En Sıcak Konular

''BDP TÜRKİYE GENELİNDE SİYASET YAPARSA İÇİNDE YER ALIRIM''

28 Nisan 2013 19:40 tsi
''BDP TÜRKİYE GENELİNDE SİYASET YAPARSA İÇİNDE YER ALIRIM'' Eski Has Parti genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan da BDP'ye kapı araladı

Zeki Kılıçaslan: BDP Türkiye genelinde siyaset yaparsa içinde yer alırım.

Sosyal medyanın en ateşli gruplarından Yordam dergisi mail grubu (yordam@googlegroups.com)'nun Cuma (27 Nisan 2013) günü 19:00'da Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde toplantısı vardı. Moderatörlüğünü Yordam Dergisi editörü Mehmet Sait Çakar'ın yaptığı söyleşiye eski Has Parti genel başkan yardımcısı Zeki Kılıçaslan da katıldı.

Basri Özgür, Baran Çaçan, Hüseyin Yağız, Saim Eroğlu, Serkan Sevinç, Bekir Türker, Kerem Eser, Muhammed Şafi, Mustafa Kadir, Haris Yardımcı, Lezgin Akan gibi yazar ve yazın dostu insanların katıldığı çok renkli toplantıda hareretli tartışmalar da yaşandı:

M. Sait Çakar-Ferdi Amca, eskiden (2004-2005) Renkli dergisini çıkarıyordu… Hatta bir yazısında Ertuğrul Özkök onu hedef almıştı… O dergide Timur Çayır, Kudret Şenşakrak müstear adıyla yazı yazıyordu…

Osman Akyol-En son Osman Şahin'in "Kırmızı Yel" kitabını okudum. Kitaptaki "Fareler" adındaki öykü, "Kibar Feyzo" adıyla film yapılmış.

M. Sait Çakar-O da kitap mı? Al bunu (Marki dö Sad, Yatak Odasında Felsefe) oku. Adam yedi yaşındaki kıza tecavüz etmenin normal olduğunu yazıyor. Dehşet bir kitap.

Osman Akyol-Üstat, sen de bizi pornocu yaptın çıktın.

M. Sait Çakar-Osman Abi, Sarnıç gibi bir okul dergisinde erotik yazı yazmış adam… Yazısı yüzünden derginin dağıtımı durduruldu.

Grup-Yazının adı neydi Osman Abi!!

Osman Akyol-Yeşilçam'a Giriş Sınavı (YGS)

M. Sait Çakar-Padişahların bir kısmı nikahsız yaşamış karılarıyla…

Mustafa Kadir-Sanmam, karıları değildir onlar, cariyeleri falandır…

M. Sait Çakar-Yani parası olan her dönemde kadına çok rahat ulaşıyor abi…

Hüseyin Yağız-68 hareketi bir cinsel devrim hareketidir mesela.

M. Sait Çakar-Giyom Apoliner (Guillaume Apollinaire), Marki dö Sad (Marquis de Sade) için, tarihin kaydettiği en özgür adam, diyor.

Basri Özgür-Arkadaşlar tanıştırim: Profesör Doktor Zeki Kılıçaslan… (Herkes ayağa kalktı, bir kişi hariç: Mehmet Sait Çakar) İstanbul Tıp'ta çalışıyor. Buyurun hocam, söz sizin…

Zeki Kılıçaslan-Has Parti'de genel başkan yardımcılığı yaptım. Partide İslamcı-Laik ayırmaksızın işçi kardeşliğini savundum, halen de savunuyorum. Fikir Zamanı sitesinde yazılar yazıyorum. "Neoliberal Dönemde İslamcılık" diye bir sempozyum düzenledik. İhsan Eliaçık Hoca'yla dostuz. Has Parti, emek mücadelesi için yeni bir soluktu ama olamdı. Ben sistemi İslamcıların değiştireceğine inanan bir sosyalistim. 

M. Sait Çakar-Öcalan, hiçbir şey yapamıyorsanız çocuk yapın, demiş.

Basri Özgür-Sosyalizme gönül verdik ama karşılık göremedik…

M. Sait Çakar-Kerem'le Bekir, Serbest Vuruş dergisinde şiir yazıyorlar…

Saim Eroğlu-Arkadaşlar, Golik (Dana) diye Kürtçe mizah dergisi çıkmış. Örnek getirdim. Mahkumlar çıkarıyor. Fanzin. Beş lira. Katkı yapalım lütfen. İsmail Beşikçi Vakfı'nda bulabilirsiniz.

M. Sait Çakar-Arkadaşlar, Yordam'ı bu güne kadar çıkarmayan Ferdi Amca'yı kınamanızı öneriyorum. Kınayanlar… Kınamayanlar… Kınanmamıştır. Allah sizi bildiği gibi yapsın! Osman Abi yaz: "Ferdi Amca'yı kınama kararını, Nurcuların tüm çabalarına karşın, sosyalist damardan gelen arkadaşlar engellemiştir" diye. 

