En Sıcak Konular

HEDEFTEKİ BAŞBAKAN!

28 Aralık 2013 15:05 tsi
HEDEFTEKİ BAŞBAKAN! Yolsuzlukla ilgili iddialar artık insanın midesini bulandıracak boyuta ulaştı.

Hedefteki Başbakan!

Yolsuzlukla ilgili iddialar artık insanın midesini bulandıracak boyuta ulaştı. Bakanlar, bakan çocukları, müsteşarlar, genel müdürler, danışmanlar, şube müdürleri, gazete patronları, müteahhitler ve değişik meslek gruplarından yüzlerce kişinin adı geçiyor yolsuzluk dosyalarında.
Başbakanın oğluna kadar uzanan bir suçlamalar zinciri var. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Ben her işimi Başbakanın talimatıyla yaptım. Başbakan da istifa etsin" diyerek devletin tepesine suçlamalarda bulunuyor.
Başbakan, savcıları tahkir ederek, polisleri yaka paça görevden alarak, emniyet müdürlerinin yerini değiştirerek, medyaya hakaret ederek, ona buna ajan diye suçlamalarda bulunarak, "devletin içinde çete var" diyerek, ABD elçisine "defol bu ülkeden" diye saldırarak bu kirli tablodan kurtulamaz.
AKP, çözülme sürecine girdi ve istifalar bir biri ardına geliyor. Bundan sonra Başbakan, aklının ucundan bile geçirmediği isimlerin bir bir yanından ayrıldığına şahit olacak. En yakınındakiler, "beraber yürüdük biz bu yollarda" diye şarkı tutturduğu dostları bir bir tekneyi terk edecek. Çünkü darbe en kötü cepheden, "yolsuzluk ve hırsızlıktan" vuruluyor ve Başbakanın dostları hükümetin bu konuda karnesinin ne kadar kötü olduğunu, yolsuzluk operasyonlarının aynı hızla devam etmesi halinde Ankara'nın tozunun dumana katılacağını, binlerce kişinin savcı önüne çıkmasının söz konusu olacağını çok iyi biliyorlar.
Ve böyle bir sona doğru adım adım giden hükümetin yanında yer almak istemiyorlar.
Bu olağanüstü şartlarda Başbakanın yargıya karşı takındığı tavır siyasi tarihimize bir utanç vesikası olarak geçecektir. Bir Cumhuriyet savcısı "soruşturma yapmam engellendi" diye bas bas bağırıyor. Gözaltına alınacak kişilere haber uçurularak delilleri karartmaları sağlanıyor, polislere baskı yapılarak savcının emrine uyulmaması isteniyor.
Başbakan, görevlerini yapıp yolsuzlukların peşinden giden savcılara "bana neden haber vermediniz" gibi garip suçlamalarda bulunuyor onları çete mensubu olmakla suçluyor.
Oysa daha önce aynı savcılar Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını yaparken onları şöyle savunuyordu:
"Son bir kaç hafta içerisinde, Türkiye genelinde Cumhuriyet savcılarının talimatları doğrultusunda yapılan gözaltılar tamamen yargı organının talimatlarıyla gerçekleşmektedir. Bazı siyasi parti liderleri sorumsuzca açıklamalar yapmaktadır.
Savcı ve hakimlerin hukuk kuralları çerçevesinde yürüttükleri adli soruşturmaları seçimler ve siyasetle ilişkili hale getirenler, bu soruşturmalar üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. 
Bugün savcılarımız, hâkimlerimiz, üzerlerinde hiç bir baskı ve tehdit hissetmeden, hiç bir baskı ve tehdide boyun eğmeden görevlerini yapabiliyorlarsa, bundan kim, neden rahatsız olabilir? Bunu kim, neden engellemeye çalışabilir? Bakınız, ortada son derece vahim ve ağır iddialar var. 
Bırakalım, yargı ve hukuk işlesin, ak ile kara ortaya çıksın. Süreci bulandırarak, istismar ederek, hâkimleri, savcıları, yargıyı itham ederek, tehdit ederek hiç kimse bir yere varamaz. Bu süreci siyasetle, hükümetle ilişkili göstermek, bu süreç üzerinden siyasi rant elde etme gayretine girmek son derece sorumsuzca bir yaklaşımdır. 
Biz sadece adaletin tecelli etmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz, yargıya yardımcı oluyoruz. Yargının görevini asla üstlenmedik, üstlenemeyiz. Bu anlayışı toplumun bütün kesimlerinden, özellikle de siyasi aktörlerinden bekliyoruz."
Yukarıdaki ifadeleri kullanan başbakan bugün tam tersini söylüyor, tam tersini yapıyor.
Olaylara tam tersinden bakıyor.
Böylesine yanlışa batmış bir liderden doğru bir sonuç çıkarmasını beklemek mümkün değil.

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12008270/hedefteki-basbakan/muharrem-bayraktar


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,615 µs