En Sıcak Konular

CEMAAT VE AKP'DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ

22 Kasım 2013 20:45 tsi
CEMAAT VE AKP'DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ Dershaneler krizi tırmanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan geri adım atmayacağını açıkladı, cemaat direnme kararı aldı. İlk kurban AKP Milletvekili İdris Bal oldu

Ve kılıçlar çekildi

Dershaneler krizi tırmanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan geri adım atmayacağını açıkladı, cemaat direnme kararı aldı. İlk kurban AKP Milletvekili İdris Bal oldu
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında yayınlanan programda Gülen cemaati ile ipleri iyice kopardı. Erdoğan, "Dershaneler konusunda geri dönüş bekliyorlarsa bunun olmayacağını bilmeleri lazım. Eğitimi cemaatin derneklerine teslim etmeyiz. Belli bir grubun değil, milletin iktidarıyız. Sürdürdükleri kara kampanyaları bitirmeleri lazım. Son sözüm budur" dedi. Polemiği çirkin bulduğu için bugüne kadar konuşmadığını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:
 
Başlıklar çirkindi
"Dershanelerle ilgili taslak daha bize sunulmadan gazete başlıkları çok çirkindi. 'Gece baskını' diye bir başlık çok çirkindi. Diyoruz ki gelin bu konuda samimi olun, dershaneleri okula dönüştürün. Öğretmen talebi varsa bize verin, sınava tabi tutmadan devlet okullarında istihdam edelim. Bunu da istemiyorsanız, o zaman biz size arsa verelim, ucuz kredi verelim. Bütün bunların yanında vergide indirim, muafiyet sağlarız. Yeter ki gelin. Peki neden okula yanaşılmıyor da illa dershane deniyor. Siz fen ve anadolu liselerindeki öğrencileri alıyorsunuz ve ona olsa olsa test tekniklerini öğretiyorsunuz. Eğitimini devlet okullarında almış, sen ona biraz eğitim veriyorsun ve sonra bir okulu kazandığında hemen sırtına tişörtü giydiriyorsun. Fakir fukara çocuklar niçin bu kurslara gidemiyor. İstifade edenler zengin ailelerin çocukları. Biz darbe hükümeti değiliz. O zaman kurun okulları biz sizden hizmet alımı yapalım. Böyle hayırlı bir konuda neden tartışma yapılıyor." 
 
Geri adım yok
"Biz niçin cemaati karşımıza alalım" diye soran Erdoğan, "Bize, 'niye eğitimi belli vakıflara, derneklere teslim ediyorsunuz' diye hesap sorarlar. Bizi anlayışla beklemeleri, sürdürdükleri propagandayı bitirmeleri lazım. Geri dönüş bekliyorlarsa bunun olmayacağını bilmeleri lazım" dedi. "Kalkıp da bütün eğitimi cemaatin derneklerine teslim etmek gibi bir durumun içinde olamayız" diyen Başbakan, "Biz belli bir grubun değil tüm milletin iktidarıyız. Bizleri anlayışla karşılamaları lazım. Sürdürdükleri kara kampanyaları bitirmeleri lazım. Bu mantıkla bizden geri adım beklemeleri söz konusu değil. Biz bir siyasi partiyiz. Bir grubu kendimize düşman ilan etmek gibi bir yanlışın içine düşmeyiz. Burada fitne odakları var. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Bize düşen sadece kucaklamaktır, birleştirmektir, bütünlemektir. Sorumluluk makamında olanların bu fitne odaklarına fırsat vermemesi lazım. Eğer bu fitne odakları benim cephemdeyse benim arayıp bulmam lazım. Onların tarafındaysa onların bulması lazım" ifadelerini kullandı.
 
"Her ev dershane her fert öğretmen olur" 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dershaneler konusunda cemaatle köprüleri atmasının ardından Pensilvanya'dan "susmayacağız" mesajı geldi. ABD'de bulunan ve Gülen'in konuşmalarını yayınlayan Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın çıkışının ardından twitter'da "her ev bize dershane ve her fert öğretmen olur" mesajını paylaştı. Yaşananları "imtihan" olarak nitelendiren Şimşek, "Kalbimiz paramparça da olsa biz vazifemize bakacağız. Sabren" ifadesini kullandı. 
 
