En Sıcak Konular

ELEKTRONİKTE 3D BASKININ YÜKSELİŞİ

7 Mart 2019 12:54 tsi
ELEKTRONİKTE 3D BASKININ YÜKSELİŞİ Üç boyutlu baskı teknolojilerinin elektronik dünyasındaki gelişimi gecikmeli de olsa genç ve gelişen bir alan olarak merak uyandırıyor.

Dragonfly 2020 Pro, tasarım sınırlarını ortadan kaldırarak 3 boyutlu düşünceye geçişi sağladı!

ELEKTRONİKTE 3D BASKININ YÜKSELİŞİ…

Üç boyutlu baskı teknolojilerinin elektronik dünyasındaki gelişimi gecikmeli de olsa genç ve gelişen bir alan olarak merak uyandırıyor. Dronlar, uydular, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar derken elektronik cihazların hayatımızda her zamankinden daha fazla rol oynadığı günümüzde bu cihazları çalıştırmak için gereken baskılı devre kartları (PCB’ler), antenler ve sensörler gibi elektronik bileşenlerin üretimi söz konusu olduğunda da üç boyutlu baskı teknolojileri senaryoya dâhil oluyor.

Elektronikte 3D baskının önünü açan ve tüm dünyada birçok inovasyon ödülüne değer görülen DragonFly 2020 Pro’nun Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya temsilciliğini üstlenen CDT, öngörülü yaklaşımıyla bu konuda hizmet veren dünyadaki sayılı şirketler arasında yer alıyor.

Elektronik bileşenlerin bağımsızlığını kazanarak farklı şekillerde ve boyutlarda tasarlanabilmesiyle alışılmış cihaz görünümlerinin değişimine imkân tanıyan Dragonfly 2020 Pro’nun üç boyutlu baskı teknolojileri alanında sağladığı gelişmeler ve elektronikte sunduğu imkânlar yadsınamaz boyutta. CDT Genel Müdürü Alpay Göğüş, üç boyutlu baskı teknolojilerinin yükselişini ve gündelik hayatının tamamını elektronik cihazlarla geçiren kullanıcılara yansımasını şöyle anlattı:

“Bu güne kadar bu derece bir serbestliğe sahip olmayan elektronik dünyası Nano Dimension tarafından sektöre kazandırılan DragonFly 2020 Pro ile akıl almaz tasarımlar yapma imkânına sahip oldu. Tasarım süreçlerindeki kısıtlamanın ortadan kalkmasıyla otomotivden sağlığa, havacılıktan telekomünikasyona, tüketici elektroniğinden savunma sanayiine pek çok sektörde birbirinden farklı pek çok yenilik izleyeceğiz.

Örneğin, cep telefonlarının ellerimizden düşüp tamamıyla bileğimize yerleştiği günler hayal değil ya da henüz kullanışlı bir form edinememiş giyilebilir teknolojilerin gündelik hayatımızda kullandığımız gömlek, ceket vb. kıyafetlerimize benzer hale gelmesi çok yakın zamanda mümkün. Otomobiller için gelişmiş koltuklar, otomatik güvenlik özellikleri ve destekleyici sürüş teknolojisi gibi çeşitli akıllı otomobil bileşenlerinin üretimi de eskiye göre çok daha kolay.

Kişiye özel bir işitme cihazının istenilen kulak tipinde ve minimal boyutlarda üretilebilmesi gibi sağlık sektöründe de tahmin edemeyeceğimiz yeniliklere sebep olacak Dragonfly 2020 Pro’nun tasarım sürecine sunduğu sınırsız hayal gücü imkânının yanı sıra PCB prototipinin üretilip kontrollerinin yapılması ve bir hata varsa giderilip yeniden üretilmesi aşamalarının saatler bazına inerek üretim sürecine sağladığı değerle maliyetleri düşürmesi de belirtilmesi gereken faydaları arasında. Aklın sınırlarını zorlayan cihaz tasarımları görmeyi heyecanla beklediğimiz bu sürecin bir parçası olduğumuz için mutluyuz.”

Günümüzün rekabetçi ortamında Dragonfly 2020 Pro’nun ihtiyaç duyulan parçanın istenilen formda üretilebilmesi, performans optimizasyonu, parça başına hacim ve ağırlığı azaltabilme tasarrufları sağladığını belirten Alpay Göğüş, süreç içerisinde mekanik üretimde olduğu gibi elektronik üretimdeki kullanım alanlarının ne kadar kapsamlı olduğunun da daha net anlaşılacağını belirterek sözlerini tamamladı.


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,009 µs