En Sıcak Konular

APO'NUN TALEBİ MECLİS'E GELECEK!

31 Ocak 2014 23:32 tsi
APO'NUN TALEBİ MECLİS'E GELECEK! Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kendisi ile İmralı'da yapılan görüşmelerin yasal zemine oturtulması yönündeki isteği hükümette karşılık buluyor.

Öcalan'ın talebi Meclis'e gelecek!

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kendisi ile İmralı'da yapılan görüşmelerin yasal zemine oturtulması yönündeki isteği hükümette karşılık buluyor.
Öcalan'ın, kendisi ile görüşen BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyete, sürecin devam etmesi için hükümetin 31 Ocak'a kadar "Barış yasası" çıkarmasını istediği ileri sürülmüştü. Bunun üzerine, BDP'lilerin AKP grubu ve bakanlarla görüşme trafiği sıklaştı. Tahliye olan BDP'li 5 milletvekili ile salı günü  görüşen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın BDP'lilere "Hükümet somut bir adım atacak" dediği öğrenildi.

İkinci görüşme

AKP ve hükümetle ikinci görüşme önceki akşam saatlerinde gerçekleşti. İmralı heyetinde bulunan Sırrı Süreyya Önder ve Sırrı Sakık, AKP grubuna bir ziyaret gerçekleştirdi. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın odasında yapılan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AKP yöneticilerinin de katıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, BDP'liler İmralı'daki görüşmeleri aktararak, Terörle Mücadele Yasası'nın tamamen kaldırılmasını istedi. AKP'nin yanıtı ise, yasanın tümden değişmesi yerine revize edilmesi şeklinde oldu. Gündemdeki ikinci konu ise Öcalan'ın da gündeme getirdiği ve 31 Ocak'a kadar yaşama geçirilmesini istediği 3'üncü tarafların da katılacağı "müzakere yasası"nın çıkarılmasına yönelik gerçekleşti. Bu konuda da hükümetin bir çalışma yaptığı aktarılarak, çalışmanın bazı detayları BDP'lilerle paylaşıldı. Düzenlemenin demokratikleşme paketi içinde ya da paketin ardından başka bir yasa ile yapılacağı kulislerde konuşuluyor. BDP heyeti, dün de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ocalanin-talebi-meclise-gelecek-94207h.htm


Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,930 µs