En Sıcak Konular

CHP’DEN FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

13 Ocak 2020 01:29 tsi
CHP’DEN FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ CHP grup başkanvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi, FETÖ’nün siyasi ayağının açığa çıkarılması amacıyla Araştırma Komisyonu kurulmasını içeriyor.

-“FETÖ’NÜN DEVLETE SIZIP DARBE YAPMA GÜCÜ ELDE ETMESİNDE SİYASİ AYAĞIN ROLÜ İNKAR EDİLEMEZ”

-“FETÖ’NÜN SALDIRILARI ÖNCESİNDE UYGUN SİYASAL, YASAL VE EKONOMİK ALTYAPI OLUŞTURULDU”

CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 3,5 yıl geçmesine karşın halen açığa çıkarılamayan FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması ve ortaya çıkarılması amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını amaçlıyor. Önergeyle, FETÖ ile mücadelenin sulandırıldığı ve FETÖ’nün siyasi ayağıyla yeterince mücadele edilmediği yönünde farklı siyasi partilerden eleştirilerin yükseldiği bir dönemde, darbe girişiminin doğrudan hedefi olan TBMM’nin tarihsel bir görev olarak örgütün siyasi ayağını açığa çıkarabilecek araştırmayı yapması hedefleniyor.

TARİHSEL BİR GÖREV

CHP grup başkanvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi, FETÖ’nün siyasi ayağının açığa çıkarılması amacıyla Araştırma Komisyonu kurulmasını içeriyor. Önergenin gerekçesinde, “Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 da karşı karşıya kaldığı darbe girişimi, Cumhuriyet tarihimizin en vahim olaylarından biridir. Yüzlerce masum sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı bu hain saldırının faili FETÖ’nün örgüt yapılanmasının karanlıkta bırakılmaması, siyasi, ticari, askeri, yargı, emniyet ve diğer tüm ayaklarının açığa çıkarılması tarihsel bir görevdir” denildi. Önergenin gerekçesinde şunlar kaydedildi:

KENT RANTLARI FETÖ’YE AKTARILDI

“Darbe girişimi, FETÖ’nün, halkımıza, yönelmiş en büyük saldırısı olmakla birlikte ülkemize vurduğu tek darbe değildir. Ergenekon, Balyoz ve diğer kumpas davalarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademeleri FETÖ’nün çıkarına olacak şekilde biçimlendirilmiştir. Örgütün başının, ‘İmkân olsa mezardakileri bile kaldırarak evet oyu kullandırmak lazım’ dediği 2010 referandumu ile kabul edilen Anayasa değişiklikleriyle bağımsız yargı tasfiye edilerek, HSYK, Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi FETÖ’nün kontrolüne verilmiştir. Emniyetin kritik noktalarının neredeyse tamamına örgüt üyeleri yönetici olarak atanmıştır. Ülkenin tüm iletişimini dinleyebilecek ve izleyebilecek kurumlar FETÖ emrine verilmiştir. FETÖ, yazılı-görsel medya, eğitim, tıp, bankacılık, inşaat ve benzeri birçok sektörde bazı siyasilerin çok açık desteği ve kayırmasıyla büyütülmüş ve kamu kaynaklarıyla beslenerek devasa bir ekonomik güç haline getirilmiştir. Şehirlerde belediyeler eliyle yaratılan kent rantları FETÖ’ye aktarılmıştır.

SİYASETÇİLERDEN ÇOK AÇIK DESTEK ALDI

FETÖ, kamu üst yönetimini bir ağ gibi sarmış, üniversite sınavı, kamuya personel alım sınavı ve benzeri şaibeli sınavlarla örgüt evlerinde yetiştirdiği gençleri kamunun en kritik noktalarında istihdam etmeyi başarmıştır. AKP’nin iktidardaki ilk 11 yılını koşulsuz bir şekilde destekleyen FETÖ’nün yazılı, görsel ve dijital medya kuruluşlarına, iktidardaki siyasilerin etkisi ve yönetimi altındaki kamu kurum ve kuruluşlarından ilan, reklam ve benzeri yöntemlerle büyük miktarlarda kamu kaynağı aktarılmıştır. Bu medya kuruluşları da kendisine destek veren siyasileri açıkça desteklemişlerdir. Örgüt, darbeye hazırlık aşamasında bazı siyasetçilerden çok açık bir şekilde destek almıştır. FETÖ’nün siyasi ayağının bu desteği sağlayanlardan oluştuğu düşünülmektedir. FETÖ’nün halkımıza yönelik bu saldırıları bir anda gelişmemiş bunların öncesinde uygun bir siyasal, yasal ve ekonomik alt yapı oluşturulmuştur.

ARAŞTIRMA YAPILMASI ENGELLENDİ

FETÖ’nün devlete sızıp silahlı darbe yapma gücünü elde etmesinde, siyasi ayağının bu örgüte yaptığı yardımların rolü inkâr edilemez. FETÖ’nün bu kadar büyük bir askeri, siyasi ve ekonomik güce ulaşması örgüt içerisinde aktif çalışan bir siyasi kanada sahip olmadan mümkün olamazdı. TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak önergesiyle 26 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla bir Araştırması Komisyonu kurulmuştu. Ancak çoğunluğu oluşturan iktidar partisi, komisyonun amacına uygun çalışmasını engellemek için her türlü çabayı göstermişti. Komisyonun sürekli engellenen çalışmasıyla bile FETÖ yapılanmasıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması siyasi bir paniğe neden olmuş komisyon çalışmaları fiilen 9 Aralık 2016 tarihinde, resmen de 4 Ocak 2017 tarihinde sonlandırılmıştır. Dolayısıyla darbe girişiminin yanı sıra FETÖ’nün siyasi ayağını da ortaya çıkarabilecek bir araştırma yapılması engellenmiştir.”

 

Kaynak: https://www.chp.org.tr/haberler/chpden-fetonun-siyasi-ayagi-icin-arastirma-onergesi



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,897 µs