En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''HİÇBİR HAK VE HÜRRİYET TEHDİT OLUŞTURAMAZ''

29 Ocak 2008 14:48 tsi
ERDOĞAN: ''HİÇBİR HAK VE HÜRRİYET TEHDİT OLUŞTURAMAZ'' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir hak ve hürriyetin; demokrasi için, Cumhuriyetin temel değerleri için, laik sistem için bir tehdit oluşturamayacağını vurguladı..

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir hak ve hürriyetin; demokrasi için, Cumhuriyetin temel değerleri için, laik sistem için bir tehdit oluşturamayacağını vurgulayarak, ''AK Parti Hükümeti, Cumhuriyetin de demokrasinin de laikliğin de hukuk devletinin de teminatıdır, koruyucusudur. Bugüne kadar hiçbir adımımız, hiçbir uygulamamız buna ters olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, bir vatandaşın hukuku çiğnenirse, ötekinin hukukunun da çiğneneceği uyarısında bulunarak, ''Evet, birileri belki geçici olarak rahatsız olur ama ülkenin topyekun kazanması daha önemlidir'' diye konuştu.
     Erdoğan, 'toplumun bir kesimi eğitimsiz kalsın' demenin, toplumun bir kesimi 'üretmesin, çalışmasın' demek anlamına geldiğini bildirerek, bunun garip bir paradoks olduğunu söyledi. Bütün paradoksları gidermek için çalıştıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Herkes emin olsun, kimsenin kaygısı olmasın ki AK Parti hükümeti döneminde Türkiye tehdit ve risklerle değil, imkan ve fırsatlarla tanışacaktır. Kimsenin hak ve hürriyeti, başkasının hak ve hürriyetini ortadan kaldıramaz.
     Hiçbir hak ve hürriyet demokrasimiz için, Cumhuriyetimizin temel değerleri için, laik sistemimiz için bir tehdit oluşturamaz. AK Parti hükümeti, Cumhuriyetin de demokrasinin de laikliğin de hukuk devletinin de teminatıdır, koruyucusudur.
     Bugüne kadar hiçbir adımımız, hiçbir uygulamamız buna ters olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Tüm amacımız; sorunlarını geride bırakmış, bütün enerjisini kalkınmaya, büyümeye, gelişmeye harcayan bir Türkiye ortaya çıkarmaktır. Bunun için, hem dünyada hem Türkiye'de barış ve adaletin sesini yükseltiyoruz. Bunun için, gururlanmadan, kibirlenmeden, 'ben yaptım oldu' demeden ortak aklın gereğini, toplumsal mutabakatın gereğini yapıyoruz. ''

ERDOĞAN: ''GERİLİM İSTEYENLER BİRER BİRER DEŞİFRE OLUYOR''
ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gerilim isteyen, gerilimden beslenen, toplumu kutuplara çekenlerin gizli ajandalarıyla birlikte birer birer deşifre olduklarını belirterek, ''Düne kadar anlamakta güçlük çektiğimiz, 'Milletimizin arasından çıkmaz' dediğimiz, ülkemize asla yakıştırmadığımız provokasyonlar bertaraf oluyor'' dedi.
     AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara değindi. Türkiye'nin ertelenmiş meselelerine çözüm üretmenin büyük bir sabır, metanet, kararlılık gerektirdiğini ifade eden Erdoğan, herkesin hayatı boyunca bir samimiyet testinden geçtiğini kaydetti.
     Erdoğan, ''Bu sınavda nihai başarı, hayatımızın tamamını hesap verebilecek şekilde yaşamamıza, attığımız her adımı samimiyetle ve milletimizi memnun edecek şekilde atmamıza bağlıdır. Dün samimi olmamız, bir zamanlar toplumun derdini dert edinmemiz, iyi işler yapmamız yetmiyor, bugün de yarın da samimiyetimizi, içtenliğimizi korumamız gerekiyor. Samimiyeti korumak da yetmiyor, sürekli tazelenmek, yenilenmek gerekiyor'' diye konuştu.
     Katı ideolojik kabukların, Türkiye'de istisnasız bütün kesimlerin düşünce ufkunu daralttığını, toplumsal kesimlerin yıllarca önyargılarla beslendiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türk siyasetinin de katı önyargılardan çok çektiğini, yanlış bilgiler, tahammülsüz yaklaşımlar, hoşgörüsüz tutumların ayrılıkları keskinleştirdiğini ifade etti.
     Siyasi rekabetin, hakikatin ortaya çıkmasına değil de adeta kendi gerçeğini başkalarına dayatma şeklinde görüldüğüne işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Kuşkusuz ki bu anlayış, gerçeklerle aramıza perde oluyor. Biz, perdeleri aralamak zorundayız. 70 milyon vatandaşla aramızda hiçbir perde bulunmamalıdır. Yeter ki kendimizle yüzleşmekten, birbirimizin hukukunu korumaktan, milletin tamamının vicdanının sesi olmaktan vazgeçmeyelim. İşte bugün yaşadığımız bazı sorunlar da kabuk bağlamış önyargıların eseridir. Kendi ürettiğimiz korkuların esiri olarak, bir neticeye varamayız. Kendi ürettiğimiz engelleri aşılmaz kılarak, ileriye doğru mesafe alamayız. Türkiye'de demokrasi olgunlaştıkça, devlet ile millet yakınlaştıkça, katı kabuklar bünyemizi terk ettikçe, yıllarca gözümüzde büyüttüğümüz sorunların esasen ne kadar küçük sorunlar olduğu görülecektir. Tam da bugünlerde ülkemizin yaşadığı gerçeğin bu olduğunu düşünüyorum.''
     Başbakan Erdoğan, samimiyetle, heyecanla ülkenin eski ağırlıklarından kurtulması için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Allah'a şükür ki Türkiye hukuk yolundadır, adalet yolundadır, çağdaş dünyanın saygın bir üyesi olarak gelişmesini sürdürmektedir. Cumhuriyetimiz, demokrasimizle birlikte güçlenmektedir. Devlet topluma daha çok açılmakta, devlet ile millet arasına girenler hem devletten hem de toplumdan tecrit olmaktadır. Zaaflarımızdan gün be gün kurtuluyoruz. Bu yoldan, geriye değil ileriye gidiyoruz. Gerilim isteyenler, gerilimden beslenenler, toplumu kutuplara çekenler gizli ajandalarıyla birlikte birer birer deşifre oluyorlar. Düne kadar anlamakta güçlük çektiğimiz, bizim, 'Milletimizin arasından çıkmaz' dediğimiz, ülkemize asla yakıştırmadığımız provokasyonlar bertaraf oluyor. Biliyorum ki hak ve hakkaniyetten yana olan herkes bu süreci dikkatle izliyor, mutlulukla takip ediyor. Karamsar olmak için hiçbir neden yoktur. Bütün işaretler, bütün göstergeler Türkiye'de refahın adaletle birlikte çoğaldığını, önyargıların kırıldığını gösteriyor.''
     Erdoğan, hukuk devletinin açık, şeffaf bir düzenin adı olduğunu, hukuk devletinde karanlık odalar, komplolar, komitalar, çeteler, mafyaların olmadığını, olamayacağını ve olmaması gerektiğini ifade etti.



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,841 µs