Basri Özgür-FHDD (Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği)'inin adama ihtiyacı var. Çalışmak isteyen arkadaşlara duyurulur. Zeki Abi emek siyaseti yapıyor…

Hüseyin Yağız-Tabanda Has Parti'ye yakın bir duruş var.

Zeki Kılıçaslan-Has Parti o tabana inemedi maalesef, entelektüel kesimde yapılandı.

M. Sait Çakar-Ben Samsun'da öğrenciyken solcular yemek boykotu yapıyorlardı. Solcuları canlı kanlı olarak ilk defa burada görüyorum tabi. Maraş'ta muhafazakar bir çevrem vardı. Arif diye ülkücü bir arkadaşla kantinde oturuyoruz. Ben, "Arif" dedim, "ben eyleme gidiyorum." Bana dedi ki: "Ne kadar direnirsen diren, değişmez bize giren." Adam tam bir faşistti ya! Hep dar pantolon giyerdi. "Madem Türksün, göster ürksün!" diye sloganı vardı.

Zeki Kılıçaslan-Emek ve Adalet sitesinde de yazıyorum, oradan da takip edebilirsiniz.

Saim Eroğlu-Emek ve Adalet Platformu genel sekreteriyim.

Zeki Kılıçaslan-Emek ve Adalet Platformu'nun yeri Fatih Kıztaşı'nda. Sohbetlerimize soldan gelenler de var. Özellikle ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi)'den… Üniversite hocalarına falan konferans verdiriyoruz, sizi de bekleriz.

Osman Akyol-Hocam 1 Mayıs'ta Taksim'de miyiz?

Zeki Kılıçaslan-Taksim ısrarını benimsemiyorum ben. Biz Emek ve Adalet olarak Çapa'nın önünde toplanıp bir yerlere gidicez ama tam olarak netleşmiş değil. İnşa (Kültürevi) ile birlikte hareket edicez.

Saim Eroğlu-Sol örgütler 1 Mayıs sonrası için Taksim'de ısrar ediyor bence.

M. Sait Çakar-Ben şimdi çakma bir örgüt kursam, 1 Mayıs'a çıksam, gelip katılanlar olur mu acaba?

Grup-Olur!

Zeki Kılıçaslan-Fi tarihinde HADEP'in mitingindeyim. HADEP'in sol örgütlerle seçim işbirliği yaptığı bir zamandı. Mitinge katılanlardan biri, "Nerelisin?" dedi. Beni Kürde benzetti galiba. "Trabzonluyum" dedim. "Ne olacak canım hepimiz Müslüman'ız" dedi.

Zeki Kılıçaslan-Bir fıkra daha anlatim: Adamın biri oruç tutmuyormuş, fakat her sabah sahura kalkıp yemek yiyormuş. Bir gün karısı itiraz etmiş: "Herif madem oruç tutmuyorsun sahura niye kalkıyorsun?" diye. Adam da demişki: "Hanım oruç tutmuyorsak hepten de gavur diiliz ya!" demiş.

Hüseyin Yağız-Evet, sessiz kalarak geleneğe sahip çıkanlar da var ülkemizde…

M. Sait Çakar-Sosyalistler, Kemalizmle hesaplaşmada gönülsüzler. 

Basri Özgür-İmam Hatip okullarını açtıran Sabancıymış, geçende kızı anlattı bir yerde…

M. Sait Çakar-Osman Tiftikçi, bana işkence edenler namaz molası veriyordu, diyor kitabında.

Basri Özgür-Sana katılıyorum (Sait'e diyor) ama gülmekten katılıyorum.

Zeki Kılıçaslan-Ben aydınlanmacı sol bir emek hareketinden geliyorum. Bence anayasaya, "Hiçbir insan başkasını çalıştırarak geçinemez" diye bir madde konmalı.

M. Sait Çakar-Hiç içeri girdinizi mi hocam?

Zeki Kılıçaslan-Hayır girmedim. Gerçek halk siyaseti, merkezi hedefleyen siyasettir bence. Geçende bir toplantıya katıldım. Baktım kimse çay içmiyor. Sordum: "Niye içmiyorsunuz?" diye. "Hepimiz prostatlıyız" dediler. Mevcut durum bu yani.

Zeki Kılıçaslan-"Niye Ak Parti'ye katılmadın?" diyenlere, "Biz zaferle değil seferle mükellefiz" diyorum.

Zeki Kılıçaslan-Sistem AKP ile birlikte nefes tazeledi aslında. Neoliberalizm dediğimiz vahşi Kapitalizm tarihinde hiç bu kadar güçlü olmamıştı.

Zeki Kılıçaslan-Çözüm sürecini destekliyorum. Terör bittikten sonra Türkiye'de siyaset iklimi değişecek bence. BDP Türkiye genelinde siyaset yaparsa içinde yer alırım.

