En Sıcak Konular

YAZICI: ARKADAŞLARIN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR KİŞİSEL

29 Ocak 2008 13:28 tsi
YAZICI: ARKADAŞLARIN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR KİŞİSEL Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Kamuda çalışanlara yönelik bazı arkadaşların yaptığı açıklamalar tamamen kişiseldir. Partimizin böyle bir programı yoktur, böyle bir hedefi de söz konusu değildir'' dedi.

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Kamuda çalışanlara yönelik bazı arkadaşların yaptığı açıklamalar tamamen kişiseldir. Partimizin böyle bir programı yoktur, böyle bir hedefi de söz konusu değildir'' dedi.
     Yazıcı, Vakıflar Kanunu tasarısına ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğünde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
     Yazıcı, başörtüsüyle ilgili hazırlıkları devam eden yasal düzenlemenin, bu ''sorunu'' çözüp çözmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ''Başını kapayan vatandaşların yüksek öğrenim haklarını kullanamamaları nedeniyle bir sorun yaşanıyor. Bu konuda bir yasal düzenleme getirmek isteyenler ile düzenlemeyi istemeyenler bile bunun bir sorun olduğunu kabul ediyor'' dedi.
     Hiç kimsenin eğitim-öğrenim hakkından yoksun bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, AK Parti ve MHP arasında hazırlıkları devam eden yasal çalışmanın bu sorunu çözmeye yönelik olduğunu vurguladı. Yazıcı, ''Bu önerilen düzenlemenin sorunu çözebilecek boyutta, içerikte olup olmadığı, başka sorunlar doğurup doğurmayacağı konusunda bir şey söylemem mümkün değil. Temennim, çözülmesidir'' diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, başörtüsü konusunda alınacak kararların referanduma götürülmesi gerektiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması ve yeni yasal düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürülüp görülemeyeceği ihtimaline ilişkin soru üzerine Yazıcı, şunları kaydetti:
     ''Sayın Cumhurbaşkanının sözlerini sadece basından izledim. Referanduma yönelik basında bazı değerlendirmeler yapıldı. Hak ve özgürlükler, referandum konusu olamaz. Bireyin temel hakkı ise, bireyin temel özgürlüğü ise, insan hakları kapsamında mütalaa edilecek bir hususiyet ise bu oylamayla belirlenemez.''

Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,720 µs