En Sıcak Konular

''KUZEY KÜRDİSTAN'' MESELESİ VE AKİLLER!

14 Nisan 2013 21:01 tsi
''KUZEY KÜRDİSTAN'' MESELESİ VE AKİLLER! Dün ülke genelindeki tabloya baktığınızda “Çözüm süreci” denen “PKK ile anlaşma” süreci konusunda tamamen birbirine zıt iki durum vardı..

'Kuzey Kürdistan' meselesi ve akiller!
 
Dün ülke genelindeki tabloya baktığınızda "Çözüm süreci" denen "PKK ile anlaşma" süreci konusunda tamamen birbirine zıt iki durum vardı.. "PKK ile anlaşma" diyorum zira bu sürecin asıl nedeni "terörün bitirilmesi, anaların ağlamaması" olduğuna göre olay "PKK'nın teröre son vermeyi kabul etmesi"dir, gerisi laftır.

"PKK'nın saldırıları hangi talepler sağlanırsa duracak" çözüm dediğimiz şey tamamen bu! Şimdi iki zıt durum nedir ona bakalım..

Geri çekilme yok!

Bu ara başlığı aynen daha önce de kullanmıştım, geçen sürede bir adım ileri gidilmemiş olmalı ki dünkü haberde "PKK'nın yönetim kadrosundan" Duran Kalkan "Şu anda terör örgütünün geri çekilmesinin söz konusu bile olmadığını, tam tersine Iraktaki PKK'lıların Türkiye'ye gelmek istediğini" açıklıyordu.

Hem de şu sözlerle: "Güney Kürdistan'daki (Kuzey Irak) gerillalar Kuzey Kürdistan'a gitmek istiyor. Geri çekilme yok, herkes yerli yerinde ve PKK 'ateş kes' konumundadır. O üretilen senaryoların, söz konusu iddiaların hiçbir geçerliliği yok. Ya 'SOMUT ADIMLAR' atılır veya önder Apo doğrudan girişimde bulunur. Gerillanın öyle kolay ikna edilmesi mümkün değil".. Arkasından da "yönetimimiz bunları laf olsun diye veya siyasi üstünlük sağlamak için söylemiyor" demiş.

Kuzey Kürdistan'ın sınırları?

Kendimizi "akil" zannederek (Hükümet seçmezse sayılmaz) açalım; Türkiye'de Kuzey Kürdistan şimdiden ilan edilmiş sayılıyor. Tekrar edeyim; Kuzey Kürdistan'ın sınırlarını da tam çizsinler artık, akiller milleti "neye ikna edeceğini, hangi konuda 'halkın duygularını öğrenmeye' gittiklerini" kendileri bile bilmiyor hala..

Başbakan Erdoğan'ın çok emin konuştuğu "silahları bırakıp, sınırlardan geçip geri çekilsinler" konusu için, "barış süreci başarıyla yürüyor" iddiaları için; "üretilen senaryoların hiçbir geçerliliği yok" diyor, "bırakın çekilmeyi, tam aksine Irak'tan Türkiye'ye yeni PKK'lılar gelecek" diyor.

Zaten "çekildik" deseler, bunun doğru olduğunu, tamamının (istediği anda hemen dönecek şekilde) sınırları geçtiğini, Kuzey Irak veya Suriye'ye gittiğini nereden bileceksin? Sınırlarını kontrol edebiliyor olsan bu olaylar yaşanmazdı, değil mi? Ayrıca kim terörist, kim değil hangi ölçü aletiyle anlayacaksın?

Akiller yanlış içinde..

Yukarda (ve daha önce birkaç kez) söz ettiğim gibi; akiller bölgelere gönderildi ama halka neyi anlatacaklarını, "hangi somut çözüm konusunda halkın görüşünü alacaklarını" kendileri de bilmiyorlar, zira ortada çözüm yok, bu sürece başlanan noktada (hatta "daha çok PKK'lı Kuzey Irak'tan geleceğine göre" daha kötü durumda) olduğumuzu PKK açıklıyor.

Buna rağmen akiller "bizim işimiz halkın duygularını öğrenmek" diye dolaşıyorlar. Ege Bölgesi'nde görevlendirilmiş akillerin başkanı, iktidara yakın bir anketçi olan Tarhan Erdem bir gün önce İzmir'de "akillerden Baskın Oran"ın yanlış şeyler söylediğini "Baskın Bey'in kullandığı bazı kavramlar Türkiye için yanlış. Benim kanaatim 'herkes kendi tanımını' söylüyor" diyerek kabul etmiş.

Öcalan'ın bırakılmasına zemin..

Diyarbakır'daki akiller ise boyunlarına taktıkları hediye poşularla konuşmuş ve halkla görüşmelerinde "Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasının ön plana çıktığını" bildirmişler. Şimdi, bunlara baktığımızda daha ilk günden "akil" diye gönderilenlerin yanlış şeyler söylediğini, kendilerinin bile buna tepki gösterdiğini ve Öcalan'ın serbest bırakılması için bir zemin oluşturma gayreti olduğu görülüyor.

Bu "akil insanlar"ın gönderilme nedenlerinden biri zaten "anayasada yapılacak ve kabulü imkansız denecek kadar zor ve büyük değişiklikler" için halkı hazırlamak, iktidara tepkileri azaltmak.. Bir başkası; "milletvekilleri gitse onların karşılaşacağı tepkileri akillerin göğüslemesi".. Ama..

Ama Tarhan Erdem'in "benim kanaatim herkes kendi tanımını yapıyor" sözü kabul edilemez bir durumu anlatıyor. Ülkenin her bölgesine gönderilen gruplar böylesine ciddi ülke sorununda "ÇOK CİDDİ" yanlışlar yapamaz. Kafasına göre takılamaz. Takılırsa sorun çözeceğine çok daha büyüğünü yaratır. Olup biten de aynen budur!

Ruhat Mengi - Vatan

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kuzey-kurdistan-meselesi-ve-akiller/529899/4/yazarlar




Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,008 µs