En Sıcak Konular

YENİ ANAYASA PKK SİLAHLARININ GÖLGESİNDE YAPILACAK

27 Nisan 2013 23:52 tsi
YENİ ANAYASA PKK SİLAHLARININ GÖLGESİNDE YAPILACAK İşte bu gün görüyoruz ki PKK silah filan bırakmıyor . Silahlarıyla birlikte sürekli gidip geldikleri kandile bir kez daha giderek, elleri tetikte AKP ile BDP'nin birlikte yapacakları anayasanın PKK'nın istediği anayasa olup olmayacağını gözetleyecek.

KARAYILAN: YENİ ANAYASA PKK SİLAHLARININ GÖLGESİNDE YAPILACAK

Terör örgütünün kandildeki elebaşısı olan murat karayılan 25 nisan günü dünyanın dört bir yanından gelen medya mensupları önünde beklenen açıklamasını yaptı . Karayılan yaptığı açıklamasında 3 aşamalı bir planın uygulanacağını, birincı aşamada PKK'lı teröristlerin 8 mayıstan itibaren silahlarıyla birlikte kuzey ırak'a doğru harekete geçeceğini söyledi.
 
Karayılan planın 2. aşamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında ise özetle " Anayasal çözüm çerçevesinde yapılacak reformlarla Türkiye'nin gerçek anlamda demokratikleştirilmesi ve Kürt sorununun çözüme kavuşturulmasının koşulları doğmuş olacaktır. koruculuk, özel tim, vb. tüm özel savaş yapılarının devre dışı edilmesi ve demokratik sivil toplum zihniyetine uygun bir ortamın oluşturulması gereklidir. özellikle Türkiye'nin demokratikleşmesini sağlayacak, Kürt halkının inkarını sona erdirecek, varlığını ve özgürlüğünü kabul edecek, tüm kimliklerin, inançların ve mezheplerin hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak, eşitliğini sağlayacak olan yeni demokratik bir anayasanın yapılması hayatidir." Dedi.
Karayılan üçüncü aşamayı ise normalleşme ve kalıcılaşma olarak tanımladı. İlk iki aşamada ki beklentileri karşılandığında da silahların bırakılacağını söyledi. Karayılanın yaptığı bu açıklamanın tamamına bakıldığında can alıcı noktanın yapılacak olan yeni anayasada Türk üst kimliğinin olmaması ve de Kürt kimliğinin anayasada yer alması olduğu açıkça görülüyor.
3 ay önce İmralı da Öcalan'la görüştükten sonra 9 ocak 2013 günü Ahmet Hakan'ın Tarafsız bölgesinde konuşan Ahmet Türk'ün söylediklerine bakıldığında da aynı şeylerin ifade edildiği görülüyor . Bu söyleşide Türk' ün, Ahmet Hakan'ın meselenin halli için hangi çözüm önerilerinin gündeme gelebileceği sorusuna verdiği " Kürt Halkı özgürleşmedikçe Türk halkıda özgürleşemeyecektir. Kürtlerin kimliği, Dili ve kültürü yasal güvenceye alınmalıdır. Bunun içinde yeni anayasada Türk vatandaşı tanımının kaldırılarak yerine anayasal vatandaşlığın konulması gerekir." Şeklinde ki cevabı bunu açıkça ortaya koyuyor.
Tabii hem Öcalan'la doğrudan görüşen Ahmet Türk'ün hem de mektupla bilgilendirilen Karayılan'ın açıklamalarının benzer olması yapılan tüm açıklamaların Öcalan kaynaklı olduğunu gösteriyor. Planın Öcalan ve Erdoğan olmak üzere iki ortaklı olduğu da düşünüldüğünde, Öcalan'ın bu mesajlarının Erdoğan'ın onayından geçerek iletildiğini söylemek yanlış olmaz. Kim ne derse desin Kamuoyuna akil insanlarca barış gelsin anaların göz yaşları dinsin çağrısıyla pompalanmaya çalışılan sürecin, anayasa bölümü dışındaki kısımları, ıvır zıvır meselelerdir. Bir başka deyişle aldatıcı olan dolgu materyalleridir.
özetle PKK silah bırakarak türkiye dışına çekilecek ve ülkeye barış gelecek diyenler, ya gerçekten saf ve temiz olup ta kolayca kandırılabilen yada Türk milletini aldatmak için rollerini son derece profesyonelce oynayan, art niyetli kişilerdir. İşte bu gün görüyoruz ki PKK silah filan bırakmıyor . Silahlarıyla birlikte sürekli gidip geldikleri kandile bir kez daha giderek, elleri tetikte AKP ile BDP'nin birlikte yapacakları anayasanın PKK'nın istediği anayasa olup olmayacağını gözetleyecek. Eğer ki bu beklentisi gerçekleşmeyince de her zamanki gibi sırtında ki silahlarıyla birlikte Türkiye ye yeniden dönecek.
 
GÜNÜN SÖZÜ : BİR İNSANIN KARAKTERİNİ TEST ETMEK İSTERSENİZ, ONA YETKİ VERİNİZ. (ABRAHAM LİNCOLN)
 
 
Yalçın Güzelhan - Ortadoğu

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=28538


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,673 µs