En Sıcak Konular

TİKA BOSNA HERSEK'TE 850 PROJE GERÇEKLEŞTİRDİ

21 Mart 2019 23:59 tsi
TİKA BOSNA HERSEK'TE 850 PROJE GERÇEKLEŞTİRDİ TİKA Saraybosna Ofisi, TİKA'nın Bosna Hersek'te gerçekleştirdiği projelere ilişkin tanıtım toplantısı düzenledi.

TİKA’dan Bosna Hersek’te 850 Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 24 yıldır faaliyet gösterdiği Balkan ülkesi Bosna Hersek'te 850 proje ve faaliyeti hayata geçirdi. 

TİKA Saraybosna Ofisi, TİKA'nın Bosna Hersek'te gerçekleştirdiği projelere ilişkin tanıtım toplantısı düzenledi. Ofisin kurulduğu 1995 yılından bugüne kadar ortak tarihi ve kültürel mirasın korunmasından eğitim ve sağlığa, sosyal ve idari altyapıların geliştirilmesinden üretim sektörlerine kadar birçok alanda gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle, 2019-2021 faaliyet programını basın mensuplarıyla paylaşıldı.

TİKA’nın Bosna Hersek’te yürütmekte olduğu projelere ilişkin tanıtım filmlerinin seyri ile başlayan toplantıda, Saraybosna Koordinatörü Ömer Faruk Alımcı, TİKA’nın 160’tan fazla ülkede binlerce projeyi hayata geçirdiğini ve Bosna Hersek'te var olduğu 23 yıllık dönemde 850 proje ve faaliyet ile dost ve kardeş ülke Bosna Hersek'e kalkınma ve işbirliği desteğinde bulunduğunu ifade etti.

Alımcı, TİKA'nın Bosna Hersek'te birçok alanda kalkınma yardımlarına devam ettiğini belirterek, hedeflerinin ülkede her bölge ve insana ulaşmak olduğunun altını çizdi. TİKA'nın Bosna Hersek'te ortak tarihi ve kültürel mirasın korunması, sağlık, eğitim, tarım ve hayvancılık alanlarında da faaliyeti hayata geçirdiğini, ifade eden Alımcı, TİKA'nın gelecek yıllarda da Bosna Hersek'teki faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüreceğini söyleyerek, "Önümüzdeki üç yıllık dönemde de Bosna Hersek'te fark yaratacak, ihtiyaca hizmet edecek ve insana dokunacak projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın toplantısına katılan T.C. Saraybosna Büyükelçisi Sayın Haldun KOÇ da “TİKA, tüm dünyada samimi duygularla gerçekleştirmekte olduğu projelerle farkını hissettirmektedir. Bosna Hersek, Türkiye ile ilişkileri bakımından her zaman önde gelen özel bir ülkedir. İki ülke arasındaki tarihten gelen güçlü bağ, bugün ekonomik ve sosyal alanda güçlü işbirlikleri ile devam etmektedir. TİKA gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle Bosna Hersek’in kalkınmasına omuz vermekte ve sürdürülebilir kalkınma odaklı projeler yürütmektedir. Bu anlamda TİKA’nın faaliyetleriyle gurur duyuyoruz. Türkiye, TİKA ve diğer kurumlarıyla bu güzel ülkenin yanında olmaya devam edecektir” dedi.

 

Kaynak: http://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_bosna_hersek%27te_850_proje-50464



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,970 µs