Saim Eroğlu-PKK'nın amacı bağımsız bir Kürdistan'dır. Bu sürecin sonu bölünmedir bence. Türklerin Kürtlere her türlü hakkını vermesi yetmez, kişi başına 250 milyar lira da para vermeleri gerekir. 1934'te Zorunlu İskan Kanunu çıktığında, Kürtlerin elinden zorla toprakları alınmıştır.

Zeki Kılıçaslan-Ben Apo'nun süreci çok iyi okuduğunu düşünüyorum.

M. Sait Çakar-Kürdistan'da dağlar kamusal alandır, boş bırakılmaz. Gerilla güçleri çekilse bile yeri bir başka Kürt örgütü tarafından doldurulur.

M. Sait Çakar-HÜDA PAR doğuda oy alamaz, tabanı yok. Hizbullah eninde sonunda illegaliteye yönelir. Dağlarda çekilen PKK güçlerinin yerini bence onlar dolduracak. Altan Tan, BDP'de Hizbullah tehlikesinden dolayı var.

Mustafa Kadir-Hizbullah'ın Mustazaf-Der kanadı ayrı bir oluşuma gidebilir.

M. Sait Çakar-Suriye'de Esad'a karşı savaşan Selefileri Türkiye kullanıyor.

M. Sait Çakar-Hüda Par'ın kürdi duyarlılığı tamamen yapay bence…

M. Sait Çakar-Gruptaki Mehmet Efe rumuzlu adam benim. Mızraksız İlmihal kitabını da ben yazdım.

Osman Akyol-Şaka yapıyorsun?

M. Sait Çakar-Yok yav ciddiyim.

Osman Akyol-Ama grupta M. Sait Çakar'la Mehmet Efe tartışıyor bazen…

Grup-Paranoyak da ondan!!

Basri Özgür-Numan Kurtulmuş bir toplantıda, "Aramızda gizli AKP'liler olabilir" demiş. Facebook'ta gördüm. Hababam Sınıfı'nda da öyle bir sahne vardı. İnek Şaban ajanlık yapıyordu…

M. Sait Çakar-İki videoyu montajla birleştirebilecek var mı?

Lezgin Akan-BDP siyasetini geliştirebilirse Türkiye'de solu temsil edebilir.

M. Sait Çakar-Ortadoğu'daki en demokratik yönetim Güney Kürdistan (Irak Kürdistan'ı)  yönetimi… Türkmenlerin, Yezidilerin, Asurilerin (ilk Hıristiyan topluluk)  tüm kültürel haklarını verdiler.

M. Sait Çakar-Hizbullah, Mehmet Şevket Eygi Müslümanlığının Kürt versiyonu bence…

Saim Eroğlu-FHD bize Filistin satıyor…

M. Sait Çakar-Eğer Kürtler kitlesel olarak asimilasyonu kabul ederse ben de Kürtçülüğü bırakırım.

Hüseyin Yağız-DSİP'in sol örgütlerden farkı, Kürtlere yakınlığı… Programında Kürt realitesini tanıyan maddeler var.

Saim Eroğlu-Gundilerle bir olan Kürtler sisteme sokulmaz ama Birikim (Dergisi) gibi angajmanı olan Kürtler sisteme sokulur.

Basri Özgür-Küresel sermaye askerin ve CHP'nin defterini dürdü. Şimdi karşı olunması gereken güç AKP.

M. Sait Çakar-İşçi Partisi, TKP, HKP dışında askeri destekleyen sol örgüt kalmadı.

M. Sait Çakar-Tayyip, Ergenekon'u tasfiye ederek aslında askerin onurunu iade etti.

Basri Özgür-DSİP'i Taraf (Gazetesi) meşhur etti.

Osman Akyol-Ben buradaki konuşmaların çoğuna katılmıyorum. Bana göre PKK bir terör örgütüdür. Dolayısıyla kazandığı hiçbir şey de meşru değildir. Ama demokratik olarak şiddet olmadan herkes istediğini savunmalıdır.

Basri Özgür-Ama şu anda gelinen nokta PKK şiddeti sayesinde olmuştur.

Saim Eroğlu-Bence bu kadar demokrasi fetişizmi yapmak doğru değil. Aristo, demokrasiyi ideal yönetimden sapma olarak görür. Demokrasi abartılacak bir şey değil bence. Sanayi Devrimi sonrasında oluşmuş bir kavram…

Saim Eroğlu-Halkevleri, DSİP, ÖDP Türk örgütü…

Basri Özgür-ÖDP, Apo Roma'da yakalandığında eylem yapan Kürtleri polis kovaladığında Kadıköy'de binasına sokmamıştı mesela.

M. Sait Çakar-Arkadaşlar Basri'yi gruptan atmayı öneriyorum.

Basri Özgür-Yordam sıkıysa beni atsın! İşte bahsettiğim güç bu. Yoksa güce tapan biri dilim.

Haber: Osman Akyol



Bu haber 1,550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,389 µs