En Sıcak Konular

15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü

15 Mart 2022 19:04 tsi
15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü Dışişleri Bakanlığı, 15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü mesajı

Dışişleri Bakanlığı,  15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 15 Mart 2019 tarihinde meydana gelen terör saldırısının üçüncü yıldönümü vesilesiyle, saldırıda hayatını kaybeden ve aralarında 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 51 kişiyi saygı ve rahmetle anıyoruz.

O tarihte İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla yaptığımız çağrı üzerine, 22 Mart 2019 tarihinde İstanbul’da tertiplenen Dışişleri Bakanları düzeyindeki İİT Acil İcra Komitesi Toplantısı’nda alınan kararlar, İslam karşıtlığıyla mücadelede önemli bir referans noktası teşkil etmiştir. Bu anlayışla, İİT Dışişleri Bakanları Konseyi (DBK) 2020 yılında aldığı kararla, 15 Mart tarihini “İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü” olarak kabul etmiştir.

Ülkemizin, benzer bir kararın BM tarafından da alınması yönünde müstakbel DBK Dönem Başkanı Pakistan başta olmak üzere önde gelen İİT üyesi ülkelerle bilistişare yürüttüğü çalışmalar sonucunda BM Genel Kurulu’na ortaklaşa sunulan aynı başlıklı karar tasarısının bugün oydaşmayla kabul edilmiş olmasından memnuniyet duyuyor, bunu uluslararası toplumun İslam karşıtlığıyla mücadeleye yönelik kararlılığının bir nişanesi olarak görüyoruz.

İİT’nin kurucu üyesi olan ülkemiz, uluslararası platformlarda İslam karşıtlığı ve hoşgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstlenmeyi sürdürecek ve bu yöndeki çabalara aktif destek vermeye devam edecektir."


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 1,072 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    25,680 µs