En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''ÇOK İSTİYORSAN SEN ERBİL'E GİT!''

13 Kasım 2013 12:28 tsi
BAHÇELİ: ''ÇOK İSTİYORSAN SEN ERBİL'E GİT!'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’da Barzani ile görüşmesine sert tepki gösterdi.

Çok istiyorsan sen Erbil'e git!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır'da Barzani  ile görüşmesine sert tepki gösterdi. Irak, İran ve Suriye'deki Kürt partilerinin Ankara'da düzenlenen "Kürtler barış, demokrasi ve çözüm modellerini tartışıyor" konferansına katılmalarından sonra bu buluşmanın gerçekleşecek olmasının manidar olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bölücülük konferansının son halkası Başbakan tarafından Diyarbakır'da tamamlanacak" dedi.
 
Sonucu vahim olur
Erdoğan'ın ziyaretinin çok tehlikeli olduğunu, 4 parçalı büyük Kürdistan'ın güney ayağı temsilcisi Barzani'nin, bölücülerin sözde kuzey Kürdistan olarak tarif ettiği zeminde bizzat Başbakan tarafından karşılanmasının vahim neticeler doğuracağını ifade eden MHP lideri, "Başbakan Erdoğan Kürdistan için umut mu verecek, vade mi biçecek. Başbakan, Barzani'nin ayağına gönül huzuruyla gitmeyi normal görürken, gün gelecek İmralı canisinin huzuruna da çıkmayı sıradan kabul edecek mi. Barzani'ye ne söyleyecek ve ne duymayı isteyecek" dedi. Erdoğan'a, "Peşmerge başı ile 'Ne mutlu Türk'üm diyene' tabelasının vinçlerle sökülüp atılmasını mı kutlayacaksın" diye soran Bahçeli, şöyle konuştu:
"Sözde kuzey Kürdistan'ın şerefine yeni sıra geceleri mi düzenleyecek, daha fazla yıkım ve tahribat için anlaşma mı imzalayacak. İmralı canisi tarafından 'sırat köprüsü'nde olduğu ifade edilen ihanet süreciyle ilgili güven mi tazelenecek, gönüller mi alınacak, ordu kurduğunu açıklayan PYD'ye ikramlarda mı bulunulacak. Diyarbakır'da yapılacak bu şaibeli ve son derece sinsi görüşmenin ihanet sürecinin bir parçası olduğu, yeni taviz reçetelerini beraberinde getireceği bugünden bellidir. Devletin teamüllerine, başkent Ankara'nın emanetlerine, milli güvenlik ve çıkarlara darbe vurmak demek olan bu görüşmenin bölücü emelleri daha da cesaretlendirip ümitlendireceği aşikardır." 
 
Bir daha da gelmesin
Erdoğan'ın, taşıdığı sorumluluğun ağırlığına uygun hareket etmesini ve peşmergeyle Diyarbakır'da kesinlikle görüşmemesini isteyen Bahçeli, çok meraklı ise Erbil'e gitmesinin, kardeşiyle eşbaşkanlık görevini bölüşmesinin ve bir daha da geri gelmemesinin önünde hiçbir mani hal yoktur ve böylece Türkiye başındaki musibetten kurtulacaktır. Şu çelişki ve hastalıklı propagandaya bakınız ki bölücülüğe karşı çıkıyorsanız, anaların ağlamasını istiyorsunuz demektir. Terörün kökü kazınsın, Kandil'e Türk Bayrağı dikilsin diyorsanız, şehitlerin gelmesine çanak tutuyorsunuz demektir. PKK'nın eylem ve hedeflerini kararlıca eleştiriyorsanız, barışa ve çözüme karşı geliyorsunuz demektir" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91015



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,986 µs