreticiler olduğuna işaret ederek, ''Allah hepsine yardım etsin. Devlet büyüklerimiz inşallah bu sesimizi duyar. Burada kimseyi kötülemek ya da karalamak adına konuşmuyoruz, gerçekleri söylüyoruz. Ciddi bir sıkıntı var.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,165 µs