En Sıcak Konular

MERHUM YAZICIOĞLU FETVA KARAMAN

22 Mart 2014 22:58 tsi
MERHUM YAZICIOĞLU FETVA KARAMAN Yayınlanacak kasetlerin neler olduğu yazılmaya başlayınca, kendilerinden uyuz olanlar konuşmaya başladılar.

Merhum Yazıcıoğlu Fetva Karaman
 
İyice şaşırdılar. Şirazesini yitiren iktidar ne yapacağını, nereye saldıracağını şaşırmış bir vaziyettedir. İyice saldırganlaşan ve toplumu da şirazesinden çıkarmak isteyen bu iktidarın suyu kaynamıştır. "Mahkeme kararı çıktı. Twitter'ın mivitırın hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der böyle der. Hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle mözgürlükle alakası yok" Bu sözler her ne kadar 'Büyük Birader'i hatırlatsa da, aslında AKP'nin başı Erdoğan'a aittir.
Bu toplumun haberleşme özgürlüğüne indirilmiş darbedir. Bu, iktidar içindeki paralel yapının almış olduğu karardır. AKP'nin başının ve ona tabi olan, biat edenlerin iktidarının iyice paniklediğini gösteren, milletle kavgayı körükleyen, başlatan çok yanlış bir karardır. Anlaşılan o ki, bu iktidar ülkenin karışmasını istemektedir. Gerçekleri örtmek, 3.Dünya ülkelerinde bile olmayan yasakları getirmek nasıl oluyor da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü göstermek oluyor?
***
Son 11 yıl da, sıkıyönetim uygulamalarında olmadığı kadar temel hak ve hürriyetler kısıntıya uğramıştır. AKP hükümeti resmen Türk milletiyle dalga geçmekte ve Türk milletine savaş açmaktadır. Kaos ortamının oluşmasını isteyen AKP iktidarı elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Dün verdiğimiz 3 şehit de bunun göstergesidir. Onlara giden bilgi notunda Suriye işaret ediliyormuş. Suriye de işaret edilse, MİT uyuyor mu? Ortalığı sıcaklaştırmak için, germek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Evet, "Twitter'ın mivitırın hepsinin kökünü kazıyacağız" diyen zihniyet dediğini yaptı. AKP hükümeti ve başı yolsuzlukların, hırsızlıkların, ülke yönetirken simsarlık yapanların, çalanların üzerine gideceği yerde, bütün bunları montaj diyerek inkar etmeye kalkışmışlar, bunun yerine olan biteni internet ortamında gün yüzüne çıkaranları engellemek için Twitter'ı kapatmışlardır. Bunun en önemli sebeplerinden biri de ülkeyi germektir, yolsuzlukların üstünü örtmektir. Ancak bilinmesi gereken, pislik eşelenmiş ve kokusu Türkiye'yi oturulmaz konuma getirmiştir. Bu pisliği kurutamazsak hepimizi saracağından emin olun. Bataklığı yok etmek zorundayız.
***
Yayınlanacak kasetlerin neler olduğu yazılmaya başlayınca, kendilerinden uyuz olanlar konuşmaya başladılar. Bunlardan biri de, adı hükümetin fetvacısına çıkan Hayrettin Karaman. O da şöyle bir açıklama yapmış; "Bana ulaşan bilgilere göre yeni bir ses kaydı düzenlenmiş" diyen Karaman şöyle devam etmiş: "bu kayıtta Başbakan sözde beni arıyor 'Devletin bekası için birini öldürmek caiz midir?' diyormuş, ben de bazı detaylar verdikten sonra 'Olabilir bir sakınca yok' diyormuşum. Sonra başbakan bu fetvayı(!) merhum Yazıcıoğlu'na uyguluyormuş."
Demek ki söylenenler doğruymuş, böyle bir kasetin varlığı söz konusu. Karaman, söylenenlere göre kasetin yayın tarihine az bir süre kala bunu dillendirmeye neden başladı? Bu düzmeceyse hemen belli olur. Fakat, AKP-Cemaat kavgasında, Cemaati tehdit etmek için Yeni Şafak'taki köşenizden şöyle yazdınız; "Mecellemizin 26. Maddesi şöyle der: 'Zarar-ı âmmı def'içün zarar-ı hâss ihtiyor olunur'.
Gençler de anlasın diye günün diline çevirelim:
Kamuya (ve bu arada ümmete) ait zararı önlemek için bir şahıs, bölge veya gruba ait zarar göze alınır, sineye çekilir.
Siyasette olan selim akıl ve kalb sahiplerine de bu kuralı hatırlatıyor ve örnek olarak merhum şehid Muhsin Yazıcıoğlu'nu dua ile anıyorum." Örnek olarak "şehid Muhsin Yazıcıoğlu'nu dua ile anıyorum" bu sözlerin açıklaması nedir sayın Karaman? Aslında hırsızlığı meşru kılmaya kalkanlara sayın dememek lazım; ancak bu gün bebekkatiline bile sayın diye hitap ediliyorsa bunun da hiçbir önemi kalmamıştır. Bir konuyu anlatırsınız, anlattığınızı açıklamak için bir örnek verirsiniz. Siz de burada örnek Muhsin Yazıcıoğlu demişsiniz. Niye padişah kardeşlerini, çocuklarını, "Muhteşem Yüzyıl"da yayınlanan Şehzade Mustafa'yı örnek vermediniz? Daha vurucu ve tehdit edici olsun diye mi Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu örnek verdiniz?
Bütün bunları yazacaksınız, sonrada 'duyum aldım, benim de montaj kasetimi hazırlamışlar' diyeceksin. Siz alemi aptal, kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz? Sahi siz kimsiniz? Kim olursanız olun, bildiğim tek şey; siz bittiniz!
Sağlıcakla kalın!

Fikri Atılbaz -Ortadoğu

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ ...http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=34224&haber=merhum-yazicioglu-fetva-karaman



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,826 µs