En Sıcak Konular

Borsel: ''Avrupa tarihinde bir ilk''

27 Şubat 2022 23:38 tsi
 Borsel: ''Avrupa tarihinde bir ilk'' Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Joseph Borsel, Rusya Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Borsel: "Avrupa tarihinde bir ilk"

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Joseph Borsel, Rusya Ukrayna savaşına ilişkin  açıklamalarda bulundu. Borsel, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Ukrayna'ya yeni bir destek paketi hazırladık, Ukrayna ordusuna silah ve yardım yapma kararı aldık. Rusya'yı izole etme de kararlıyız ve bu konuda kararlar aldık. Ukrayna da şuan kapsamlı bir savaş var. Avrupa Birliği tarihinde ilk kez böyle bir karar alıyoruz. Tüm ortaklarımızla bu eş güdümlü olarak yapıyoruz. Bu Rusya'ya verilmiş net bir mesajdır.  Avrupa  Birliği askeri mekenizma kurarak Ukrayna'ya silah gönderecek.

Polonya'nın kararlarımıza ve birliğimize katkılarımızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ukrayna'yı siber saldırılara karşıda koruyacağız. Yaptırımlar konusunda Rusya içinde daha aktif destekleyen ve provakatif kişiler hedef alınacak. Avrupa Birliği tüm Rus uçuşlarına kapatılmıştır. Hiç bir Rus uçağı Avrupa da bir havalimanına inemeyecek. Rusya'yı  finanse eden destekleyeler de hedef alınacaktır. Rusya'yı uluslararası izole edeceğiz. Uluslararası kuruluşlarda da Rusya'yı çıkaracağız ve izole edeceğiz.

Rusia Today ve Stupnik Avrupa bilriliğinde yayın yasağı getirildi. Bu getirilen yazak dezenformasyon yaptıkları içindir. ( Gelen sorunlara yanıt olarak ) Dezenformasyon yapan bir kuruluş, basın kuruluşu değildir. Rusya'da ki bağımsız basını destekleyeceğiz. 
Ukrayna'ya komşu ülkerleri ve balkan ülkerini buradan doğacak tüm olumsuluklar içinde yakında takip ediyoruz. Bugünler çok önemli Avrupa Birliği'nin ne olduğunu ve ne olması gerektiği için bize bir şans. Avrupa Birliği'nin sürekli 2. Dünya Savaşı'nda sonra çıktığını barış ve refah için çıktını söylüyoruz ancak mevcut durumuda korumalıyız."


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,711 µs