Bize 'susun' demeyin!
Erdoğan'ın cemaati kastederek kullandığı 'karşı taraf' ifadesine de atıf yapan Şimşek, "Biz 'karşı taraf' görmedik, görmeyeceğiz. Sessiz dostlarımızın vicdanlarının kanadığını da biliyoruz. Yerimizdeyiz" dedi. Cemaat yazarları da "Hiç durmadan yürüyeceksiniz" twitter sloganı ile Erdoğan'a yüklendiler. Şimşek'in mesajları şöyle: "İşin bu noktaya gelmemesi için çok çile çekildiğini vurgulamak istedim. Bazen sükûtun çığlığı, bazen bamtelinin sedası, kimi zaman gidip gelen mesajlar dilimiz oldu. Heyhat ki garaz akıl ve mantığın, uhuvvet ve dostluğun önüne geçti, maalesef bu noktaya gelindi. Kimse kimsenin ihlas zabıtası olmamalı, herkes kendi muhasebesini yapmalı, uhuvveti daha çok yaralamamalı. Kimi insanlar için mesele 'hakikati öğrenmek' değil, problemin özünü gürültüye boğmak. Anlayacaklarına inansam, cevapları defalarca verilmiş soruları yine yanıtlayacağım, fakat heyhat. Onlara asla mukabele etmeyeceğim, 'siz bilirsiniz' diyeceğim. Mesele şahsî olsaydı; Allah rızası için yine sükût murakabesi der ve sessizliğe bürünürdük. Mesele millet, hizmet ve emanettir. Onun için, lütfen kimse bize 'susun'demesin. Meselenin bir oldu-bittiye getirilmeyeceğine inandığımız zaman zaten sükût hikmetine gönüllü döneriz. Tahriklere kapılıp üslubumuzu bozmadan hakikatleri nazikçe seslendirmeyi ve insaf beklemeyi sürdüreceğiz." 
Şimşek, ayetle örnek verdiği mesajında da, "Bir suçüstü, sonra mazlumun çığlığı, akabinde 'niye bağırıyorsunuz'tuhaflığı. Böylece sizi birbirinizle imtihan ediyoruz; bakalım buna sabredecek misiniz. (Furkan, 25/20) Sabır dostlar. İtidal. Her ev bize dershane ve her fert öğretmen olur" dedi.
 
Esra'yı unutma
Cemaate yakın gazetelerin yazarlarından bazılarının Twitter'da yazdıkları mesajlar şöyle:
Ekrem DumanlI: Birileri sevinir ama unutulmasın; ağaç budanırsa da biz buradayız. Biz çok yeniden yeşerdik, yine başarırız.
Emre Uslu: Erdoğan'ın karşısında gazeteci olsa Oslo'da senin MİT müsteşarın PKK liderleriyle Milli Eğitimi neden konuştu bu medyaya yansıdı diye sorardı.
Faruk Mercan: Keşke bir hak arama kampanyasına 'kara propaganda' diyen Başbakan, istihbarat ajanlarının kara propagandalarını görse.
TarIk Toros: Yalanlanmamış, 15 güne kanunlaşacak taslağın kamuoyunda tartışılması nasıl kara propaganda olur. 
TarIk Berber: Başbakanım Esra'yı Taksim FEM'e kayıt yaptırmaya geldiğinizde ben karşılamıştım sizi. Zaman çabuk geçiyor.
 
"Ya disipline uy ya da çek git"
AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, parti politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği iddiasıyla ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Başbakan Erdoğan ise, İdris Bal'a; Ya parti disiplinine uy, ya da git, bağımsız milletvekili ol " dedi. Bal da, " Dershane politikasıyla ilgili ciddi kaygımız vardı, herhalde o tetikledi. Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir. Yapacak bir şey yok. Doğrudur, fikri anlamda bazı kaygılarımız var. Bunu, 'parti demokrarisi içerisinde, demokrasinin o temel sınırları içerisindedir'diye düşünüyordum. Demek ki arkadaşlar başka türlü düşünmüşler ve disipline göndermişler. Ona göre değerlendirme yaparım. " 
 
Olacak iş değil
Olayla ilgili konuşan Erdoğan ise; " Bir kişi siyaset yapmayı arzu ettiği partinin politikalarını ve partinin iç disiplinini kabul ederek, o partiden aday olmayı kabul eder ve aday olduktan sonra partinin iç disiplinine uymak zorundadır. Uymadığı zaman da partinin kendi müeyyideleri vardır. Eğer kendine çok güveniyorsan, gidersin bağımsız milletvekili adayı olursun. İstediğini, istediğin yerde istediğin gibi de konuşursun ama siz kendinize güvenemeyeceksiniz ve o partinin şemsiyesi altında gelip aday olacaksınız. Aday olduktan sonra da partinin politikalarına, partinin kendi iç disiplinine riayet etmeyeceksiniz. Bu olacak iş değil. 
 
Arınç yine ters köşe oldu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in "gerekirse dershaneleri hükümete devrederiz" sözlerini överken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu konuda cemaate kapıları kapaması, "Arınç yine ters köşe oldu" diye yorumlandı. "Kızlı erkekli öğrenci evleri"ne ilişkin farklı açıklamaları nedeniyle aralarına mesafe giren Erdoğan ile Arınç, bu kez de Gülen cemaatinin dershanelere ilişkin yeni önerisi konusunda görüş ayrılığına düştüğü izlenimi bıraktı. Arınç, cemaatin, dershanelerin kapatılmaması, kullanımının devlete verilmesi yönündeki önerisine, "Bu düşüncenin sahibini takdir etmek gerekir" değerlendirmesinde bulunurken, Başbakan Erdoğan, "Devlete veririz diyorlar, kusura bakmayın biz darbe hükümeti değiliz. O zaman kurun okulları, biz sizden hizmet alımı yapalım. Böyle hayırlı bir konuda neden böyle bir tartışma yapılıyor. Değişik yerlerde okullarınız da var, bunları da biliyoruz. Alın bu çocukları çok daha faydalı hizmetini yap" sözleriyle Arınç'ı bir kez daha ters köşeye yatırmış oldu.



Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91338


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,172 µs