En Sıcak Konular

HÜKÜMET FENA SARSILDI

18 Aralık 2013 12:10 tsi
HÜKÜMET FENA SARSILDI 2 yıllık takip sonunda "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "rüşvet" iddiasıyla düzenlenen operasyonda aralarında 3 bakan oğlunun da bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı, 7 kişi de aranıyoror

Hükümet sarsıldı

2 yıllık takip sonunda "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "rüşvet" iddiasıyla düzenlenen operasyonda aralarında 3 bakan oğlunun da bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı, 7 kişi de aranıyoror
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 3 ayrı soruşturmada, aralarında işadamları, bürokrat ve memurların da bulunduğu çok sayıda kişiye yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bulunan Narkotik ve Kaçakçılık Bürosu savcılarından Celal Kara'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yaklaşık 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda, "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "kamu görevlilerine rüşvet" iddiasıyla düzenlenen operasyonun düğmesine dün sabah basılırken, aralarında işadamı Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğuları ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı.
 
Başkan'a soruşturma
Savcı Kara'nın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında da ayrı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi. Demir'in, "tarihi bir işhanının otel yapılması" ve "Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği" iddia edildi. Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Memur Suçları Bürosu bünyesinde çalışan savcılardan Mehmet Yüzgeç'in de işadamları ve bazı kişilere yönelik soruşturma yürüttüğü ifade edildi. Bu soruşturmanın kaç kişiyi ve hangi suçları kapsadığına yönelik açıklama yapılmadı.
 
Açıklama yapmadılar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Operasyona bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, İstanbul merkezli operasyonla ilgili olarak, "Adli soruşturmanın devam ettiği aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" dedi. Mutlu, gözaltı sayısına yönelik soruya karşılık, "Bu açıklamaları soruşturmanın safhası içerisinde açıklamamız doğru değil. Tamamlandıktan sonra zaten tüm bu bilgileri kamuoyu almış olacak" yanıtını verdi. Operasyonun sabah başladığını aktaran Mutlu, "Bütün detaylarla ilgili daha sonra zaten kamuoyu bilgilenecektir. Adli soruşturmanın içinde bulunulduğu bir noktada sizlere farklı bilgilendirme ve açıklama yapmam yasal olarak doğru değil" diye konuştu. Vali Mutlu, "Bazı isimler ifadeye çağrıldı, bazı isimler gözaltına alındı, bununla ilgili bilgi verir misiniz" sorusu üzerine, "Adli soruşturmanın devam ettiği bu aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" ifadelerini kullandı.
 
Ağaoğlu da gözaltında
Operasyon kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan, "Ali Ağaoğlu şu an gözaltında. Gözaltı işlemi devam ediyor" dedi. Demirhan, soruşturmanın devam ettiğini, fazla bir bilgisinin olmadığını belirterek, "Soruşturmanın merkezi Ali Ağaoğlu değil. Şu an ifadesi bile alınmadı. Gözaltı işlemi devam ediyor. Emniyetten de açıklama yapılacaktır" diye konuştu. Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, Ali Ağaoğlu'nun adli makamlarca ifadesine ihtiyaç duyulduğunu ve mahkeme kararıyla şirket merkezinde arama yapıldığını bildirdi. Açıklamada, "İlgililer tarafından yapılan arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı hususu, tutanak ile tespit edilmiştir" denildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan işadamı Reza Zerrab da, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
 
Başbakan'a "Ya istifa ya güvenoyu" çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İstanbul'daki "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonunda 3 bakanın oğlunun gözaltına alınması üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'a "istifa" veya "güvenoyu" çağrısında bulundu. Oran'ın, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği sorular şöyle: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mali Şube polisleri çok sayıda gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtilmektedir. Yolsuzluk operasyonunda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, işadamları Ali Ağaoğlu ve Rıza Sarraf'ın da adı geçiyor.
 

"Görevden almalıydın" 
Ayrıca gözaltına alınan Sadık Soylu'nun da AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun akrabası olduğu öne sürülmektedir. Üç bakanınızın dolaylı olarak da olsa isminin karıştığı bu yolsuzluk operasyonu nedeniyle istifa edecek misiniz, hükümetiniz için güvenoyu isteyecek misiniz. Bakan çocuklarının telefonlarının bir yıldır dinlendiğinin ortaya çıkması karşısında bu durumu tam bir yıl önce öğrendinizse niçin gereğini yapıp söz konusu bakanları görevden almadınız. 
 
Erdoğan: Dürüstse Meclis'ten de ayrılır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün partiden istifasını değerlendirirken, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i de yaptığı açıklamalardan dolayı eleştirdi. Erdoğan, Çelik için, "Her söz sahibinindir, her söz sahibini bağlar. Parti Genel Başkanı'nın tavrı bellidir. Yapmış olmasını yadırgadım doğru bulmuyorum" dedi. Erdoğan, "Şükür'ün ayrılmasına üzüldünüz mü" sorusu üzerine, "Niye üzüleyim ki. Gönül şunu arzu eder: Bir insan bir partinin bayrağında seçime giriyorsa onunla devam eder. Eğer dürüstse parlamentodan ayrılır. İşin ahlaki yönü bunu gerektirir" dedi. Erdoğan, operasyonla ilgili olarak da, "Adli bir süreç, neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz" diye konuştu. Konya'daki toplu açılış törenindeki konuşmasında sert mesajlar veren Erdoğan, hak yolunda mücadele vermeye devam edeceklerini belirterek, "Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler. Tuzaklar bu millete diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremez" dedi.
Bu arada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hakan Şükür'ün partiden istifasını yorumlarken, "Tebrik ediyorum. Diğer vekiller gibi 'Gördüğüm lüzum üzerine partimden ayrılıyorum'demedi. İşin özeti; 'Bana emrettiler ben AK Parti'ye geldim, şimdi emrettiler ayrıldım'demektir" dedi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92314


Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,725 µs