En Sıcak Konular

15 TEMMUZ FETÖ DARBESİNİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

4 Ağustos 2016 09:45 tsi
15 TEMMUZ FETÖ DARBESİNİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren önergeye göre FETÖ Darbesini bütün yönleri ve aktörleriyle inceleyecek olan Komisyon toplam 15 üyeden oluşacak.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AYTUN ÇIRAY 15 TEMMUZ FETÖ DARBESİNİ ARAŞTIRMA KOMİSYONUNDA!..

CHP İzmir Milletvekili ve  Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, kuruluş kararı Resmi Gazetesinin 2 Ağustos 2016 nüshasında yayımlanan 15 Temmuz FETÖ darbesinin bütün arka planı ve karanlık aktörleriyle aydınlatmayı amaçlayan TBMM 15 Temmuz FETÖ darbesini araştırma komisyonunun dört CHP’li üyesinden biri olarak yer aldı.

Amacı, kuruluşuna ilişkin ‘Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY ) 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi ile Bu Terör Örgütünün Tüm Yönleriyle Araştırılarak alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına İlişkin Karar’ başlığında ifade edilen Komisyonun kuruluşuna ilişkin önerge bütün partilerin bu konudaki önerilerinin birleştirilerek 26 Temmuz 2016’da tarihinde TBMM Genel Kurulunda oybirliğiyle kabul edilmişti. Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren önergeye göre   FETÖ Darbesini bütün yönleri ve aktörleriyle inceleyecek olan Komisyon toplam 15 üyeden oluşacak.

KIZLARIMIN DA MENSUBU OLDUĞU TÜRK GENÇLİĞİ VE GELECEĞİ İÇİN KARANLIĞI AYDINLATACAĞIZ  

Komisyonun çalışma süresi Başkan, Başkan Vekili, Sözcü ve Katip Üye seçimi tarihinden başlayarak 3 ay sürecek. Aytun Çıray, gerekli görülen hallerde Ankara dışında da çalışabilecek olan Komisyonun tarihi bir misyon üstlendiğini ve cumhuriyet tarihimizin bu en karanlık ve vahşi bu kalkışmasının FETÖ tarafından nasıl organize edildiğini ortaya koyacağını belirtti. Komisyon raporunun bundan sonra benzeri teşebbüslerin nasıl önlenebileceğine  çok boyutlu, çok  kapsamlı ve aydınlatıcı bir çalışma ve perspektif koyabilmesi için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini belirten Çıray, kızlarımın da mensubu olduğu Türk gençliğinin bu tür karanlık işlere karışanların ve onlara yardım ve yataklık yapanların önünün kesin olarak kesildiği bir Türkiye’de yaşaması ve geleceğe güvenle bakabilmesi için Komisyonumuzun çok şey yapabileceğine inanıyorum dedi. 


Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,127 µs