En Sıcak Konular

İRAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ: 176 YOLCU VE MÜRETTEBAT HAYATINI KAYBETTİ

8 Ocak 2020 14:54 tsi
İRAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ: 176 YOLCU VE MÜRETTEBAT HAYATINI KAYBETTİ Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737-800 yolcu uçağı, İran-Kiev seferini yaparken, 176 yolcu ve mürettebat ile birlikte düştü

İran’da yolcu uçağı düştü: 176 yolcu ve mürettebat öldü

Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737-800 yolcu uçağı, İran-Kiev seferini yaparken, 176 yolcu ve mürettebat ile birlikte düştü. Tahran’dan havalandıktan kısa bir süre sonra düşen uçaktan kurtulan olmadı. Hem İran hem de Ukrayna yönetimleri, olayın kaza olduğunu açıkladı.

Uçak Tahran’ın 60 kilometre güneybatısındaki Parand yakınlarında, kalkıştan sekiz dakika sonra, yerel saatle 06:12’de düştü. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde uçağın enkazının paramparça olduğu ve geniş bir alana yayıldığı görülüyor.

İran Sivil Havcılık Dairesi Sözcüsü Rıza Caferzade, pilotun herhangi bir acil durum mesajı paylaşmadığını ve kule ile hiç temasta bulunmadığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadim Prystaiko uçakta 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, dört Afganistan, üç Almanya ve üç İngiltere vatandaşının olduğunu açıkladı. Prystaiko, kazanın sebebine ilişkin araştırmanın sürdüğünü belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Ukrayna Uluslararası Havayolları’nın Facebook sayfasında yazdığı mesajda, uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın öldüğünü doğruladı. İran’daki Ukrayna Büyükelçiliği da olayın terörle ilişkili olmadığını açıkladı.

İran soruşturmaya Boeing firmasının yardım etmesini istemiyor

Olay, tam da İran ve ABD arasında, İran Devrim Muhafızları Komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sebebiyle çıkan gerginliğin had safhada olduğu bir sırada oldu. Sosyal medyada uçağın iki ateş arasında kaldığına dair iddialar ortaya atıldı. Yine sosyal medyada yayılan bazı görüntülerde ise bir uçağın alevler içinde olduğu görülüyor. Bu görüntüler henüz doğrulanmadı.

Boeing firması kazadan haberdar olduğunu ve soruşturmayı yakından takip ettiğini duyurdu. Normal şartlarda Boeing firması, kendi uçaklarının karıştığı kazalarla ilgili olarak soruşturmayı yürüten taraflara sahada destek veriyor. Ancak ABD ile İran arasında devam eden kriz durumundan dolayı, Boeing’in araştırmaya ne kadar etkin şekilde müdahil olabileceği belli değil. İran Sivil Havacılık Dairesi’nden yapılan açıklamada karakutunun Boeing’e verilmeyeceği belirtildi.

Boeing, 346 kişinin öldüğü MAX 737 kazaları nedeniyle zaten zorda. MAX 737’lerin uçması yasaklandı. Boeing son olarak geçen ay CEO Dennis Muilenburg’un işine son vermişti. Boeing 737-800’ler de son yıllarda ölümcül kazalara karıştı. Mart 2016’da FlyDubai uçağı Rusya’nın Rostov kentinde, Mayıs 2010’da da Hindistan Havayolları’na ait bir uçak Hindistan’ın Mangalore kentinde düştü. Bu kazalarda 200’den fazla kişi öldü. (medyascope.)

 

Kaynak: https://medyascope.tv/2020/01/08/iranda-yolcu-ucagi-dustu-176-yolcu-ve-murettebat-oldu/



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,400 µs